به گزارش میمتالز، ابومحمد هاشمی افزود: طرح ملی صنعت گوهرسنگ سه سال است که به طور قانونمند سلسله اقداماتی را در داخل کشور انجام میدهد.
وی گفت: در این زمینه سندی تحت عنوان سند توسعه صنعت گوهرسنگ کشور که ارگان ها، سازمانها و وزارتخانههای مختلفی برای پیشبرد این صنعت در آن دخیل هستند؛ تهیه شد.
مجری طرح سند گوهرسنگ با بیان اینکه مجموع گردش مالی این صنعت در دنیا سالانه ۱۲۰۰ میلیارد دلار است، افزود: ایران سهم ناچیزی از این صنعت در تجارت جهانی دارد و هدفِ افزایش سهم ایران در تجارت بینالملل باعث شد تا این سند راهبردی اجرایی شود.
هاشمی اعلام کرد: در این صنعت ابتدا اکتشافات گوهرسنگها را با راهبردی ایمیدرو در ۱۱ استان کلید زد که مراحل نهایی آن در حال اجرا است.
وی ادامه داد: همچنین دو طرح اکتشاف یاقوت و زمرد در ۲ زون شمال غرب کشور آغاز شده است.
مجری طرح گوهرسنگ اظهار داشت: با کمک سازمان فنی حرفهای کشور در استانها بحث آموزش گوهرتراشی و تجهیز کارگاهها در حال پیگیری است که در این طرح تاکنون موفق عمل کردهایم.
هاشمی ضمن اعلام اینکه کشورها بر روی تراش بازار محور متمرکز هستند، گفت: از گوهرسنگهای خام میتوان به عنوان مواد اولیه این صنعت استفاده کرد که در حال حاضر گوهرسنگها جزو گروه کالاهای ۴ هستند و محدودیتهایی در این زمینه وجود دارد که نیاز به بازنگری قوانین است. وی افزود: اکنون با توجه به شرایط موجود؛ کشورهای همسایه میتوانند مواد اولیه مورد نیاز را در اختیار ما قرار دهند.
وی با بیان اینکه ایجاد امنیت سرمایهگذاری برای مردم هدفگذاری شده است تا بازار این حوزه رونق یابد، عنوان کرد: با توسعه مراکز اعتبارسنجی و ایجاد آزمایشگاههای معتبر باعث میشود خانوادهها به سرمایهگذاری در این بازار روی بیاورند.
هاشمی افزود: امروز در حوزه تراشکاران حرفهای خیلی پیشرفت کردهایم و افراد شاخصی داریم، علاوه بر این در ماشینآلات نیز از توان صادراتی برخورداریم و به طور کلی میتوان اذعان کرد زیرساختهای توسعه فراهم است.
وی تاکید کرد: اگر موانع رفع شود، حضور پرقدرتی در عرصه جهانی خواهیم داشت.
هاشمی در پایان از برگزاری دومین دوره مسابقات ملی آزاد گوهرتراشی در کرمان طی آبانماه امسال خبر داد.
منبع: ایمیدرو