به گزارش میمتالز، حدودا دو هفته پیش گاز پتروشیمی لردگان بابت بدهی ۵ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومانی قطع شده بود، این قطعی گاز باعث تعطیلی این پتروشیمی به مدت ده روز شد.
مجددا پس از وصل شدن گاز این پتروشیمی، پتروشیمی لردگان مجددا فعالیت خود را آغاز کرد و فعالیت خود را از سر گرفت. البته بررسیها نشان میدهد، بدهی این مجموعه به شرکت گاز همچنان در جای خود باقی است.
ناگفته نماند که از طرفی دیگر دولت بابت خرید کود اوره از این پتروشیمی، حدود ۴ هزار میلیارد تومان به پتروشیمی لردگان بدهکار است، یعنی این پتروشیمی از طرفی بدهی و از طرفی دیگر طلب دارد.
به همین منظور محسن محمودی در نشست با جمعی از خبرنگاران اظهارداشت: پترو شیمی لردگان به عنوان ایرانیسازترین پتروشیمی کشور انتخاب شد. این پتروشیمی همچنین رکورد بدون حادثه زمان ساخت و ساز و راهاندازی با ۳۸ میلیون ساعت با جوانانی که سابقه کار آنها ۵ تا ۶ سال است طی کرد، که این یک افتخار است اگر پتروشیمیهای کشور را رصد کنیم بالاترین درصد بومی گزینی ۵۰ تا ۶۰ درصد است، اما در پتروشیمی لردگان ۸۸ درصد بومی استان هستند که حدود ۷۵ درصد از ۳ شهرستان کم برخوردار منطقه هستند.
مدیرعامل پتروشیمی لردگان گفت: هدف از ساخت پتروشیمی لردگان در منطقهای کم برخوردار در سال ۸۶ اشتغال بود که الان اثر پتروشیمی در شهرستان دیده میشود و ۲۵۰۰ نفر اشتغال ایجاد شده که ۱۰۰۰ نفر مستقیم و ۱۵۰۰ نفر غیر مستقیم مشغول به کار هستند، اما کار بسیار سخت و انتقالات و جابهجایی سخت است.
وی عنوان کرد: بهترین کود شیمیایی کشور در پتروشیمی لردگان تولید میشود و ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ تن کود براساس سهمیه به جهاد کشاورزی تحویل داده میشود. پتروشیمی لردگان با ظرفیت ۸۶ درصد در سرویس است و در تلاشیم با پروژههای که تعریف شده ظرفیت را به ۱۰۰ درصد برسانیم.
محمودی تشریح کرد: ما با ناملایمات فراوانی روبهرو هستیم، پتروشیمی لردگان در منطقه کم برخوردار بنا شده و یک ماه به دلیل قطعی برق و دو ماه به دلیل قطعی گاز در زمستان تولید را از دست میدهیم چطور میتوانیم با دیگران که ۱۲ ماه تولید دارند رقابت کنیم.
وی عنوان کرد: با همه ناملایمتیها سال گذشته پتروشیمی لردگان با ۷۰۰ هزار تن تولید در سال بالاترین افزایش تولید را رکورد زد و ۲۵ درصد نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش تولید داشت و شعار سال را تحقق دادیم.
مدیرعامل پتروشیمی لردگان با اشاره به اینکه پتروشیمی با افزایش قیمت گاز و مالیات بر صادرات پتروشیمی چطور درآمد داشته باشد، گفت: پتروشیمی لردگان از سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۳ ماهیانه ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ تن کود به جهاد کشاورزی میدهد که مطالبات ما حساب نمیشد بعد از حسابرسی با قیمت پایین مطالبات ما ۳ همت شد و یک همت هم حسابرسی نشده است که طلب داریم. این در حالی است که تا خردادماه سال جاری پتروشیمی لردگان ۳.۸ همت بدهی گاز دارد که ۴۰۰ میلیارد تومان آن کم شد و به ۳.۴ همت رسید.
محمودی با اشاره به اینکه در کشور ۶ اوره ساز هست بیان کرد: مشکل این است که کشور پتروشیمی لردگان را با اوره سازههای دیگر مقایسه میکند، اما پتروشیمی لردگان به دلیل ساختار مالی و بدهی زیاد و اینکه نمیتواند بدهی خود را وصول کند نباید با بقیه مقایسه شود، بگذارید پس از سه سال دیگر که این پتروشیمی نفس کشید با دیگران مقایسه شود.
منبع: خبرگزاری تسنیم