تاریخ: ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۳:۴۰
بازدید: ۱۰۵
کد خبر: ۳۳۹۶۵۹
سرویس خبر : انرژی
معاون فروش و توسعه بازار پتروشیمی مارون:

نخستین موفقیت "مارون" با افزایش تولید در سال ۱۴۰۲/ هدف‌گذاری صادرات ۳۵۰ میلیون دلاری "مارون"

نخستین موفقیت
‌می‌متالز - معاون فروش و توسعه بازار پتروشیمی مارون گفت: حدود ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون دلار، برای صادرات هدف‌گذاری شده و امید است که این عدد محقق شود. در سال گذشته نیز نزدیک به ۳۰۰ میلیون دلار صادرات داشتیم.

به گزارش می‌متالز، سید محمدرضا نجفی، معاون فروش و توسعه بازار پتروشیمی مارون بیان کرد: سال ۱۴۰۲ را در مواجهه با تعمیرات سنگین آغاز نموده و در انتهای سال نیز با مشکلاتی مواجه بودیم که به‌سبب اراده قوی و همت بین مجموعه مدیرعامل و هیئت مدیره و همچنین تخصص و تجربه همکاران در بخش‌های مختلف پتروشیمی مارون، افتخارات بزرگی از جمله انتقال تکنولوژی در زمینه تعمیرات کمپرسور الفین برای اولین بار در ایران صورت پذیرفت.

وی افزود: علی‌رغم وجود برخی پیش بینی‌ها درباره امکان عدم موفقیت در بازه زمانی منطقی برای تعمیرات، این امر بزرگ انجام شد و برگی زرین در افتخارات تولید ملی و تعمیرات دستگاه بسیار مهم کمپرسور واحد الفین در مارون شکل گرفت و مجموعه مارون، سربلند و با افتخار از این مرحله عبور کرد. 

نجفی ادامه داد: در نیمه دوم سال ۱۴۰۲، اولین موفقیت ما با افزایش تولید رقم خورد. صادرات محصولات پتروشیمی به بخش‌های مختلف قاره آسیا از جنوب شرق آسیا تا منطقه CIS اروپا، ترکیه، عراق و افغانستان صورت گرفت. در آینده‌ای نزدیک برنامه‌هایی برای صادرات به کشور‌های آفریقا به ویژه شرق آفریقا جهت سهم بازار در اهداف پتروشیمی مارون را در دستور کار داریم.

معاون فروش و توسعه بازار پتروشیمی مارون با اشاره به میزان صادرات در سال ۱۴۰۲ و مقاصد صادراتی "مارون" بیان کرد: بیشترین صادرات ما به شرق و جنوب شرق آسیاست و نزدیک به ۷۰ تا ۷۵ درصد از فروش ما در این منطقه اتفاق می‌افتد؛ اما یکی از مقاصد بزرگ صادراتی ما، منطقه اروپا، به خصوص شرق اروپا و ترکیه، CIS، اوراسیا، عراق و افغانستان است. 

نجفی خاطرنشان کرد: با توجه به تغییرات رخ داده در منطقه، فروش محصولات پتروشیمی در این مناطق، تحت‌تأثیر حضور چشمگیر پتروشیمی‌های روسی قرار گرفت؛ اما همچنان تلاش کردیم سهم بازار در این مناطق از دست نرود و با جدیت به دنبال حفظ سهم بازارمان هستیم. 

معاون فروش و توسعه بازار پتروشیمی مارون، درخصوص رعایت موازین کیفی محصولات، مطرح کرد: با توجه به اینکه در پتروشیمی مارون از تکنولوژی‌های بروز و متعلق به شرکت‌های صاحب‌نام پتروشیمی استفاده می‌شود، در این پتروشیمی یک نظام استقرار کیفی و تضمین کیفیت وجود دارد و کیفیت به عنوان یکی از عناصر مهم در ورود به بازار‌های جهانی شناخته شده و الزامی است.

وی اضافه کرد: تمام قسمت‌های مختلف از مواد اولیه‌ای که وارد پتروشیمی مارون می‌شود و مراحل فرآیندی را طی می‌کند، در هر کدام از مراحل مورد پایش‌های کیفی قرار خواهد گرفت.

نجفی اشاره کرد: از افتخارات ما ارائه محصولاتی با سطح استاندارد‌های جهانی در زمینه‌های داخل کشور و بازار‌های خارجی است. همچنین از اهداف ما برای شرکت در وقایع و رویداد‌های تجاری دنیا، تقویت برند پتروشیمی مارون است.

وی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ با توجه به سرمایه‌گذاری‌هایی که در پایین‌دست پتروشیمی انجام گرفته است و خلق بیشتر ارزش در زنجیره پایین‌دست پتروشیمی، مارون به یک مجموعه و یک هلدینگ تبدیل گشته و بنابراین یکی از دلایل حضور ما در نمایشگاه‌های بین‌المللی، حفظ سهم بازارمان و همچنین تحکیم روابط با مشتریان بالقوه و جذب مشتریان جدید در حوزه محصولات کشاورزی است.

