تاریخ: ۲۴ مهر ۱۴۰۳ ، ساعت ۰۰:۰۷
بازدید: ۷۴
کد خبر: ۳۵۵۵۹۰
سرویس خبر : آهن و فولاد
معاملات رینگ صنعتی بورس‌ کالا از رشد بهای دلار متاثر نشد

مانع ضدتورمی در بازار فولاد

مانع ضدتورمی در بازار فولاد
‌می‌متالز - تداوم ضعف تقاضا در بازار فولاد، در نقش مانع ضدتورمی در معاملات دیروز رینگ صنعتی بورس‌ کالای ایران از رشد محسوس قیمت‌ها تحت‌ تاثیر نوسان ارزی اخیر جلوگیری کرد. افزایش قیمت طلا و دلار در روز گذشته در بازار فولاد (معاملات شمش) منعکس نشد.

به گزارش می‌متالز، بررسی‌ها درباره تازه‌ترین تحولات بازار معاملات فولاد براساس آخرین سطوح عرضه و تقاضا و تغییرات قیمت انواع شمش فولادی مربوط به معاملات روز گذشته، دوشنبه ۲۳ مهرماه ۱۴۰۳، در رینگ فیزیکی بورس‌ کالا نشان می‌دهد، به‌رغم نوسان محسوس دلاری و ثبت رکورد‌های جدید قیمتی در بازار ارز طی یک‌هفته اخیر، قیمت انواع شمش تغییر شدیدی نسبت به هفته قبل نداشت و قیمت‌ها با نوسان کمتر از یک‌ درصد (۰.۷ درصدی)، در محدوده نرخ فروش شمش در معاملات هفته گذشته (دوشنبه ۱۶ مهرماه)، تقریبا در وضعیت ثبات بود. این در حالی است که در مقاطع زمانی گذشته هر نوع نوسان در بهای دلار بر قیمت محصولات فولادی نیز اثر گذاشته و آن را در مسیر صعودی قرار می‌داد. آن‌طور که فعالان بازار فولاد اعلام کردند، نوسان جزئی کمتر از یک‌ درصدی در متوسط قیمت فروش انواع شمش طی معاملات دیروز بورس‌ کالا، عمدتا تحت‌تاثیر رشد بهای آهن اسفنجی بوده و افزایش قیمت ارز و سکه در شرایط ضعف شدید تقاضا در این بازار عامل رشد جزئی قیمت نبوده است. در معاملات رینگ صنعتی بورس کالا در روز شنبه ۲۱ مهرماه، متوسط بهای هر کیلوگرم آهن اسفنجی نسبت به روز معاملاتی مشابه هفته قبل (شنبه ۱۴ مهر) بیش از یک‌ درصد رشد کرد.

متوسط قیمت هر کیلوگرم انواع شمش که روز گذشته در رینگ صنعتی بورس‌ کالا مورد معامله قرار گرفت، ۲۲‌ هزار و۴۱۰تومان بود که نسبت به هفته گذشته تنها ۰.۷‌ درصد رشد داشت. همچنین این سطح قیمت به طور میانگین ۱.۴‌ درصد بیشتر از قیمت پایه عرضه در معاملات روز گذشته بود. قیمت پایه عرضه شمش در معاملات روز گذشته، ۲۲‌ هزار تومان تعیین شده بود.

ردپای محدودیت انرژی در افت عرضه

بررسی‌ها نشان می‌دهد در معاملات روز گذشته رینگ صنعتی بورس‌ کالا، مجموعا ۱۹۹‌ هزار تن انواع شمش عرضه شد که این میزان در مقایسه با عرضه دوشنبه هفته گذشته (۱۶مهرماه)، با افت ۱۴.۵ درصدی همراه شده است. بررسی‌ها از تداوم محدودیت‌های دسترسی کارخانه‌ها به حامل‌های انرژی به عنوان عامل مهم در کاهش حجم عرضه شمش به بازار خبر می‌دهد. در مقابل این میزان عرضه، تقاضا برای ۲۸۱‌ هزار و ۵۷۰ تن انواع شمش به ثبت رسید که حجم تقاضا نیز نسبت به معاملات دوشنبه هفته قبل، ۳۱‌ درصد کاهش یافت. در نهایت در معاملات روز گذشته رینگ صنعتی بورس‌ کالا، مجموعا ۱۲۷‌ هزار تن انواع شمش معامله شد که میزان معاملات در مقایسه با هفته قبل، ۲۶.۵‌ درصد افت کرده بود. در کل حدود ۴۰ درصد از کل عرضه صورت‌گرفته انواع شمش در معاملات دیروز رینگ صنعتی بورس‌ کالا مشتری نداشت و فروخته نشد.

