به گزارش میمتالز، محسن موسوی؛ دکترای تاسیسات آبی و فعال محیط زیست در آستانه شروع سال آبی جدید اظهار کرد: مطابق تقویم وزارت نیرو، سالهای آبی از ابتدای مهر هر سال شروع شده و در ۳۱ شهریور سال بعد خاتمه مییابد. مطابق عرف معمول اقدامات مربوط به تعیین منابع و مصارف آب و یا بیلان آبی و یا هر گونه آماربرداری و اقداماتی از این قبیل در بازه سالهای آبی سنواتی محاسبه شده و عملکرد یکساله تأمین و توزیع آب در یک سال آبی معمولاً شفافسازی میشود.
وی ادامه داد: سال آبی ۱۴۰۴ ـ ۱۴۰۳ نیز از اول مهرماه شروع شده و برنامههای معاونت آب و آبفای وزارت نیرو برای سال آبی جدید به زودی مشخص خواهد شد، اما در این خصوص چند رویداد مهم به عنوان شاخص اصلی برنامهها باید از طرف مدیران ارشد وزارت نیرو مورد توجه قرار گیرد.
این فعال محیط زیست در رابطه با این برنامهها توضیح داد: اولین مورد سخنان رییسجمهور محترم در نخستین کنفرانس خبری که در مورد ناترازی منابع و مصارف آب در کشور که در اینباره ابراز نگرانی کردند. مورد دوم جدول ۸ برنامه هفتم است. بر اساس این جدول وزارت نیرو مکلف است اولاً به بخش کشاورزی فقط ۶۵ میلیارد مترمکعب آب تحویل داده و ثانیاً از بابت این کاهش توزیع آب به بخش کشاورزی همناترازی منابع و مصارف آب را تا ۱۵ میلیارد متر مکعب رفع کرده و هم حقآبه تالابها را تا ۱۰ میلیارد متر مکعب تأمین کند.
موسوی تأکید کرد: این دو مورد نشان میدهد که در سال آبی جدید مأموریت بخش آب وزارت نیرو بسیار سنگین و دشوار است، چون طبق دستور رییسجمهور محترم باید آییننامه اجرایی خاصی از بابت اجرای جدول ۸ برنامه هفتم تهیه شده تا بر اساس آن در سال آبی ۱۴۰۴ ـ ۱۴۰۳ تحویل آب به بخش کشاورزی حدود ۱۵ میلیارد متر مکعب کاهش یافته و این کاهش صرف ناترازی منابع و مصارف آب کشور شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: همکاری وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو در سال آبی جدید برای تحقق اهداف رییسجمهور محترم و تحقق مفاد برنامه هفتم توسعه ضروری است و امید است وزارت محترم نیرو در این مأموریت خطیر که پیش روی این وزارتخانه در سال آبی جدید قرار گرفته، موفق باشد.
منبع: خبرگزاری تسنیم