تاریخ: ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ ، ساعت ۰۱:۵۰
بازدید: ۱۰۲
کد خبر: ۳۴۰۶۸۲
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
بررسی نبض تولید در حلقه نخست از زنجیره فولاد

۴ چالش سنگ آهنی‌ها در ۱۴۰۳

۴ چالش سنگ آهنی‌ها در ۱۴۰۳
‌می‌متالز - حوزه سنگ‌ آهن به عنوان نخستین زنجیره تولید فولاد در کشور، در سالی که پشت ‏‌سر نهادیم، با مشکلات و چالش‏‌های مختلفی روبه‌رو بود که در این راستا می‌توان به عوارض صادراتی، به‏‌روز نبودن ماشین‏‌آلات، قوانین سختگیرانه بازگشت ارز و نبود زیرساخت‏‌ها اشاره کرد.

به گزارش می‌متالز، مهرداد اکبریان رئیس انجمن سنگ آهن ایران در پاسخ به این پرسش که مهم‌ترین چالش‏‌های معدن‏‌کاری در حوزه سنگ آهن چه بودند، بیان کرد: حوزه سنگ آهن در سال ۱۴۰۲ با چالش‏‌هایی روبه‌رو بود که در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ نیز با همان مشکلات دست به گریبان بود.

در حقیقت این بخش همچنان چالش‌های خود را به صورت حل نشده و ادامه دار انتقال داده است و به نظر می‌رسد که این چالش‌ها به سال ۱۴۰۳ نیز منتقل شوند و این بخش در سال‌جاری کماکان با همان مشکلات دست و پنجه نرم کند.

عوارض کمرشکن

اکبریان در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات مهم سال گذشته در حوزه معدن، وضع عوارض سنگین بود، در این راستا قرار بود که اصلاحاتی در ابتدای سال و در ماه‌های فروردین یا اردیبهشت به تصویب برسد که تصویب آن به پایان سال و اسفندماه رسید و این معلق ماندن برای بخش معدن با پیامد‌های ناخوشایندی همراه بود.

ماشین‌آلات فرسوده

وی در ادامه به سایر مشکلات حوزه سنگ آهن اشاره و خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات بخش معدن، نبود ماشین‌آلات روز بود که این مشکل چند ساله بخش معدن در سال گذشته به قوت خود باقی ماند.

رئیس انجمن سنگ آهن ایران در ادامه همچنین تصریح کرد: قوانین بازگشت ارز یکی از قوانین دست و پاگیر برای حوزه معدن طی سال گذشته بود، البته این مساله، مساله عمومی برای کل صادرکنندگان در کشور بود که صادرکنندگان اجازه برداشت ارز خود را نداشتند و باید آن را به بانک مرکزی اختصاص می‌دادند.

تامین نشدن سوخت

اکبریان با اشاره به این موضوع که در برنامه هفتم توسعه، رشد ۱۳ درصدی برای بخش معدن در نظر گرفته شده است، گفت: برای رسیدن به رشد ۱۳‌ درصد باید زیرساخت‌های آن را نیز مهیا کرد. برای نمونه یکی از مشکلات معدن که همچنان به قوت خود باقی است، تامین سوخت است. نمی‌توان انتظار داشت که بخش معدن به صورت منظم کار کند، اما از سوی دیگر، سوخت موردنیاز را به آن‌ها اختصاص نداد. بدون شک در سال ۱۴۰۳ بخش معدن با این مساله دست به گریبان خواهد بود.

شعار سال با بخش خصوصی محقق می‌شود

وی در ادامه با اشاره به این موضوع که رهبر معظم انقلاب همواره طی نام‌گذاری‌های خود بر سال‌های اخیر تاکید بر امر تولید داشته اند، گفت: رهبر معظم انقلاب در سال‌جاری بر تاکید حضور مردم در اقتصاد، این سال را «جهش تولید با مشارکت مردم»، نام نهاده اند. در حقیقت تاکید رهبری بر مشارکت هرچه بیشتر مردم در اقتصاد است که برای محقق شدن این امر، باید به بخش خصوصی اجازه حضور بیشتری داده شود؛ این در حالی است که طی سال‌های گذشته دولتمردان و مسوولان به صورت نانوشته و با عملکرد خویش، اجازه حضور قدرتمندی را به بخش خصوصی نداده اند و اگر در برخی مواقع شاهد بوده ایم که بعضا شرکت‌هایی در این راستا موفق عمل کرده اند، این شرکت‌ها بیشتر نیمه دولتی محسوب می‌شده اند.

رئیس انجمن سنگ آهن ایران در ادامه با اشاره به این موضوع که در کشور‌های توسعه یافته، شرکت‌های معدنی، شرکت‌های بسیار بزرگ هستند، عنوان کرد: در سایر کشورها، شرکت‌های معدنی، شرکت‌های بزرگی به حساب می‌آیند که حتی وارد سرمایه‌گذاری در بخش‌های دیگر نیز می‌شوند، اما در ایران برعکس است و شرکت‌های بزرگ معدنی، به نوعی شرکت‌های معدنی محسوب می‌شوند.

اکبریان در پاسخ به این پرسش که آیا برای ورود مردم به مشارکت اقتصادی به ویژه در حوزه معدن و صنایع معدنی نیاز به قوانین یا زیرساخت‌های خاصی وجود دارد، گفت: واقعیت این است که قوانین بسیار مشکل ساز نیستند، هرچند باید تعداد قوانین را به حداقل ممکن کاهش داد و تولیدکنندگان را بیش از حد درگیر قوانین نکرد، ولی مساله اصلی نظر شخصی و سیاسی مدیرانی است که در این راستا تاثیرگذار هستند.

وی در ادامه با اشاره به این موضوع که رهبری در سال‌جاری بهترین شعار را در زمینه حمایت از تولید مطرح کرده اند، تصریح کرد: البته اگر مدیران اجازه حمایت از تولید را بدهند، بدون شک این شعار محقق خواهد شد. هرچند نه فقط در حوزه معدن، بلکه در تمام حوزه‌ها باید اجازه داد که مردم پای کار بیایند و این فرصت را ایجاد کرد که تولید و خلق ثروت توسط آن‌ها انجام بگیرد.

ابزار‌های درآمدی دولت با فعالیت بخش خصوصی محقق می‌شود

رئیس انجمن سنگ آهن در ادامه با اشاره به محل هزینه‌ها و مخارج دولت خاطرنشان کرد: ابزار‌های دولت عموما توسط مالیات، عوارض، بیمه و... انجام می‌گیرد و این ابزار‌ها نیز زمانی برای دولت محقق شدنی خواهند بود که مردم بتوانند ثروت آفرینی داشته باشند، در غیر‌این صورت این ابزار‌ها نیز بی نتیجه خواهند شد.

اکبریان در پایان تاکید کرد: هزینه‌های دولت از نفت جدا شده است و بدون دادن فرصت به مردم، این چرخه مالی نخواهد چرخید؛ بنابراین دولت باید تمام همت خود را به کار گیرد تا زمینه حضور بخش خصوصی را در اقتصاد بیشتر فراهم کند.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت