تاریخ: ۱۲ آبان ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۲:۱۴
بازدید: ۵۰
کد خبر: ۳۵۷۳۵۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
فعالیت کارخانه‏‏‌های دومین قدرت اقتصادی دنیا بعد از ۶ ماه افزایش یافت

خروج اقتصاد چین از فاز انقباضی

خروج اقتصاد چین از فاز انقباضی
‌می‌متالز - براساس داده‏‏‌های منتشرشده از طرف اداره ملی آمار چین، شاخص مدیران خرید صنعتی دومین اقتصاد بزرگ دنیا بعد از شش‌ماه رکود در فاز انبساطی قرار گرفت که نشان‏‏‌دهنده تاثیر مثبت سیاست‏‏‌های محرک اقتصادی است که چین برای بهبود وضعیت اقتصادی خود به کار گرفته است.

خروج اقتصاد چین از فاز انقباضی

به گزارش می‌متالز، PMI برای ماه اکتبر ۵۰.۱ اعلام شد که نشان می‌دهد خدمات و فعالیت‏‏‌های صنعتی در ماه مورد بررسی روند رو به بهبود را طی کرده و از طرفی افزایش سفارش‏‏‌های داخلی چین موجب شده است تا شاخص مدیران خرید صادراتی این کشور در ماه اکتبر خلاف جهت پیش‌بینی رویترز ۵۰.۲ اعلام شود که نشان‏‏‌دهنده بهبود وضعیت فعالیت‏‏‌های غیرتولیدی و خروج اقتصاد چین از فاز انقباضی است.

شاخص مدیران خرید چین PMI شاخصی ترکیبی است که برای ارائه نمای کلی از فعالیت در بخش صنعت طراحی شده است و به‌عنوان یک شاخص پیشرو برای کل اقتصاد عمل می‌کند. زمانی که PMI زیر ۵۰.۰ باشد، نشان می‌دهد که اقتصاد صنعتی در حال کاهش و مقدار بالای ۵۰.۰ نشان‌دهنده گسترش اقتصاد صنعتی چین است. شاخص مدیران خرید صنعتی چین از نظرسنجی ماهانه از حدود ۴۳۰ مدیر خرید نتیجه گیری می‌شود که از پاسخ دهندگان می‌خواهد تا سطح نسبی شرایط تجاری از جمله اشتغال، تولید، سفارش‌های جدید، قیمت‌ها، تحویل تامین کنندگان و موجودی‌ها را ارزیابی کنند.

فعالیت‌های تولیدی چین برای اولین بار در شش‌ماه گذشته از فاز انقباضی خارج شد و به عبارت بهتر خدمات و فعالیت‌های صنعتی در ماه اکتبر روند افزایشی را در پیش گرفت که نشان می‌دهد آخرین سیاست‌های محرک پکن به اقتصاد آسیب دیده این کشور کمک کرده است.

افزایش PMI تحت‌تاثیر سیاست‌های محرک اقتصادی

اداره ملی آمار چین، شاخص مدیران خرید صنعتی چین (PMI) را برای ماه اکتبر ۵۰.۱ اعلام کرد، این در حالی است که این شاخص در ماه سپتامبر ۴۹.۸ به ثبت رسیده بود. شاخص مدیران خرید صنعتی بالاتر از ۵۰ رشد اقتصادی را نشان می‌دهد که در ماه اکتبر این شاخص از پیش‌بینی رویترز فراتر رفته است که تاثیر به‌کارگیری اقدامات محرک چین برای بهبود اقتصاد این کشور را نشان می‌دهد.

شاخص مدیران خرید غیرتولیدی که شامل ساخت‌وساز و خدمات می‌شود نیز در این ماه پس از کاهش به ۵۰.۰ طی ماه سپتامبر به ۵۰.۲ در ماه اکتبر افزایش یافت که این افزایش نیز از بهبود وضعیت اقتصادی چین در ماه گذشته حکایت دارد. در این راستا سیاستگذاران عنوان کرده اند آخرین اقدامات محرکی که در اواخر سپتامبر اعلام شد، رشد اقتصادی را به سمت هدف تقریبا ۵ درصدی امسال بازمی گرداند و وام دهی و سرمایه‌گذاری را به چرخه تبدیل می‌کند، چراکه رکود شدید بازار و اعتماد ضعیف مصرف‌کننده همچنان سرمایه‌گذاران را از سرمایه‌گذاری منصرف می‌کند. زو تیانچن، اقتصاددان ارشد در واحد اطلاعات اکونومیست، گفت: این در درجه اول نشانه‌ای از تاثیر اولیه حمایت مالی بالاتر است که با تسریع در انتشار اوراق قرضه دولتی امکان پذیر شد. در ماه‌های اوت-سپتامبر یک رکورد از این نوع انتشار وجود داشت که به هزینه‌های مالی تبدیل شد.