بررسی‌ها بر مبنای آمار معاملات رینگ صنعتی بورس‌ کالای ایران در تاریخ دوشنبه ۲۳ مهرماه ۱۴۰۳ (دیروز) نشان می‌دهد، تداوم محدودیت‌های کارخانه‌ها در دسترسی به حامل‌های انرژی، یکی از عوامل مهم کاهش عرضه، ضعف تقاضا و افت حجم معاملات در این بازار و در نتیجه عدم‌تغییر محسوس سطح قیمت‌ها نسبت به معاملات هفته‌های گذشته است. آن‌طور که فعالان بازار فولاد اعلام کردند، هنوز محدودیت‌های دسترسی به برق برای برخی کارخانه‌ها به طور کامل برطرف نشده است و حتی در یک‌هفته اخیر تحت‌تاثیر برخی از مسائل از جمله مسائل صنفی، برخی واحد‌های تولیدکننده به گاز هم دسترسی نداش تند و عملا محدودیت دسترسی به گاز برای آنها قبل از پیشروی در فصل سرد و اعمال محدودیت‌های معمول به دلیل ورود به فصول پرمصرف آغاز شده است. این در حالی است که بازار همچنان در فاز ترس و نگرانی به دلیل ناآرامی‌های اخیر منطقه، قرار دارد و سایه جنگ موجب تشدید ضعف عرضه در این بازار شده است.

براساس اعلام فعالان بازار در مقاطع قبلی هر نوع نوسان و حتی ریزنوسان در بهای دلار سبب تغییر و رشد قیمت‌ها در بازار فولاد می‌شد، اما تحت‌تاثیر رکود شدید در بازار ساخت‌وساز، محدودیت‌های دسترسی واحد‌های تولید مصنوعات و محصولات فولادی به حامل‌های انرژی، نگرانی از شرایط منطقه و سایه جنگ و همچنین غیرواقعی بودن قیمت‌ها، عملا قیمت‌ها تغییر محسوسی نسبت به هفته قبل نداشته است و تنها رشد بهای آهن اسفنجی به افزایش ۰.۷ درصدی متوسط قیمت شمش در معاملات روز گذشته نسبت به معاملات دوشنبه هفته قبل منجر شده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد در حال حاضر قیمت‌های عرضه فولاد در بورس‌ کالا اختلاف محسوسی با قیمت‌ها در بازار آزاد ندارد. همچنین در کل بازار به دلیل مجموعه عوامل گفته‌شده، عملا خریدار به میزان کفایت وجود ندارد و بازار با رکود عمیقی روبه‌رو شده است.

همین رکود و ضعف تقاضا باعث شده است در وضعیتی که بهای سکه و ارز طی روز‌های اخیر به میزان محسوسی رشد داشته، اما قیمت فولاد از افزایش قیمت بازار‌های گفته‌شده تاثیر نگرفته و کماکان معاملات هفته جاری با قیمت‌های هفته گذشته انجام شود. پیش‌بینی می‌شود بهای میلگرد در معاملات پیش رو در رینگ صنعتی بورس‌ کالا (در روز چهارشنبه ۲۵ مهرماه) نیز افزایش محسوسی نداشته باشد و نهایتا در بازه ۲۰۰ تا ۳۰۰ تومانی به ازای هر کیلوگرم نوسان کند. غیرواقعی بودن قیمت‌ها و نبود تقاضا در بازار از دلایل مهم این موضوع در شرایطی است که سایر بازار‌ها با نوسان‌های بالا روبه‌رو هس تند.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده