تاریخ: ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۱۰
بازدید: ۱۲۰
کد خبر: ۳۳۹۲۹۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
در همایش تجاری ایران و روسیه تشریح شد

موانع توسعه تجارت ایران و روسیه

موانع توسعه تجارت ایران و روسیه
‌می‌متالز - در همایش تجاری ایران و روسیه، مشکلات روابط تجاری دو کشور بررسی شد. به عقیده دو طرف، با شناخت ظرفیت‌های اقتصادی ایران و روسیه و رفع موانع بانکی و حمل ونقل حجم تجارت ایران و روسیه قابل افزایش است. همایش تجاری ایران و روسیه با حضور نایب رئیس اتاق ایران، رئیس شورای تجاری روسیه و ایران، نماینده دومای روسیه، رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه و جمعی از فعالان اقتصادی دو کشور برگزار شد.

به گزارش می‌متالز، نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، در ابتدای همایش تجاری ایران و روسیه، گفت: استفاده از ظرفیت‌های تجاری ایران و روسیه به برنامه منسجمی نیاز دارد. روسیه و ایران در کنار هم می‌توانند به یک بازار ۲‌هزار میلیارد دلاری دسترسی داشته باشند. اتاق ایران به عنوان تشکل تشکل‌های اقتصادی از هر گونه همکاری در زمینه تجاری، صنعتی، کشاورزی و انرژی استقبال می‌کند. نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ بخش از توانمندی شرکت‌های ایرانی در حوزه‌های مختلف بود.

قدیر قیافه، بیان کرد: آمار صادرات کالا‌های ایران به روسیه در سال ۲۰۲۳ به ارزش حدود ۹۴۶میلیون دلار رسیده است. در مدت مشابه سال ۲۰۲۲، این عدد ۷۵۱میلیون دلار بوده که با رشد ۲۶‌درصدی روبه‌رو بوده ایم. واردات ایران از روسیه هم یک‌میلیارد و ۶۹۱میلیون دلار بوده است. این آمار‌ها نشان می‌دهد که ایران و روسیه نتوانسته‌اند از ظرفیت‌های اقتصادی خود برای مراوده تجاری استفاده کنند.

او با اشاره به اینکه بیشترین صادرات ایران در حوزه کشاورزی و پتروشیمی بوده است، تصریح کرد: تجارت ایران و روسیه از دیرباز تا امروز فراز و نشیب‌هایی داشته و دو کشور همسایه و دوست می‌توانند برای توسعه تجارت برنامه‌ریزی کنند.

قیافه بیان کرد: روسیه یکی از بازار‌های مستعد برای ایران است. از زمینه‌های خوب همکاری با روسیه حوزه مبادلات معدن و صنایع معدنی، فولاد، محصولات کشاورزی، آی تی، انرژی‌های تجدیدپذیر، پتروشیمی و نفت است. روسیه و ایران هر دو صادرکننده انرژی، پتروشیمی، آمونیاک، متانول، اوره، سنگ‌آهن و محصولات فولادی هستند. با نگاهی به لیست کالا‌های صادراتی ایران، می‌بینیم که تشابه‌هایی با روسیه داریم. شاید در نگاه اول بگوییم که اقتصاد ایران و روسیه مکمل هم نیستند، در حالی که در همین حوزه‌های مورد اشاره هم می‌توانیم مبادلات تجاری خود را بالاتر ببریم. وظیفه ما بسترسازی برای افزایش میزان مبادلات تجاری است و این بر عهده بخش خصوصی دو کشور است.

نایب رئیس اتاق ایران تصریح کرد: گمرکات دو کشور نقش بالایی در تسهیل تجارت و انتقال کالا و خدمات دارند. طی هفت‌سال قبل قرارداد‌های گمرکی بین دو کشور با عنوان کریدور سبز امضا شده است. همچنین در سال‌های اخیر توافق‌نامه اوراسیا امضا شده و زمینه برای افزایش تجارت فراهم شده است. او ادامه داد: گشایش‌هایی هم در حوزه مراودات بانکی ایجاد شده و چند بانک روسی با ایران کار می‌کنند و زمینه انتقال پول هم فراهم شده است. این شرایط کمک می‌کند تا بگوییم می‌توان در بازه ۱۰ تا ۱۵ساله، حجم تجارت ایران و روسیه را به ۴۰میلیارد دلار رساند، ولی نیازمند همکاری دولت‌ها و بخش خصوصی است تا صاحبان شرکت‌ها را به‌درستی به هم معرفی کنیم. در این خصوص نقش نمایشگاه‌های تخصصی بسیار مهم است. پذیرش هیات‌های تجاری و آشنایی با توانایی اقتصادی دو کشور می‌تواند تسهیلگر مسیر باشد. نایب رئیس اتاق ایران تاکید کرد: مهم‌ترین موضوع در روابط ایران و روسیه که باید به آن توجه شود این است که ما ظرفیت‌های تجاری، صنعتی و کشاورزی همدیگر را نمی‌شناسیم، برای همین نیاز داریم بانک جامع اطلاعات از شرکت‌ها به زبان‌های متعدد از جمله روسی تهیه شود تا صاحبان کسب‌وکار با مراجعه به آن، به شناخت کافی برسند. ما هم باید شناخت کافی از بنگاه‌های روسی داشته باشیم. او با اشاره به لیست صادرات ایران به روسیه گفت: کیفیت کالا‌های محصولات ایرانی خیلی بالاست و کسی نمی‌تواند جای ایران را در بازار روسیه بگیرد. این امر نشان می‌دهد که ایران از نظر علمی و فنی در برخی از محصولات به نقطه‌ای رسیده که کیفیت محصولاتش بسیار بالاتر است و در رقابت با کالای غربی، حرفی جدی برای گفتن دارد.

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده