تاریخ: ۰۹ آبان ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۳:۲۷
بازدید: ۱۳۰
کد خبر: ۳۵۷۱۶۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
رئیس خانه معدن ایران:

وزیر صمت پیش از حادثه طبس پیگیر اصلاح ساختار بخش معدن بود/ لزوم بازنگری استاندارد‌های معادن

وزیر صمت پیش از حادثه طبس پیگیر اصلاح ساختار بخش معدن بود/ لزوم بازنگری استاندارد‌های معادن
‌می‌متالز - رئیس خانه معدن ایران گفت: چند روز قبل از حادثه معدن طبس بود که وزیر صنعت، معدن و تجارت موضوع نظارت بر معادن را در چارت سازمانی وزارتخانه احیا کرده بود که اقدامی هوشمندانه بود.

به گزارش می‌متالز، «محمدرضا بهرامن» امروز اظهار داشت: روز ۳۱ شهریورماه حادثه‌ای در «معدنجوی» طبس اتفاق افتاد که خیلی غم بار بود، این حادثه در پی تصاعد آنی گاز متان روی داد که ۲ بلوک B و C تحت تاثیر قرار گرفت و طی آن ۵۳ نفر از معدنکاران فوت کردند.

وی افزود: گزارش‌های کارشناسی نشان می‌دهد که علت حادثه در اثر تخریب بوده که گاز بلافاصله از منبع بیرون می‌زند و منجر به فوت معدنکاران می‌شود.

رئیس خانه معدن ایران اضافه‌کرد: وزرای صنعت، معدن و تجارت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی از همان روز حادثه تا کنون که حدود ۴۰ روز می‌گذرد، پیگیر وضعیت ایمنی معادن و حقوق خانواده‌های جان‌باختگان بوده و هستند.

وی با بیان اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت اقدامات کارشناسی را در حوزه معادن پیش از وقوع حادثه پیگیری می‌کرد، گفت: چند روز قبل از این حادثه بود که وزیر صمت، بحث نظارت بر معادن را در چارت سازمانی وزارتخانه احیا کرده بود که اقدامی هوشمندانه بود.

بهرامن اضافه‌کرد: وزاری صمت و تعاون، از نخستین ساعت‌های وقوع حادثه طبس در محل حضور داشتند و از دید کارشناسی، فنی و نظارتی با حضور تیم‌های کارشناسی و نظام مهندسی فعالیت خود را آغاز کرده و علت حادثه را مورد بازبینی قرار می‌دادند.

وی تاکید داشت: طبق گزارش‌های اعلام شده، نقص موجود در سیستم‌های هوای معدن موجب عمل نکردن آنها شد.

تحلیل کارشناسی و تغییر نگاه در بخش معادن ضروری است

رئیس خانه معدن ایران با بیان اینکه نیاز به تحلیل کارشناسی و تغییر نگاه در بخش معادن داریم، گفت: باید به همه ابعاد معادن از لحاظ آیین نامه ها، استانداردها، ایمنی، تجهیزات، نیروی کار و سایر موارد پرداخته شود.

بهرامن خاطرنشان‌کرد: در همان روز حادثه معدن طبس حدود ۲۵۱ نفر در شیفت شب مشغول به کار بودند که اگر این حادثه در شیف شب نبود می‌توانست ابعاد و اثرات نامطلوب‌تر دیگری داشته باشد.

وی با بیان اینکه باید آینده نگری را در معادن زیرزمینی مورد توجه قرار دهیم، گفت: وقتی حادثه‌ای رخ می‌دهد همه نسخه برای آینده می‌پیچند، اما آیا این نسخه‌ها قابلیت عملیاتی شدن را دارد؟ آیا در این نسخه‌ها همه ابعاد معادن در نظر گرفته است؟

رئیس خانه معدن ایران بیان‌داشت: اکنون قوه قضاییه مرحله به مرحله حادثه طبس را دنبال می‌کند، کار‌های خوبی نیز با حضور وزرای صمت و کار انجام شده است، پیش بینی‌های خوبی دولت چهاردهم انجام داده است که به موقع بود.

