به گزارش میمتالز، «علی بخشنده» به مزایای عرضه خودرو در بورس کالا اشاره و اعلام کرد: تعیین قیمت پایه و قرار گرفتن آن بر روی تابلوی معاملات، منافعی را برای تولیدکننده و خریدار به همراه دارد که به مرور میتواند باعث رونق بازار و تولید خودرو شود.
او به منافع عرضه خودرو در بورس کالا برای تولیدکننده اشاره و اعلام کرد: قیمتی که خودروساز به صورت دستوری دریافت میکند کمتر از قیمت بازار است و مابه تفاوت ایجاد شده بین نرخ بازار و در کارخانه، نصیب دلالان میشود.
بخشنده گفت: با عرضه خودرو در بورس کالا و کشف قیمت بر اساس عرضه و تقاضا، مابهالتفاوت قیمت از بین میرود و قیمت کشف شده به نرخ بازار نزدیک خواهد شد.
مدیر کالا و انرژی کارگزاری بانک خاورمیانه اعلام کرد: به طور قطع، افزایش قیمت باعث میشود تا قیمت فروش برای تولیدکننده منصفانه شود و به طور حتم تعیین قیمت مابین نرخ بازار و پایه، سودی را برای مصرفکننده نیز به همراه خواهد داشت.
او در ادامه به مزایای عرضه خودرو در بورس کالا برای مصرفکننده تاکید کرد و گفت: تولیدکننده در بورس کالا تضامینی برای تحویل خودرو ارایه میکند، با توجه به این مساله اگر خودروساز در تحویل خودرو تاخیر داشته باشد، بورس کالا به عنوان متولی این بازار پیگیر میشود و از طریق رفع معضل ایجاد شده، به دریافت ضرر و زیان مشخص شده در قرارداد اقدام میکند.
بخشنده اعلام کرد: در شرایط فعلی و با توجه به نرخ ارز و تحریمها، این روش میتواند ضمن سامان بخشیدن بازار سنتی خودرو، دست واسطهگران را کوتاه کند و تولیدکننده و مصرفکننده از این اقدام منتفع شوند.
مدیر کالا و انرژی کارگزاری بانک خاورمیانه گفت: با عرضه خودرو در بورس کالا، قیمتها رقابتی میشوند و از این مسیر، سود معقولی نصیب تولیدکننده و خریدار خواهد شد.
او به الزام خودرو در بورس کالا در مقطع فعلی اشاره کرد و ادامه داد: ماهیت بورسهای کالایی مربوط به مواد اولیه و واسطهای است، اما با سازوکار در نظر گرفته شده در بازار فرعی، محصولات مصرفی مانند خودرو نیز میتوانند بنا بر ضرورت نیاز جامعه وارد بورس کالا شوند.