تاریخ: ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۵۴
بازدید: ۸۹
کد خبر: ۳۴۰۴۴۰
سرویس خبر : متالورژی و مواد
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری خبر داد؛

۲۵ درصد رشد تولید در بزرگ‌ترین معدن زیرزمینی خاک نسوز غرب کشور

‌می‌متالز - مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت: استخراج در بزرگ‌ترین معدن زیرزمینی خاک نسوز غرب کشور ۲۵ درصد رشد یافته است.

به گزارش می‌متالز، فضل‌الله رحمتی اظهار کرد: در یک‌سال اخیر بیش از ۲۳ هزار تن بوکسیت و آرژیلیت از معدن شهید نیلچیان به‌عنوان باکیفیت‌ترین و شاخص‌ترین ذخیره خاک نسوز خاورمیانه استخراج شده است.

وی افزود: مواد استخراج شده از معدن زیرزمینی شهید نیلچیان شامل دو نوع خاک نسوز به‌نام‌های آرژیلیت و بوکسیت با عیار ۶۷ تا ۷۶ درصد بوده که در ایران و خاورمیانه از نظر عیار و حجم ذخیره بی‌نظیر است.

رحمتی تصریح کرد: معدن شهید نیلچیان با حفاری ۳۱ حلقه چاه به طول پنج هزار متر در محدوده‌ای به وسعت ۲۰۰ هکتار اکتشاف شده و با حفاری فضای زیرزمینی بیش از پنج کیلومتر در سه افق مجزا در حال بهره‌برداری بوده که از نظر نوع، کیفیت و مرغوبیت تولید به‌عنوان بهترین معدن خاک نسوز ایران هم مطرح است.

وی یادآور شد: خاک نسوز استخراج شده برای تولید آلومینیوم و مصارف صنایع دیرگداز و نسوز استفاده می‌شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: هم‌اکنون ۴۰ معدنچی به‌صورت مستقیم در این معدن فعالیت می‌کنند و به‌طور میانگین سالانه ۱۵ هزار تن خاک نسوز از معدن شهید نیلچیان در منطقه باجگیران و دوپلان شهرستان کیار استخراج می‌شود.

بر اساس گمانه‌زنی‌ها و مطالعات کارشناسان حجم ذخیره معدن خاک نسوز شهید نیلچیان شهرستان کیار ۲۵ میلیون تن برآورد شده که با توسعه معدن در مناطق باجگیران و دوپلان، میزان تولید مواد معدنی آرژیلیت و بوکسیت سالانه به ۲۵ هزار تن قابل افزایش است.

معدن شهید نیلچیان در ۹۰ کیلومتری جنوب‌غربی شهرکرد در ارتفاعات پشتکوه بختیاری قرار گرفته و عملیات بهره‌برداری آن از سال ۱۳۴۸ در منطقه باجگیران و دوپلان شهرستان کیار آغاز شده است و شهید نیلیچیان قبل از جنگ تحمیلی در مقاطعی مدیریت این معدن را عهده‌دار بود.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

عناوین برگزیده
محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل فولاد مبارکه در آیین امضای فاز اول قرارداد‌های احداث کارخانه تبدیل هماتیت به مگنتیت به روش RHF و پایلوت توسعه فناوری استحصال معادن کم‌عیار به روش بستر سیال (SMR):

فولاد مبارکه در حوزه تکنولوژی‌ها و فناوری‌های نوین می‌تواند یک دنبال‌کننده هوشمند باشد