تاریخ: ۲۸ مرداد ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۳۵
بازدید: ۱۹
کد خبر: ۳۴۹۴۷۷
سرویس خبر : زمین شناسی
مدیر مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی لرستان خبر داد:

مشاهده کانی‌زایی مس، آهن، سرب و روی و رگه‌های سیلیسی در چمن‌سلطان استان لرستان

مشاهده کانی‌زایی مس، آهن، سرب و روی و رگه‌های سیلیسی در چمن‌سلطان استان لرستان
‌می‌متالز - مدیر مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی لرستان درباره فعالیت‌هاى اکتشافى در استان متبوع خود گفت: در راستاى طرح‌هاى اکتشافى استان، شناسایى و پى‌جویى پتانسیل‌هاى معدنى استان لرستان با توان کارشناسى و مالى سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور و استان ادامه دارد.

به گزارش می‌متالز، حجت‌الله کریمی‌منفرد، با اشاره به اولویت‌هاى اکتشافى سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور گفت: بر همین اساس بعد از تهیه نقشه‌هاى پتانسیل فاز شناسایى، عملیات پیجویى مواد معدنی در برگه الشتر، بروجرد و الیگودرز واقع در استان لرستان و در ادامه عملیات پروژه تهیه لایه زمین‌شناسی ژئوشیمی برگه یک‌پنجاه‌هزارم چمن‌سلطان در استان لرستان در منطقه الیگودز در محدوده بین سه استان لرستان، اصفهان و مرکزی نیز شروع و در حال انجام است.

وی با بیان این‌که از لحاظ ساختاری استان لرستان در دو زون زمین ساختاری زاگرس و سنندج- سیرجان واقع شده، افزود: هر یک از این زون‌ها از لحاظ الگو‌های زمین‌ساختى سیمای متفاوتی دارند.

مدیر مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی لرستان با تاکید بر این‌که در گستره‌هاى واقع در شمال و خاور استان لرستان پدیده‌های ژئومورفولوژیک، ترمیک و دینامیک شباهت کامل با زون دگرگونی سنندج-سیرجان وجود دارد؛ خاطرنشان کرد: این منطقه بخشی از پویاترین پهنه‌هاى زمین‌ساختى ایران محسوب شده و از همین جهت پدیده‌های دگرگونی ماگماتیسم و زمین‌ساخت مکرر و منطبق بر فاز‌های تکتونیکی جهانی در آن رخ داده است.

به گفته کریمی‌منفرد، زون دگرگونى-ماگمایى سنندج- سیرجان استان لرستان انواع سنگ‌هاى تزئینى، مرمریت و چینى، آهن، مس، منگنز، سرب و روى و سیلیس‌هاى دگرگونى را در بردارد و در قسمت‌هاى مرکزى کانسارهاى اگزالاتیو مس و آهن پراکنده به همراه تالک، سرپانتین قابل ملاحظه است.

وی تصریح کرد: عمده واحد‌های سنگی رخنمون یافته در محدوده‌های واقع در زون زاگرس مرتفع شامل آهک، آهک دولومیتی، آهک مارنی، آهک اربیتولیندار، شیل، ماسه سنگ و رادیولاریت به سن مزوزوئیک و کنگلومرا، چرت و آهک مرجانی به سن ائوسن تا الیگومیوسن است و زون زاگرس بیشتر منابع هیدروکربورى به‌صورت بیتومین یا قیرطبیعى و در واقع شیل و ماسه سنگ‌هاى بیتومین‌دار است.

کریمی‌منفرد با این‌که آثار سنگ‌های تزیینی طی مطالعات مشاهده شده، افزود: بر اساس پی‌جویی صورت گرفته از سوی کارشناسان مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی لرستان در این منطقه کانی‌زایی مس، آهن، سرب و روی و رگه‌های سیلیسی شناسایی شده که برای اعلام نظر قطعی در این‌باره، نتایج آنالیز و مطالعات تکمیلی‌تر نیاز است.

به گفته مدیر مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی لرستان این پروژه به سرپرستی آقای علی‌اصغر شکیباآزاد به همراه آقایان سعید مهدوی، احدالله فاضلی‌اولادی، سبحان کرمی، محمد رجبی، بهنام خیری و مصطفی رئیسی آغاز و در حال انجام است.

شبکه نمونه‌برداری در منطقه چمن‌سلطان

آثار مالاکی ت، آزوریت، پیریت و هماتیت در سنگ‌های منطقه چمن‌سلطان


منبع: سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور

عناوین برگزیده