به گزارش میمتالز، ابومحمد هاشمی در گفتگو با رادیو تبیین ضمن بیان این مطلب گفت: نهادهای مختلفی از جمله بنیاد برکت حضرت امام (ره)، بنیاد علوی، معاونت اشتغال و سرمایهگذاری وزارت کشور و سازمان آموزش فنی حرفهای اعلام آمادگی کردهاند به افرادی که در این صنعت آموزش بازار محور ببینند و از سازمان آموزش فنی حرفهای مدرک دریافت کنند، وام خوداشتغالی کم بهره اعطا میشود.
وی افزود: دیروز نیز در مراسم افتتاحیه مرکز گوهرتراشی و گوهرشناسی شمال غرب کشور، مدیرکل سازمان صنهت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی نیز نوید اعطای وام اشتغال خانگی به آموزشدیدگان گوهرسنگ داد.
مجری طرح توسعه گوهرسنگهای کشور با بیان اینکه توسعه صنعت گوهرسنگ اقتصاد داخلی و خارجی را به دلیل ایجاد مشاغل خانگی و زود بازده متحول کند، گفت: از جمله مزیتهای این صنعت، آموزش آسان است که در همه شهرها و روستاهای کوچک قابل انجام است.
وی ادامه داد: مزیت دیگر، داخلیسازی دستگاهها و تجهیزات مورد نیاز این صنعت طی سالهای گذشته و وفور آن در بازار و با قیمت مناسب است.
هاشمی با اشاره به اینکه طی ۳.۵ سال گذشته، آموزش بخشهای مختلفی در حوزه گوهرسنگ در استانها انجام دادیم، تصریح کرد: با آموزشهای صورت گرفته طی این مدت، اکنون، حدود ۷۵۰۰ نفر در بخش گوهرسنگ آموزش دیده داریم و طبق آمار موجود ۵۴ درصد آنها در کارگاههای خانگی یا گروهی (تعاونی) به کار مشغول شدهاند. البته طبق استاندارد جهانی، برای هر نفر، ۶-۷ نفر حرفه ایجاد میشود.
وی افزود: طبق بررسیهای انجام شده توسط یکی از دانشگاهها، گردش مالی تجارت جهانی صنعت گوهرسنگ در سال گذشته میلادی، ۱۲۰۰ میلیارد دلار بوده است.
مجری طرح توسعه گوهرسنگهای کشور با اشاره به اینکه استان خراسان جنوبی به عنوان استان پیشرو در صنعت گوهرسنگ است، اذعان کرد: در حال حاضر، روستاهای زیادی در این استان در حوزه گوهرسنگ فعالیت میکنند. تجربههای این استان به عنوان پایلوت و الگو قابل ارائه است. گوهرهای بی نظیری در این استان وجود دارد و هنرهای فعالان آن منحصر به فرد است.
وی ادامه داد: آموزش فعلی ما، آموزش بازار محور همچون فست، کاروینگ، پیکرتراشی است که در خراسان رضوی و خراسان جنوبی دنبال میکنیم.
هاشمی با اشاره برگزاری نخستین دوره مسابقات ملی گوهرشناسی و گوهرتراشی طی سال گذشته گفت: این دوره در ۳ رشته شامل دامله، فست و کارولینگ در شهر فردوس خراسان جنوبی برگزار شد.
وی افزود: امسال نیز دومین دوره مسابقات ملی آزاد در آبان در ۴ رشته دامله، فست، کارولینگ و فیروزه تراشی در شهر کرمان برگزار میشود.
مجری طرح توسعه گوهرسنگهای کشور خواستار (زیرمجموعه ایمیدرو) همکاری همه فعالان و علاقهمندان این صنعت اعم از همه استادان، محققان، تشکلها و ... برای توسعه طرح ملی مذکور شد.
منبع: ایمیدرو