استانداردسازی و بازنگری در آیین نامه‌های بخش معدن

وی، استانداردسازی و بازنگری در آیین نامه‌ها را مورد تاکید قرار داد و گفت: آیین نامه نظارت بر معادن و ایمنی داریم که در آن استاندارد‌ها و بحث نظارت‌ها مطرح شده است. اکنون وزارت صمت چارت سازمانی را فعال کرد که شاهد اتفاق‌های خوبی در این عرصه خواهیم بود.

رئیس خانه معدن ایران ابراز داشت: حادثه تلخ طبس تلنگری به مسوولان و مدیران معدن طبس بود تا با همکاری نهاد‌های مختلف بحث به‌روزرسانی و بازنگری در سیستم‌ها و تجهیزات را در دستور کار قرار دهند. از آنجایی که تعطیل کردن معادن خودش یک معضل است و نیاز به آبکشی و تخلیه گاز دارد، باید دقت‌های لازم از نظر مهندسی انجام شود.

بهرامن عنوان کرد: باید بخش آسیب دیده معدن و بخش‌های تخریبی و سیستم تهویه به صورت کامل به شرایط عادی بازگردد و مسائل و مبانی ایمنی معادن دنبال شود. باید حتما بازنگری را در دستورالعمل‌ها داشته باشیم تا چنین حوادثی را نداشته باشیم.

وی با بیان اینکه شاهد فعالیت همه بخش‌ها و نهاد‌ها در حل مشکلات معدن هستیم، گفت: با پیگیری‌های قوه قضاییه و وزارت کشور، اکنون ۵۰۰ کارگر در بخش‌های دیگر معدن طبس کار می‌کنند که ۱۰۰ درصد ایمن است.

رئیس خانه معدن ایران عنوان کرد: این معدن ظرفیت استخراج سالانه ۵۰۰ هزار تن ذغال را دارد که به خط مصرف در کشور می‌رود از این رو تعطیلی معدن و کارگران معضل است ضمن اینکه بدون ایمنی و استاندارد‌ها و به هر قیمتی نمی‌توان خط تولید را راه اندازی کرد.

وی با اشاره به اینکه اکنون نگاه خود فعالان معدنی برای جلوگیری از حوادث ناگوار است، گفت: فعالان معدنی با هماهنگی امام جمعه و نمایندگان مجلس در منطقه طبس، درصدد رفع مشکلات و چالش‌ها هستند.

باید نگرش‌ها را در بخش معدن تغییر دهیم

بهرامن با بیان اینکه باید نگرش‌ها را در بخش معدن به‌روزرسانی کنیم، گفت: شورای راهبردی بخش معدن با ریاست وزیر صمت برگزار می‌شود که در آن باید تکالیف و بحث بازنگری در دستورالعمل‌ها و ایمنی معادن را دنبال کرد.

وی تاکید کرد: در این شورا نقش سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و همخوانی وزارتخانه‌های تعاون و صمت پیگیری می‌شود. اکنون بر اساس آخرین اطلاعاتی که کسب کرده ایم وظایف کارفرما در حوزه حقوقی و پرداخت‌های جانبی به بازماندگان حادثه معدن طبس با نظارت وزارت تعاون انجام می‌شود و هیچ مشکلی وجود ندارد.

حادثه انفجار در معدن زغال سنگ «معدنجو» طبس حوالی ساعت ۲۱ شنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ در پی تصاعد آنی گاز متان روی داد که ۲ بلوک B و C تحت تاثیر قرار گرفتند و براساس آخرین آمار رسمی در آن نوبت کاری ۶۵ نفر از معدنکاران دچار حادثه و محبوس شدند.

عملیات امداد و نجات برای خارج کردن معدنکاران گرفتار در معدن تا صبح چهارشنبه چهارم مهر ماه ادامه یافت و در مجموع پیکر‌های ۴۹ جان‌باخته از تونل‌های معدن خارج شد همچنین این حادثه ۱۶ مصدوم داشت که با فوت چهار نفر، شمار جان‌باختگان به ۵۳ نفر افزایش یافت.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده