تاریخ: ۱۴ مهر ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۲:۲۷
بازدید: ۴۸
کد خبر: ۳۵۴۳۳۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
در جلسه هیات عمومی

دستغیب: عدم شناسایی املاک و خودرو‌های گران‌قیمت برای اخذ مالیات آنها نوعی ترک فعل است

دستغیب: عدم شناسایی املاک و خودرو‌های گران‌قیمت برای اخذ مالیات آنها نوعی ترک فعل است
‌می‌متالز - در ادامه سلسله جلسات هیات عمومی دیوان محاسبات، بخش‌های دیگری از تفریغ تبصره (۶) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۲ با موضوع «عوارض و مالیات» طرح و مورد بررسی و تصویب قرار گرفت.

به گزارش می‌متالز، به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل دیوان محاسبات کشور، در این جلسه سیداحمدرضا دستغیب اظهار داشت: مالیات و عوارض تاثیر مستقیم بر معیشت و اقتصاد مردم دارد و لازم است که برای ایجاد شفافیت و اصلاح سیاست‌گذاری‌های مالیاتی گزارش کاملی از معافیت‌ها و بخشودگی‌های مالیاتی تهیه و این گزارش برای تشویق و رونق اقتصادی کشور مورد استفاده قرار بگیرد.

وی با تاکید بر اینکه می‌بایست ماحصل تفریغ قانون بودجه سنواتی و بررسی معافیت‌ها و بخشودگی‌های قانون مالیاتی به طور جداگانه تهیه شود، گفت: آمار و اطلاعات دقیق این گزارش‌ها می‌تواند در افزایش تولید و رونق اقتصادی کشور موثر باشد.

دستغیب عدم شناسایی املاک و خودرو‌های مجلل و گران‌قیمت و عدم تعیین قیمت مبنا برای اخذ مالیات از آنها را نوعی ترک فعل دانست و اظهار داشت: بر اساس این ترک فعل در سال ۱۴۰۲ منابع پیش‌بینی شده از محل این بند قانونی به طور چشمگیری کاهش یافته است.

دستغیب ضمن تاکید بر اینکه همه دستگاه‌های اجرایی موظف هستند، کلیه اطلاعات خود را به موقع و بدون هیچ‌گونه تاخیری به دیوان محاسبات کشور ارائه نمایند، ارائه اظهارنظر‌های حسابرسان در خصوص مالیات و معافیت‌های مالیاتی با همکاری مستشاران این نهاد نظارتی را مورد تاکید قرار داد و گفت: دستگاه‌های مرتبط از جمله سازمان امور مالیاتی و شهرداری‌ها باید اطلاعات کامل و دقیق را ارائه کنند و دسترسی بر خط سازمان امور مالیاتی بر اطلاعات دستگاه‌های اجرایی فراهم شود.

وی هشدار داد که وزارت امور اقتصادی و دارایی چنانچه همکاری لازم را انجام ندهد، پرونده این دستگاه اجرایی در دادسرا مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.

در حاشیه این جلسه، مهدی کیایی مشاور رئیس کل و سخنگوی هیات عمومی دیوان محاسبات کشور برخی از مهم‌ترین مصوبات این هیات را تشریح کرد.

وی گفت: در سال ۱۴۰۲ از تعداد ۱۶۶،۳۲۵ خودرو با قیمت بیش از ۳ میلیارد تومان که مشمول ۲.۸۵ همت مالیات بوده‌اند، صرفاً مبلغ ۲۱۸ میلیارد تومان در زمان تعویض پلاک و نقل و انتقال خودرو وصول و به حساب خزانه واریز شده است.

سایر افراد مشمول که پیامک پرداخت مالیات را دریافت نموده‌اند، نسبت به پرداخت مالیات موردنظر تا پایان بهمن‌ماه سال یاد شده اقدامی انجام نداده‌اند که موضوع وصول مالیات مزبور از طریق عملیات اجرایی، توسط ادارات امور مالیاتی در دست پیگیری است.

همچنین در سال ۱۴۰۲ جمعاً بالغ بر ۱.۷ همت از محل مالیات بر انواع خودرو‌های سواری و وانت دوکابین دارای شماره انتظامی شخصی گران‌قیمت وصول و به خزانه واریز شده است.

کیایی ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ بابت تعداد ۱۳۵،۵۰۳ زمین فاقد اعیانی دارای کاربری مسکونی، اداری و تجاری، باغ ویلای مجاز (با احتساب عرصه و اعیان) و خانه مجلل (لوکس) که ارزش آنها بیش از ۲۰ میلیارد تومان بوده و مازاد بر این مبلغ، جمعاً مشمول۴.۴ همت مالیات دو در هزار بوده‌اند، صرفاً حدود ۶۶ میلیارد تومان مالیات وصول شده و مبلغ بالغ بر۱.۱همت آن مورد اعتراض قرار گرفته و مابقی وصول نشده است.

وی افزود: باغ ویلا‌ها و خانه‌های مجلل در حال ساخت مشمول مالیات تبصره ۶ قانون بودجه سال مذکور نبوده‌اند و سازمان امور مالیاتی کشور اقدامات قابل قبولی در خصوص اخذ اطلاعات باغ ویلا‌های غیرمجاز از مراجع ذی‌صلاح صورت نداده و با توجه به عدم دسترسی به اطلاعات کامل املاک مذکور توسط سازمان امور مالیاتی کشور، در سال یاد شده هیچ‌گونه جریمه‌ای از باغ ویلا‌های غیرمجاز، اخذ نشده است.

کیایی اظهار داشت: علی‌رغم انجام مکاتبات سازمان امور مالیاتی کشور با وزارت‌خانه‌های راه‌وشهرسازی و صنعت، معدن و تجارت، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور و شهرداری‌ها، امکان دسترسی برخط (آنلاین) به اطلاعات مالکیت املاک مورد نیاز سازمان امور مالیاتی کشور در حوزه اماکن، در اختیار این سازمان قرار نگرفته است.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین