تاریخ: ۲۹ مهر ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۱:۳۸
بازدید: ۱۳۲
کد خبر: ۳۵۶۰۱۹
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

آلودگی وحشتناک کارخانه سیمان تهران؛ کارگران مشغول کارند!

آلودگی وحشتناک کارخانه سیمان تهران؛ کارگران مشغول کارند!
‌می‌متالز - گلایه مردم روستا‌های اطراف کارخانه سیمان از آلودگی‌های ناشی از فعالیت کارخانه و معادن تاکنون نتیجه‌ای در بر نداشته است و حالا انتشار تصاویری از وضعیت وحشتناک داخل کارخانه در حالی که کارگران مشغول کار هستند، این وضعیت هولناک را بهتر نشان می‌دهد.

به گزارش می‌متالز، سال‌هاست که اهالی روستا‌های مجاور کارخانه سیمان تهران از انتشار غبار سیمان به‌ویژه هنگام تاریکی هوا گلایه دارند، اما هیچ‌یک از گلایه‌های آنها توسط مسوولین و نمایندگان پیگیری نشد، زیرا مدیران کارخانه همواره بر انجام فیلتراسیون تأکید داشتند و انتشار غبار و آلودگی را امری غیرواقعی عنوان می‌کردند؛ اما این بار کارگران این کارخانه نیز از نبود فیلتر مناسب در مرحله آسیاب و خردایش سنگ به ستوه آمده‌اند و درخواست رسیدگی مسوولین متولی به این اقدام را دارند.

تاکنون تصاویر متعددی از آلودگی کارخانه سیمان تهران منتشر شده است، اما این بار انتشار تصاویر از داخل کارخانه نمایانگر وضعیت فاجعه‌بار و وحشتناکی است که بیش از مردم، کارکنان این مجموعه را تحت تأثیر قرار داده است.

کارکنان کارخانه سیمان تهران به‌صورت مداوم در معرض آلودگی هستند و از آنجا که در دوره‌های پیشین، گردوغبار، آسیب‌های تنفسی زیادی برای کارگران ایجاد کرده است، این شغل جزو مشاغل سخت و زیان‌آور تشخیص داده شد و علاوه بر مزایایی که در زمان بازنشستگی باید شامل این افراد شود، رعایت ملاحظات بهداشت و سلامت حین کار نیز ضروری است.

در گزارش‌های پیشین، آلودگی ناشی از برداشت، خردایش و پخت سیمان با انتشار تصاویری از عدم رعایت اصول زیست‌محیطی و ایمنی کار در معادن و حتی محل کارخانه به اثبات رسید و در پی آن تصمیماتی از سوی حوزه قضایی شهرستان ری برای برخورد با آلودگی ناشی از فعالیت این کارخانه اتخاذ شد.

در مقطعی نیز عدم تعطیلی کارخانه و معادن در روز‌های به‌شدت آلوده و خطراتی که جان کارگران و مردم روستا‌های مجاور را تهدید می‌کرد، خبرساز شد و در پی آن استانداری تهران، نسبت به آلودگی این کارخانه آگاه شد و تصمیمات کنترل آلودگی شامل این مجموعه نیز شد.

در زمان حاضر نیز آلودگی شبانه اطراف کارخانه سیمان تهران موجب نارضایتی مردم شده است و اخیراً نیز تصاویری از داخل کارخانه و فضای کار کارگران در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار گرفت که شاهدی بر عدم رعایت فیلتراسیون صحیح و اصول زیست‌محیطی است.

در تصاویر منتشرشده حجم سنگین و عجیب آلودگی ناشی از خردایش سنگ کاملاً مشخص و کارگران این مجموعه مجبور به کار در شرایطی بسیار سخت و طاقت‌فرسا هستند.

کارخانه سیمان تهران از سال ۱۴۰۰ دارای گواهینامه سیستم مدیریت ایمنی و سلامت شغلی ISO ۴۵۰۰۱ است که براساس آن این کارخانه ملزم به تأمین، حفظ و ارتقای سطح سلامت جسمانی، روانی و اجتماعی کارکنان و پیشگیری از بیماری‌ها و حوادث ناشی از کار خواهد بود، اما تصاویر تهیه‌شده از داخل کارخانه مطابق با این استاندارد‌ها نیست و نشان می‌دهد کارکنان در شرایطی بسیار دشوار در حال فعالیت هستند.

بر اساس پیگیری‌های صورت‌گرفته مشخص شد کارکنان این مجموعه به‌صورت دوره‌ای تحت معاینات تشخیص سلامت قرار می‌گیرند، اما آنچه حائز اهمیت است موضوع پیشگیری است، درواقع این کارخانه براساس گواهینامه‌ای که دریافت کرده است می‌بایست در زمینه پیشگیری از بیماری‌ها و حوادث ناشی از کار نیز اقدام کند، اما مستندات نشان می‌دهد پیشگیری در مدیریت این مجموعه لحاظ نمی‌شود.

لازم به ذکر است که علاوه بر سلامت کارکنان کارخانه سیمان تهران، مردم روستا‌های مجاور ازجمله امین‌آباد، اسلام‌آباد، غنی‌آباد و ... که در فاصله‌ای بسیار نزدیک از کارخانه زندگی می‌کنند نیز تحت تأثیر این آلودگی قرار دارند، درحالی که در این منطقه مردم از وجود کوچک‌ترین خدمات درمانی و اورژانسی نیز بی‌بهره هستند.

انتقال ۵۰۰ هزار کامیون سنگ از کوه به کارخانه سیمان تهران

"علیرضا مزینانی؛ مدیرکل محیط زیست استان تهران در اردیبهشت‌ماه سال گذشته در خصوص آلودگی کارخانه سیمان تهران عنوان کرد: به‌اندازه‌ای که گفته می‌شود این کارخانه عامل آلودگی جنوب استان تهران نیست و ما به‌کمک تجهیزات پایش و سنجش آلایندگی کارخانه را بررسی می‌کنیم و اگر کارخانه‌ای بیش‌ازاندازه معمول آلایندگی داشته باشد، قطعاً برخورد می‌کنیم. "

ازآنجا که تصاویر فعالیت شبانه کارخانه به‌خوبی نشانگر فاجعه انسانی و زیست‌محیطی در منطقه است و اثبات می‌کند که جان کارگران این مجموعه در خطر است، آیا برخورد قاطعی از سوی ادارات و دستگاه‌های شهرستان ری و استان تهران برای جلوگیری از ادامه فعالیت مخرب این کارخانه و استفاده از فیلتراسیون اصولی به‌منظور جبران خسارات کارکنان و اهالی منطقه صورت می‌گیرد؟

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده