به گزارش میمتالز، رییس سازمان مدیریت بحران کشور که به یزد سفر کرده است در گفتگو با خبرنگاران استان گفت: حادثه معدن زغال سنگ ۴۹ فوتی و ۱۶ مصدوم داشت که ۶ تن از مجروحان در روز اول از بیمارستان ترخیص شدند.
"محمدحسن نامی" افزود: پنج تن از مصدومان که وضعیت خوبی نداشته و نیاز به درمان دارند برای استفاده از امکانات درمانی بهتر به استان یزد منتقل شدند.
این مسوول بیان کرد: عملیات امداد و نجات حادثه ساعت ۵:۱۰ امروز پایان یافت و در طی این چهار شبانهروز امدادرسانی توسط تیمهای امدادو نجات با تعویض تیمها به صورت سه ساعت یکبار توسط افرادی که در پیشانی کار بودند انجام گرفت.
نامی، حادثه معدن طبس را نادر خواند و گفت: این حادثه شاید آخرین حادثه نباشد و تاکنون ۱۹ مورد از این حوادث در کشورهای جهان رخ داده است و این معدن که سابقه ۲۷ سال فعالیت دارد به زودی به تجهیزات و امکانات پایش گاز مجهز خواهد شد.
حادثه انفجار معدن حوالی ساعت ۲۱ شنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ به دلیل تصاعد آنی گاز متان در ۲ بلوک B و C معدن زغال سنگ شرکت معدنجو طبس روی داد و عملیات امداد و نجات برای خارج کردن معدنکاران گرفتار در معدن تا امروز ادامه یافت.
با توجه به غلظت گاز متان در تونلها عملیات تخلیه گاز، آواربرداری، خارج کردن مصدومان و جانباختگان مرحله به مرحله توسط هشت گروه پنج نفره HSE از امدادگران تخصصی معادن زغال سنگ به طور شبانهروزی انجام شد و پس از گذشت حدود ۸۰ ساعت عملیات امداد و نجات در معدنجو به پایان رسید.
حوضه زغالدار طبس با وسعت بییش از ۳۰ هزار کیلومتر مربع و ذخیره اکتشافی ۷۵.۲ میلیارد تن زغال سنگ کک شو و حرارتی، غنیترین و بزرگترین ناحیه زغالی ایران محسوب میشود.
شرکت معدنجو طبس با دارا بودن هزار و ۷۰۰ کارگر، ۲۷ سال سابقه فعالیت دارد و قبل از این هیچ حادثهای که منجر به فوت کارگران شود در این معادن رخ نداده است.
طبس در ۲۷۰ کیلومتری غرب بیرجند است و بیشترین معادن زغال سنگ کشور را دارد.
استان یزد یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.