تاریخ: ۲۹ شهريور ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۱:۴۹
بازدید: ۹۴
کد خبر: ۳۵۲۶۷۰
سرویس خبر : انرژی

جذابیت سرمایه‌گذاری خارجی در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر ایران

جذابیت سرمایه‌گذاری خارجی در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر ایران
‌می‌متالز - هماهنگ‌کننده مقیم سازمان ملل متحد در ایران گفت: با توجه به ظرفیت‌پذیری خوب ایران در حوزه‌های مختلف انرژی، جذابیت‌های بسیاری برای سرمایه‌گذاری در این زمینه وجود دارد.

به گزارش می‌متالز، هماهنگ‌کننده مقیم سازمان ملل متحد در ایران گفت: فرصتی بسیار مناسب در ایران برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر از منظر اقتصادی، تولید شغل و بخصوص از نظر زیست محیطی وجود دارد و می‌توان نقش این سازمان را در ظرفیت سازی انرژی‌های تجدیدپذیر و تسریع جذب تامین مالی با همکاری سازمان‌های مختلف افزایش داد.

اشتفان پریزنر، با تقدیر از همکاری خوب میان وزارت امور خارجه، ساتبا و سازمان ملل متحد برای برگزاری نشست دو روزه بین‌المللی با عنوان "بررسی راهکار‌های ارتقای نقش انرژی‌های تجدیدپذیر در تامین انرژی ملی در جمهوری اسلامی ایران" اظهار کرد: برگزاری این نشست بین‌المللی فرصت خوبی بود تا بتوانیم از دانش محلی و دانش جهانی برای تسریع و تسهیل در انتقال انرژی استفاده کنیم.

وی، تلاش ایران را برای انتقال انرژی از نکات مهم دانست و عنوان کرد: یک فرصت بسیار مناسب در ایران برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر از منظر اقتصادی، تولید شغل و بخصوص از نظر زیست محیطی وجود دارد؛ آنطور که متخصصان عنوان کرده‌اند، انرژی‌های تجدیدپذیر فرصت‌های شغلی بسیار بیشتری را در مقایسه با انرژی‌های سنتی ایجاد کرده و در عین حال امکان زیستن در شهر‌های پاک‌تر و سالم‌تر با هوای تمیزتر را فراهم می‌کنند.

پریزنر، مزایای استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر را برشمرد و بیان کرد: آن طور که متخصصان در این نشست مطرح کردند، هزینه‌های تولید انرژی‌های تجدیدپذیر کمتر از انرژی‌های سنتی است که این امر، خود یک پیشران اقتصادی در جهت انتقال انرژی محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه ایران می‌تواند نقش چشمگیری در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به علت ظرفیت‌های فنی و طبیعی زیاد کشور داشته باشد، اضافه کرد: پهنا، تنوع جغرافیایی و وجود بیش از ۳۰۰ روز آفتابی، ظرفیت‌های خوبی برای ایران ایجاد کرده و کار‌های بسیاری در ایران برای تدوین یک راهبرد کلی در این زمینه انجام شده است.

هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد در ایران ابراز امیدواری کرد، برگزاری این نشست دو روزه به گامی برای آغاز یک مسیر طولانی با همکاری‌های ساتبا و کارگزاری‌های تخصصی سازمان ملل متحد در جهت حرکت به سوی انرژی‌های تجدیدپذیر تبدیل شود. همچنین می‌توان نقش سازمان ملل متحد را در ظرفیت‌سازی انرژی‌های تجدیدپذیر و تسریع جذب تامین مالی با همکاری سازمان‌های مختلف افزایش داد.

وی ادامه داد: تمرکز ما در هفته‌ها و ماه‌های آتی بر ظرفیت‌سازی و گسترش منبع دانسته هاست، ضمن اینکه بتوانیم راه حل‌های تامین مالی را دنبال کنیم.

پریزنر به محدودیت‌های توسعه سرمایه گذاری در انرژی‌های پاک توسط بخش خصوصی در ایران پرداخت و عنوان کرد: با وجود آنکه یک شبه نمی‌توان چالش‌ها در زمینه سرمایه‌گذاری را حل کرد، اما شرایط و وضعیت فعلی در ایران برای سرمایه‌گذاری در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر جذاب شده است. در این زمینه، طرح‌های یارانه‌ای و برنامه‌هایی برای پرداخت مشوق‌های مالی مختلف از سوی دولت ایران وجود دارد.

وی با تاکید بر اینکه باید شرایط را در زمینه سیاست‌گذاری‌ها به گونه‌ای تنظیم و تعدیل کرد تا بتواند نقش موثری در جذب سرمایه‌گذاران ایفا کند، تصریح کرد: در حالی که تدوین و اجرای پروژه‌ها در درجه اول به عهده بخش خصوصی خواهد بود، اما سیاست‌گذاری‌ها به عنوان مشوق و تسهیل‌گر این فعالیت‌ها باید توسط دولت انجام شود.

پریزنر، نمونه‌هایی از تجارب و درس آموخته‌های سایر کشور‌ها در این زمینه را مورد اشاره قرار داد و گفت: می‌توان از تجربه مشابه سایر کشور‌ها درس گرفت تا بتوان در نقاط ورودی از آن استفاده کنیم؛ یکی از کار‌هایی که می‌توانیم انجام دهیم این است که الگو‌های خاص تامین مالی برای تولید انرژی‌های تجدیدپذیر را مورد بررسی و توجه قرار دهیم.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

عناوین برگزیده