تاریخ: ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۱:۳۲
بازدید: ۱۳۰
کد خبر: ۳۴۰۱۲۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
اظهارات رئیس‌جمهور؛

بازگشت ۹ هزار کارخانه راکد به چرخه تولید

بازگشت ۹ هزار کارخانه راکد به چرخه تولید
‌می‌متالز - گزارش عملکرد دولت سیزدهم بیانگر ایجاد بیش از یک میلیون فرصت شغلی در کشور، قرارگیری نرخ بیکاری در کانال ۸ درصد، دو برابر شدن تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان و بازگشت ۹ هزار بنگاه و کارخانه راکد و نیمه تعطیل به چرخه تولید است.

به گزارش می‌متالز، رئیس‌جمهور در گفتگوی زنده تلویزیونی با مردم، گزارشی از عملکرد دولت در حوزه‌های مختلف ارائه کرد و به بیان مطالبی در حوزه اشتغال و کاهش آمار بیکاری پرداخت.

وی با تأکید بر ایجاد یک میلیون شغل در هر سال و اشاره به ایجاد یک میلیون شغل توسط دولت با گذشت قریب به ۳ سال و همچنین با یادآوری کاهش آمار بیکاری، بیان کرد: نرخ بیکاری در کانال ۷ تا ۸ درصد قرار دارد و تولید در کشور افزایش یافته است؛ صندوق‌های حمایتی نیز در این زمینه فعال هستند.

رئیس‌جمهور ضمن ابراز امیدواری برای عدم وجود بیکار در کشورو تأکید بر لزوم ایجاد فرصت‌های شغلی برای تحصیل‌کردگان، افزود: امروز تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان دو برابر شده و آمار‌ها از وجود ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان حکایت دارند.

وی پس از اشاره به احیای بنگاه‌های راکد یادآور شد: با احیای کارخانه‌های تعطیل و نیمه‌تعطیل به اشتغال یاری رساندیم که قریب به ۹ هزار بنگاه را شامل می‌شود.

احیای واحد‌های نیمه فعال 

موضوع احیای واحد‌های نیمه فعال و راکد یکی از سیاست‌های موثری بود که در دولت سیزدهم مورد توجه قرار گرفت و بر این اساس طرح نهضت احیای واحد‌های راکد و نیمه تعطیل در دولت در پیش گرفته شد؛ به نحوی که مسیر بازگشت کارگران به کارخانه‌های راکد و تعطیل شده هموار شد و کارگرانی که خانه نشین شده بودند به خطوط تولید بازگشتند.

به گفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نزدیک به ۱۰ هزار کارگاه نیمه فعال در دولت سیزدهم به ظرفیت اسمی رسیده و ۳۰۰۰ واحد بزرگ و متوسط تعطیل شده به چرخه تولید برگردانده شده‌اند.

طبق دستور رئیس جمهور در صورتی که کارفرمایی دارای بدهی بانکی بود بانک‌ها اجازه تعطیل کردن کارگاه و کارخانه را ندارند.

در حال حاضر بزرگ‌ترین چالش و مسأله حاکمیت در حوزه بازار کار، اشتغال فارغ‌التحصیلان است و بر همین اساس با توجه به دستور رئیس جمهور در جلسات شورای عالی اشتغال، مهمترین برنامه و تمرکز وزارت کار در سال جاری در حوزه اشتغال فارغ‌التحصیلان است.

امسال برای نخستین بار سهم اشتغال فارغ التحصیلان در تعهد استانداران گنجانده شده است تا جایی که ۲۵ درصد از فرصت‌های شغلی که قرار است در سطح استان‌ها ایجاد شود مربوط به حوزه فارغ التحصیلان خواهد بود.

نرخ مشارکت اقتصادی نیز در دولت سیزدهم بهبود یافته و طبق آخرین گزارش مرکز آمار ایران در تابستان ۱۴۰۳ نرخ مشارکت اقتصادی ۰.۶ درصد افزایش پیدا کرده است. به اعتقاد کارشناسان و تحلیلگران بازار کار، متغیر‌های متعددی در بهبود نرخ مشارکت اقتصادی موثر بوده که افزایش جمعیت فعال، کاهش جمعیت بیکار و افزایش جمعیت شاغل از جمله آنهاست.

گزارش مرکز آمار ایران همچنین از ثبت نرخ بیکاری ۸.۱ درصدی در سال ۱۴۰۲ حکایت دارد که کمترین میزان نرخ بیکاری سالانه در دهه‌های اخیر به شمار می‌رود.

برابر اعلام معاونت اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، خالص اشتغال ایجادی در سال گذشته ۷۸۰ هزار فرصت شغلی بوده است و سازمان تامین اجتماعی در گزارشی از ثبت بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بیمه شده جدید خبر داده است.

اهم شاخص‌های بازار کار در سال ۱۴۰۲ ثبت نرخ بیکاری به ۸.۱ درصد، کاهش ۱.۲ درصدی نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان، کاهش ۰.۸ درصدی اشتغال ناقص، کاهش ۱.۸ درصدی نرخ بیکاری جوانان، کاهش نرخ بیکاری در ۲۵ استان کشور، خالص اشتغال ایجادی ۷۸۰ هزار نفر و افزایش نرخ مشارکت اقتصادی به ۴۱.۳ درصد بوده است.

منبع: بورس نیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده