تاریخ: ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۷:۰۹
بازدید: ۱۰۳
کد خبر: ۳۳۹۵۹۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار عنوان کرد

فقدان امنیت شغلی؛ دغدغه اول جامعه کارگری

فقدان امنیت شغلی؛ دغدغه اول جامعه کارگری
‌می‌متالز - رئیس کانون عالی شورا‌های اسلامی کار با بیان اینکه تاکنون اراده جدی برای ساماندهی قرارداد‌های کار نبوده است، ابراز امیدواری کرد: با توجه به تصویب کلیات لایحه امنیت شغلی در دولت سیزدهم با همراهی مجلس ساماندهی قرارداد‌های کار به نتیجه برسد و دغدغه اصلی جامعه کارگری برطرف شود.

به گزارش می‌متالز، اولیا علی‌بیگی ضمن اشاره به دیدار کارگران با رهبر معظم انقلاب در هفته کار و کارگر اظهار کرد: رهنمود‌ها و بیانات ایشان مایه دلگرمی جامعه کارگری بود و نور امیدی در بین جامعه کارگری به وجود آورد. مقام معظم رهبری تاکید داشتند که بهبود حال جامعه کارگری تاثیر بسیاری در بهبود حال جامعه دارد. حدود نیمی از جامعه ایران را کارگران تشکیل می‌دهند و طبعا اگر کارگران حال خوبی داشته باشند نصف حال جامعه خوب خواهد شد.

فقدان امنیت شغلی اولین دغدغه جامعه کارگری

وی که در یک گفتگوی رادیویی سخن می‌گفت، فقدان امنیت شغلی را اولین دغدغه کارگران دانست و گفت: مسأله‌ای که کارگران را آزار می‌دهد، نبود امنیت شغلی در محیط کار است. کارگران زیادی هستند که ۲۰ سال یا بیشتر سابقه کار دارند، ولی همچنان با قرارداد‌های سه ماهه و شش ماهه و بعضاً یک‌ ماهه فعالیت می‌کنند. رواج قرارداد‌های موقت ناشی از نقص قانون است و تبصره‌های ماده قانون کار به درستی تبیین نشده است.

رئیس کانون عالی شورا‌های اسلامی کار ادامه داد: ماده ۷ قانون کار که مربوط به قرارداد کار است روح قانون کار محسوب می‌شود ولی ایراد‌هایی دارد که به واسطه آن باعث شده قرارداد‌های موقت رواج یابد لذا این ماده باید اصلاح شود.

تصویب کلیات لایحه امنیت شغلی در هیات دولت

علی‌بیگی افزود: سال گذشته رئیس جمهور دستور دادند که وزارتخانه‌های کار و صمت نسبت به ساماندهی قرارداد‌ها اقدام کنند که در این راستا معاونت روابط کار نشست‌های سه جانبه‌ای را برگزار کردند. در نهایت توافقات به هیات دولت ارسال شد تا کلیات لایحه امنیت شغلی به تصویب رسید و اکنون کارگروه‌های تخصصی روی جزئیات کار می‌کنند.

وی تصریح کرد: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و رئیس جمهور انتظار داریم بدنه دولت و مجلس اهتمام ویژه‌ای به بحث ساماندهی قرارداد‌های کار داشته باشند. متاسفانه اراده جدی برای ساماندهی قرارداد‌های کار نبوده است؛ لذا اگر دولت و مجلس عزم و اراده داشته باشند راهکار‌های متعددی هست که به موضوع قرارداد‌ها ورود کرد و مشکلات جامعه کارگری در بحث قرارداد‌ها را برطرف کرد.

تفکیک قرارداد‌های با ماهیت مستمر از غیرمستمر

رئیس کانون عالی شورا‌های اسلامی کار در عین حال بر لزوم ساماندهی قرارداد‌ها تاکید کرد و گفت: منظور از ساماندهی قرارداد‌ها یعنی کار‌هایی که ماهیت مستمر دارند شناسایی شوند و افرادی که در این مشاغل مشغول کارند با قرارداد دائم به کار گرفته شوند. منتها باید به سمت‌وسویی برویم که امنیت شغلی با رعایت انظباط اجتماعی در محیط کار انگیزه وبهره‌وری ایجاد کند.

وی در پایان گفت: در کار‌هایی که فصلی است انتظار جامعه کارگری این نیست که حتما کارگر قرارداد دائم داشته باشد؛ بنابر این باید بین کار‌های با ماهیت مستمر و کار‌های با ماهیت غیرمستمر تفکیک قائل شویم و این کار‌ها رصد و شناسایی و ساماندهی شوند.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

عناوین برگزیده