تاریخ: ۱۲ آبان ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۹:۳۳
بازدید: ۱۲۲
کد خبر: ۳۵۷۳۳۱
سرویس خبر : متالورژی و مواد
مدیر ارشد تولید فولاد مبارکه در دوازدهمین رویداد فولادی‌شو:

تولید ۲۰۰ هزار تن الکترود گرافیتی در کشور ضروری است/ لزوم تکمیل زنجیره ارزش تولید الکترود

تولید ۲۰۰ هزار تن الکترود گرافیتی در کشور ضروری است/ لزوم تکمیل زنجیره ارزش تولید الکترود
‌می‌متالز - مدیر ارشد تولید فولاد مبارکه گفت: توسعه تولید الکترود گرافیتی در کشور تا ۲۰۰ هزار تن ضروری است و برای این امر تکمیل زنجیره تأمین این محصول باید در دستور کار قرار گیرد.

به گزارش می‌متالز، محمدرضا بنائیان، مدیر ارشد تولید فولاد مبارکه اصفهان در دوازدهمین رویداد فولادی‌شو ضمن قدردانی از برگزاری این رویداد در خصوص میزان مصرف الکترود و آینده مصرف آن در فولاد مبارکه اظهار کرد: ما در گروه فولاد مبارکه ظرفیت ۱۰.۳ داریم و استراتژی تولید فولاد تا ۱۸ میلیون تن بر اساس تکنولوژی کوره‌های قوس داریم.

وی توسعه دانش‌محور در حوزه تولید کک سوزنی و در نهایت الکترود گرافیتی را ضروری دانست و اضافه کرد: برای تولید هر تن فولاد ۲ تا ۲.۵ کیلوگرم مصرف الکترود نیاز داریم که این عدد بسته به محصولات، شرایط ویژه سایت تولیدی و کیفیت الکترود متفاوت است.

مدیر ارشد تولید فولاد مبارکه با بیان اینکه با احتساب تولید ۱۰.۳ دهم میلیون تن در فولاد مبارکه مصرف سالانه ۲۵ هزار کیلوگرم الکترود گرافیتی را داریم، ادامه داد: در کشور ۲۵ میلیون تن تولید فولاد به روش کوره‌های قوس الکتریکی را داریم که برای تولید آن به ۶۳ هزار کیلوگرم الکترود گرافیتی نیاز داریم.

وی با بیان اینکه برای سال ۱۴۰۴ پیش‌بینی ظرفیت تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در کشور شده است، گفت: امروز ظرفیت نسوز فولاد کشور ۵۰ میلیون تن ظرفیت نسبی است و تا پایان سال ۱۴۰۵ به ۶۷ میلیون تن می‌رسیم، که از این میزان ۴۶ میلیون تن فولاد با استفاده از کوره‌های قوس الکتریکی تولید می‌شود که نیاز به ۱۱۶ هزار تن الکترود دارد.

بنائیان با بیان اینکه ظرفیت کنونی شرکت نوین الکترود ۳۰ هزار تن الکترود است، اضافه کرد: قابلیت توسعه این شرکت تا ۶۰ هزار تن تولید الکترود است و در برنامه توسعه‌ای تولید ۹۰ هزار تن الکترود در آن پیش‌بینی شده است.

وی ادامه داد اگر با ظرفیت ۶۰ تا ۶۵ درصد تولید فولاد داشته باشیم، ۹۰ هزار تن الکترود که در برنامه نوین الکترود است کفایت می‌کند، اما در صورت افزایش بهره‌برداری از ظرفیت ایجاد شده با بحران کمبود الکترود مواجه خواهیم شد.

مدیر ارشد تولید فولاد مبارکه با بیان اینکه در سال ۹۶ با بحران کمبود الکترود مواجه شدیم، اضافه کرد: قیمت‌ها نیز تا حدود ۳۰۰ درصد افزایش داشته و ما امکان واردات را نداشتیم و در این شرایط با مشکل جدی مواجه شدیم.

وی با بیان اینکه در دنیا تقریباً حدود یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تن فولاد تولید می‌شود که ۲۵ تا ۳۰ درصد آن توسط کوره‌های قوس انجام می‌شود، اضافه کرد: برای تولید این میزان فولاد یک میلیون تن الکترود تولید می‌شود که بیش از ۸۰ درصد این الکترود توسط ۵ شرکت مصرف می‌شود.

بنائیان با بیان اینکه به دنبال برنامه‌های محیط‌زیستی در تولید فولاد و اقتصاد چرخشی افزایش رو به رشد تولید فولاد به روش کوره‌های قوس الکتریکی نیاز به تولید الکترود رو به افزایش است، گفت: قطعاً در سال‌های آینده نیاز بیشتری به الکترود گرافیتی خواهیم داشت.

وی با اشاره به مقرون به صرفه بودن تولید تناژ‌های سنگین فولاد گفت: برای این منظور با هدف افزایش کیفیت، مصرف الکترود گرافیتی UHP بیشتر می‌شود و از این رو باید ۲۰۰ هزار تن افزایش تولید الکترود را داشته باشیم.

مدیر ارشد تولید فولاد مبارکه با بیان اینکه کک سوزنی ماده اولیه الکترود گرافیتی است و ما باید در این زمینه افزایش تولید داشته باشیم، اضافه کرد: از سویی باید توجه داشت که خودرو‌های الکترونیکی نیز به این الکترود نیاز دارد وتا سال ۲۰۳۰ این نیاز تشدید خواهد شد و برای رفع این نیاز یا باید واردات داشته باشیم که چالش‌هایی همچون تحریم را داریم و یا باید سرمایه گذاری و تولید را در داخل داشته باشیم.

وی در ادامه با بیان اینکه ما سرمایه‌گذاری ۳۰ میلیارد دلاری در صنعت فولاد داریم، ادامه داد: این سرمایه‌گذاری در صورت عدم تأمین نیاز استراتژیک مانند الکترود این سرمایه‌گذاری ابتر خواهد ماند.

وی اضافه کرد: ملزومات تولید داخلی الکترود گرافیتی در نگاه اول تکمیل زنجیره تولید است که در پایین دست اقدامات خوبی انجام شده و در بالا دست در بخش کک نسوز باید اقدامات بهتری انجام شود و مواد میانی نیز تأمین شود تا رویه تکمیل زنجیره را داشته باشیم.

بنائیان با بیان اینکه فولاد مبارکه و شرکت‌های بزرگ دیگر همکاری و حمایت در تولید این محصولات را بر خود واجب می‌دانند، اضافه کرد: تمام بازیگران اصلی در این حوزه باید ورود کنند تا الکترود گرافیتی که محصول استراتژیک و لازم است، به میزان کافی تولید شود.

وی تصریح کرد: همچنین باید در تولید الکترود گرافیتی رویکرد صادراتی نیز داشته باشیم و بتوانیم این محصول را در اختیار کشور‌های همسایه نیز قرار دهیم.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده