تاریخ: ۰۹ تير ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۱:۲۴
بازدید: ۹۴
کد خبر: ۳۴۴۵۴۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رئیس کل گمرک:

ظرفیت ۳ برابر شدن حجم تجارت با همسایگان را داریم

ظرفیت ۳ برابر شدن حجم تجارت با همسایگان را داریم
‌می‌متالز - ۶۱ میلیارد دلار تجارت با کشور‌های همسایه داریم که قابلیت افزایش سه برابری این رقم با توجه به تفاهم‌نامه‌های منعقد شده وجود دارد.

به گزارش می‌متالز، محمد رضوانی‌فر گفت: راهی جز انتخابات برای تصمیم‌سازی بهتر برای عرصه‌های کلیدی کشور وجود ندارد.

وی افزود: در این دوره وجه مثبت آن است که در شعار انتخاباتی همه نامزدها، مسایل اقتصادی و معیشتی و ایجاد اشتغال و توان تولید و صادرات کشور و افزایش درآمد مردم و توجه به موضوعات معشیتی مردم به شدت پررنگ است.

رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: نکته مثبت این است که تمام افرادی که در انتخابات نهایی شرکت کردند بسته‌های فوری اقتصادی ارایه کرده اند.

وی گفت: قطعا این رای سنگین می‌تواند پشتوانه مهمی در کشور در حوزه بین‌المللی باشد.

رضوانی‌فر یادآورشد: محتاج هستیم که متناسب با رشد کشور، زیرساخت بنادر و پایانه‌ها و گمرکات مان نیز توسعه یابد. یکی از نکات جالب کشور آن است که ترانزیت کشور نسبت به سال گذشته ۵۵ درصد رشد داشته است. هر تن ترانزیت ۷۰ تا ۱۰۰ دلار برای کشور سودآوری دارد. حداقل سالی ۳۵ تا ۴۰ میلیون تن کالا از ایران ترانزیت می‌شود که درآمد حداقلی ۴ تا ۵ میلیارد دلاری را نصیب کشور می‌کند. این عرصه تنها با توسعه زیرساخت‌های داخلی میسر است.

وی افزود: کمتر کشوری در جهان دارای مرز مشترک آبی و خاکی با ۱۵ کشور دارد. حجم تجارت ما با کشور‌های همسایه از ۶۱ میلیارد دلار عبور کرده است و اگر تفاهم‌نامه‌های امضایی که در بالاترین سطوح امضا شده محقق شود حجم تجارت و بازاری در این حوزه بیش از سه برابر خواهد شد.

رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: توسعه دیپلماسی اقتصادی یکی از شعار‌های همه نامزد‌ها بوده است که امیدواریم در این حوزه شاهد گشایش باشیم.

وی گفت: حمایت از تولید‌کنندگان داخلی و شرکت‌های صادر کننده داخلی و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار مهم است. سال گذشته صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان کشور ما به بیش از ۲ میلیارد دلار رسیده است. جالب اینکه تولیدات این شرکت‌ها با ارزش افزوده بسیار بالاتری نسبت به بسیاری از رده‌های صادراتی دارد.

رضوانی‌فر یادآورشد: شرکت‌های دانش‌بنیان ایران بازار بزرگی در ترکیه و خلیج فارس پیدا کرده اند. رفتن و حضور و برنده شدن شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در کشور‌های دیگر بسیار مهم است.

منبع: شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران (ایبنا)

عناوین برگزیده