نجفی افزود: با توجه به ماهیت نمایشگاه ایران اکسپو و حضور چشمگیر تجار از کشور‌های مختلف، جلسات سودمند و مختلفی در حوزه‌های کشور‌های آفریقا داشتیم و پروپوزال‌ها و نظراتشان را دریافت کردیم که طی چند روز آینده به صورت رسمی اطلاع‌رسانی خواهد شد. 

وی درخصوص هدف‌گذاری برای سال ۱۴۰۳ در زمینه تولید و صادرات و همچنین تغییرات موردنظر نسبت به سال گذشته توضیح داد: باتوجه به اینکه اورهال اصلی ما در سال ۱۴۰۲ صورت پذیرفته، برنامه تولید نسبت به سال گذشته، افزایش خواهد داشت و به تبع آن نیز با توجه به مجوز‌های صادراتی که فقط برای واحد اشتی و گلایکول وجود دارد، با توان و قدرت بیشتری نسبت به سال گذشته، در سال جاری شرکت خواهیم داشت. 

معاون فروش و توسعه بازار پتروشیمی مارون اظهار کرد: حدود ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون دلار، برای صادرات هدف‌گذاری شده و امید است که این عدد محقق شود. در سال گذشته نیز نزدیک به ۳۰۰ میلیون دلار صادرات داشتیم.

نجفی با اشاره به فعالیت مارون در زمینه تولید محصولات پتروشیمی، یادآور شد: فعالیت‌های مبتنی بر اصول دانش‌بنیان در قسمت‌های R&D و تحقیقات ما در حال انجام است که برون‌داد آن استفاده از کاتالیست‌های بروز با هدف کاهش هزینه‌های تولید و افزایش کیفیت است.

وی اظهار داشت: فعالیت‌های سودمند و بنیادینی صورت پذیرفته است. از محصولات و گرید‌های جدیدی که قادراند در بازار‌های جهانی اقبال بهتری داشته باشند، می‌توان به تولید گرید استیل پایپ کوتینگ اشاره کرد که یک گرید اساسی در زمینه پوشش عایق لوله‌های فولادی است و در سال جاری، حتما جزء سبد محصوالت پتروشیمی مارون خواهد بود. 

نجفی افزود: از دیگر محصولات میتوان در بخش R&D و تحقیقات، تولید گرید‌های ژئوممبران و مصارف مفید آن در کشور و همچنین تولید محصول black CRP ۱۰۰ که یک محصول استراتژیک در حوزه آبرسانی و گازرسانی در کشور خواهد بود، اشاره کرد.

وی درخصوص ارزیابی بازار‌های خارجی افزود: هرگونه تغییرات در قیمت خوراک پتروشیمی‌ها بر سود شرکت‌های پتروشیمی تأثیر مستقیم گذاشته و قدرت رقابت‌پذیری ما در عرصه بین‌الملل را به‌شدت کاهش می‌دهد.

معاون فروش و توسعه بازار پتروشیمی مارون ادامه داد: در سال گذشته افزایش شدید خوراک را شاهد بودیم و امیدواریم که درصورت ایجاد هرگونه تغییر در نرخ خوراک جهانی، مشکلات صنایع پتروشیمی نیز موردنظر دولت قرار بگیرد.

نجفی با اشاره به دچار نشدن پتروشیمی مارون به محدودیت‌های انرژی‌های هسته‌ای، مطرح کرد: خوشبختانه در سال گذشته با مشکلات زیادی درخصوص گاز و برق مواجه نبودیم.

وی درخصوص تأمین مواد اولیه افزود: مواد اولیه پتروشیمی مارون از جمع‌آوری گاز‌های منطقه عمومی اهواز صورت می‌گیرید. این پتروشیمی مجهز به کارخانه اتان ریکاوری است و به لحاظ خوراک کاملا مستقل بوده و برای دسترسی به خوراک هیچ‌گونه مشکلی وجود ندارد.

نجفی اشاره کرد: درخصوص کمک فرآیند مواد شیمیایی مثل کاتالیست‌ها و اقلام مورد استفاده در فرآیند‌های پتروشیمی، توانسته‌ایم ۷۰ تا ۸۰ درصد از آن را از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان و شرکت‌های ایرانی تأمین کنیم؛ اما متاسفانه در تأمین ۱۰ یا ۲۰ درصد از این نیاز، همچنان وابسته به تولیدات کشور‌های خارجی هستیم که امید است با همت مضاعفی که شرکت‌های دانش‌بنیان، در آینده‌ای نزدیک وابستگی به این مواد به صورت کامل رفع شود.

وی درخصوص طرح‌های توسعه پتروشیمی گفت: توسعه به‌عنوان یک اصل برای ماندگاری شرکت ها، در مدیریت جدید بسیار مورد توجه قرار گرفته و با حمایت هیات مدیره، طرح‌های بسیار زیادی در زمینه مجموعه پایین‌دستی پتروشیمی مثل پتروشیمی صدرا و طرح‌های بزرگی مثل پتروشیمی ابن‌سینا در حال انجام است.

معاون فروش و توسعه بازار پتروشیمی مارون اشاره کرد: پتروشیمی لاله به طور مستقل و با ظرفیت کامل در حال سرویس است؛ اما برای تولید پروپیلن، پتروشیمی سلمان وجود دارد که امیدواریم در آینده‌ای نزدیک به ظرفیت برسد.

منبع: بورس نیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده