تاریخ: ۲۱ شهريور ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۳:۳۲
بازدید: ۵۸
کد خبر: ۳۵۱۸۴۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

چقدر ارز به واردات پرداخت شد؟

چقدر ارز به واردات پرداخت شد؟
‌می‌متالز - بانک مرکزی از اول فروردین‌ماه تا ۲۱ شهریور ماه امسال ۳۱ میلیارد و ۷۲ میلیون دلار ارز برای واردات کالا‌های اساسی، دارو، کالا‌های تجاری و بازرگانی، واردات در مقابلا صادرات و خدمات تأمین کرده است.

به گزارش می‌متالز، تازه‌ترین آمار بانک مرکزی از تأمین ارز پرداختی به واردات نشان می‌دهد، در این مدت برای کالا‌های اساسی و دارو ۶ میلیارد و ۷۰۸ میلیون دلار، برای کالا‌های تجاری و بازرگانی مبلغ ۱۶ میلیارد و ۷۳۸ میلیون دلار، برای خدمات ۷۷۲ میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۶ میلیارد و ۸۵۴ میلیون دلار تأمین ارز صورت گرفته است.

بر اساس این گزارش، بانک مرکزی برای واردات کالا‌های اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی ۵ میلیارد و ۲۱۰ میلیون دلار و برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۱ میلیارد و ۴۹۸ میلیون دلار ارز تأمین کرده است. شایان ذکر است بانک مرکزی در مجموع ۶ میلیارد و ۷۰۸ میلیون دلار برای کالا‌های اساسی و کشاورزی و دارو و تجهیزات پزشکی را با نرخ ۲۸۵۰۰ تومان و با هدف حمایت از مصرف‌کنندگان و دسترسی اقشار جامعه به کالا‌های ضروری با قیمت ارزان‌تر تأمین کرده است.

این گزارش حاکی از آن است که در این بازه زمانی برای کالا‌های تجاری و بازرگانی مبلغ ۱۶ میلیارد و ۷۳۷ میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات مبلغ ۶ میلیارد و ۸۵۳ میلیون دلار و در مجموع ۲۳ میلیارد و ۵۹۰ میلیون دلار تأمین ارز صنایع صورت گرفته است.

این گزارش حاکی از آن است تأمین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو» معادل ۲ میلیارد و ۴۲۹ میلیون دلار، «صنایع معدنی» یک میلیارد و ۷۸۷ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل یک میلیارد و ۵۶۳ میلیون دلار، «صنایع شیمیایی و پلیمری» یک میلیارد و ۷۱۱ میلیون دلار، «صنایع و تجهیزات برق و الکترونیک» معادل دو میلیارد و ۴۰ میلیون دلار، «منسوجات و پوشاک» معادل ۸۵۸ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه‌های صنایع همچنین به ترتیب یک میلیارد و ۶۹۰ میلیون دلار، یک میلیارد و ۳۸۹ میلیون دلار، یک میلیارد و ۲۶۳ میلیون دلار، ۵۸۴ میلیون دلار، ۲۴۱ میلیون دلار، ۴۷ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز ۲۱ شهریور ماه سال جاری دریافت کرده اند.

همچنین تا تاریخ ۲۱ شهریورماه، سایر صنایع ۶ میلیارد و ۳۴۹ میلیون دلار ارز نیمایی و یک میلیارد و ۶۳۹ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات دریافت کرده اند.

بر اساس این گزارش، میانگین موزون نرخ ارز یک ماهه منتهی به ۲۱ شهریورماه، ۴۲ هزار و ۷۳۴ تومان برای دلار، ۴۷ هزار و ۱۲۰ تومان برای یورو، ۱۱ هزار و ۶۳۶ تومان برای درهم، ۶ هزار و ۱ تومان برای یوآن، ۴۶۷ تومان برای روبل، هزار و ۲۵۵ تومان برای لیر ترکیه محاسبه شده است.

گفتنی است، در روز چهارشنبه ۲۱ شهریورماه ۱۴۰۳ در تالار اسکناس ارز مرکز مبادله ایران، دلار با نرخ ۴۹ هزار و ۳۸۴ تومان، یورو با نرخ ۵۴ هزار و ۴۵۲ تومان و درهم با نرخ ۱۳ هزار و ۴۴۷ تومان مورد مبادله قرار گرفت. هم‌چنین تالار حواله ارز، شاهد مبادله دلار با نرخ ۴۵ هزار و ۸۵۳ تومان، مبادله یورو با نرخ ۵۰ هزار و ۵۵۹ تومان و مبادله درهم با نرخ ۱۲ هزار و ۴۸۵ تومان بود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت