به گزارش می متالز، شاپور محمدی گفت: مسئولیت این کار بر عهده شرکت بورس تهران است و تاکنون الگوهای مختلفی از جمله الگوی وکالت، الگوی مبتنی بر اختیار سهام، الگوی مبتنی بر قرار داد آتی برای آن پیشنهاد شده است.
به گفته سخنگوی سازمان بورس، همه این الگوها مورد مطالعه قرار گرفته و سازو کارهای اجرایی آن تنظیم شده است که در نهایت، یکی از این الگوها مبنا قرار خواهد گرفت.
دبیر شورای عالی بورس با بیان اینکه ابزارهای مالی کلاسیک در کشورهای دیگر هم مورد استفاده قرار گرفته اند، ابراز امیدواری کرد که اوراق فروش تعهدی به سرعت در کشور عملیاتی شود و این ابزار به جمع ابزارهای موجود در بورس بپیوندد.
محمدی با بیان اینکه در سه سال اخیر ابزارهای متنوع و کارآمدی به بازار اضافه شده است، ادامه داد: اخیرا ابزارهایی همچون آتی سبد سهام و اختیار خرید و فروش در بازار سرمایه راه اندازی شد و ابزار فروش تعهدی یا فروش استقراضی هم یکی از ابزارهایی است که به زودی اضافه خواهد شد.
رئیس سازمان بورس سپس با اشاره به رونق ابزارهای مالی اسلامی در ایران و دیگر کشورها اظهار داشت: کشور ما در این زمینه پیشرو است و اوراق منفعت، اوراق جعاله، اوراق وکالت، اوراق مشارکت، صکوک اجاره، صکوک استصناع و صکوک اجاره سهام را که در بازرهای مالی دنیا هم در حال معامله است به کار گرفته ایم که امیدواریم این ابزار با فرهنگ سازی صحیح، رواج و توسعه بیشتری پیدا کنند.