به گزارش میمتالز، چندی قبل رسانه نزدیک به اصلاحطلبان در مطلبی با استناد به گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی از اتمام ۲۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن طی ۳ سال دولت سیزدهم خبر داده و نوشته بود: «تا امروز تنها ۲۰ هزار واحد مسکونی از این طرح، به مرحله اتمام کارهای پایانی رسیده است. درجا زدن طرح مسکن دولتی طی سالهای اخیر و تحقق «فقط یک درصد وعده دولت» در این طرح طی ۲ سال، به «اصرار دولت بر ساخت مسکن با زیر قیمت بازار به پیمانکاران» و همچنین «محاسبات ضعیف و نادرست برخی دولتیها درباره زمینهای در اختیارشان برای ساخت مسکن» برمی گردد.»
در ادامه این جریانسازی سرپرست معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی نیز با تکرار اعداد و ارقام فوق به تکمیل آنها پرداخت.
مسعود بیاتمنش در اینباره گفت: از زمان آغاز نهضت ملی مسکن، در بخش مسکن حمایتی حدود ۸۰۰ هزار واحد قرار دارد که ۲۰ هزار واحد به اتمام رسیده است.
وی با بیان اینکه قرارداد -تسهیلات- ۳۷۰ تا ۳۸۰ هزار واحد با بانکها امضا شده و مابقی باید توسط بانکها تأمین مالی شود، افزود: میانگین پیشرفت این پروژهها حدود ۲۰ درصد است و پروژههای عقد قرارداد شده (۳۸۰ هزار واحد) در دو سال اول دولت چهاردهم تکمیل و تحویل مردم میشود.
وی بیان کرد: از این ۸۰۰ هزار واحد، حدود ۴۰۰ هزار واحد در مراحل زمین و فونداسیون قرار دارد.
این در حالی است که امروز بانک مسکن در گزارشی جدیدترین آمار نهضت ملی مسکن را اعلام کرد که ادعای اتمام ۲۰ هزار واحد طرح مذکور را زیر سوال میبرد.
بر اساس اعلام بانک مسکن از ابتدای آغاز طرح نهضت ملی مسکن تا سوم آبانماه ۱۴۰۳، مجموعاً ۵۱۲ هزار و ۸۳۵ واحد مسکونی در قالب ۹۴ هزار و ۵۷۶ پروژه از سوی اداره کل راه و شهرسازی، بنیاد مسکن، شرکت عمران شهرهای جدید، ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، سازمان همیاری شهرداریها، صندوق مسکن، قرارگاه امام حسن (ع)، اتاق تعاون ایران، وزارت آموزش و پرورش، وزارت جهاد کشاورزی و خودمالکان شهری و روستایی به بانک مسکن معرفی شده که ۲۷ درصد از این واحدها خودمالک هستند.
تاکنون ۶۳ هزار و ۹۳۹ واحد مسکونی نهضت ملی در بانک مسکن به بهرهبرداری و فروش اقساطی رسیده که بالاترین عملکرد در کل شبکه بانکی بوده و روند فوق با جدیت پیگیری میشود.
فرزانه صادق دوم مهرماه امسال با انتقاد از ارائه برخی آمارهای غیرواقعی در ظرفیت تولید مسکن؛ گفته بود: الآن نمیتوانیم به مردم بگوییم که آمارها با واقعیتها مطابقت ندارند، مردم مقصر نیستند، باید با جدیت به تکالیفی که برای ما در مسکنسازی ایجاد شده است، بهویژه در متن برنامه هفتم، بپردازیم.
وی با تصریح به اینکه "مردم عزیز ما خستهتر و رنجورتر از آن هستند که در خصوص مهمترین نیاز آنها یعنی سرپناه، آمارسازی شود. "، گفت: عددسازی بس است، همه ما باید حواسمان باشد که بهازای آمارهایی که الان ارائه میدهیم؛ چهار سال دیگر باید پاسخگو باشیم، پس گزارشات از وضع موجود، باید واقعی ارائه شود.
منبع: خبرگزاری تسنیم