وضعیت بخش تولید برای ماه‌ها به دلیل کاهش قیمت‌های تولیدکننده و کاهش سفارش‌ها و همچنین افت حجم صادرات دچار رکود شده است. صنعت نیز به همان عدم‌اعتمادی که موجب عقب نشینی سرمایه‌گذاران و مصرف‌کنندگان داخلی شده، گرفتار شده است. با این حال، نشانه‌های اولیه وجود دارد که نشان می‌دهد پکن برای حمایت از دومین اقتصاد بزرگ جهان به یک ابزار محرک قوی‌تر روی آورده و اعتماد به صورت پیوسته و آهسته در حال به وجود آمدن است.

براساس گزارش رویترز، چین در حال بررسی صدور بیش از ۱۰ تریلیون یوآن (۱.۴۰ تریلیون دلار) اوراق بدهی اضافی در چند سال آینده است که در درجه اول برای کمک به دولت‌های محلی به‌منظور مقابله با خطرات بدهی خارج از دفتر استفاده می‌شود. همچنین بیکاری جوانان در ماه اکتبر کاهش یافت که نشان می‌دهد برنامه‌هایی همچون یارانه‌های اشتغال با هدف تشویق بنگاه‌ها برای جذب میلیون‌ها فارغ‌التحصیل جدید، تا حدودی موثر بوده است. در همین حال خرده فروشی و فروش تولید کارخانه‌ها پیش‌بینی‌های ماه گذشته را پشت سر گذاشت که نشان می‌دهد میزان تقاضا در حال بهبود و افزایش است. لین سونگ، اقتصاددان ارشد چین نیز در این باره گفت: شاخص مدیران خرید صنعتی ۵۰.۱ در ماه اکتبر کمترین رشد ممکن برای PMI است، با وجود این، انتظارات برای ادامه انقباض اقتصادی چین را کاهش می‌دهد و نشانه مثبتی به حساب می‌آید که بازگشت اندک تولید صنعتی که در ماه اکتبر اتفاق افتاد باید ادامه داشته باشد.

افزایش تقاضای محصول در چین

سانگ افزود: با حرکت رو به جلو، باید ببینیم که آیا عرضه محرک می‌تواند به بهبود تقاضای داخلی منجر شود تا تقاضای خارجی ضعیف‌تر را جبران کند یا خیر.

صادرات چین که فقط یک نقطه روشن بود، ماه گذشته کمرنگ شد و اقتصاد این کشور با سرعت کم در سه‌ماهه سوم سال‌جاری رشد کرد. اقتصاددانان چینی قبلا به این موضوع اشاره کرده بوند که چگونه نظرسنجی‌های مبتنی بر احساسات اغلب تصویری تیره‌تر از شاخص‌های داده‌های سخت ارائه می‌دهند. در این نظرسنجی، از هر سه پاسخ دهنده، یک‌نفر پیش‌بینی کرده بود که فعالیت کارخانه‌ها در این ماه دوباره به سمت توسعه برمی گردد.

همچنین جولیان ایوانز پریچارد، رئیس بخش اقتصاد چین در کپیتال‌اکونومیکس، عنوان کرد: نمایشگاه‌های سرمایه‌گذاری در سال گذشته ضعف در اقتصاد چین را اغراق کرده اند. خبر خوب این است که پس از چرخش در ماه سپتامبر، بررسی‌های رسمی از بهبود بیشتر و با شتاب در فعالیت‌های تولیدی و خدماتی و همچنین در ساخت وساز حکایت دارد.

داده‌ها نشان می‌دهد سود صنعتی که یک شاخص عقب‌مانده است، شدیدترین کاهش ماهانه سال را در ماه سپتامبر به ثبت رساند. براساس ادعای اداره ملی آمار چین، این موضوع به دلیل عواملی مانند تقاضای ناکافی رقم خورده است. به عبارت بهتر زیرشاخص سفارش‌های صادراتی جدید در ماه اکتبر کاهش بیشتری داشت، اما سفارش‌های جدید پس از پنج‌ماه در محدوده منفی به مرز ۵۰ رسیدند که نشان دهنده بهبود تقاضای داخلی است. سود شرکت‌ها باید در دوماه آینده یا اوایل سال آینده بهبود یابد.

بهبود کلی در PMI ناشی از عملکرد شرکت‌های بزرگ اتفاق افتاده که از ۵۰.۶ به ۵۱.۵ رسیده است. همچنین شاخص شرکت‌های متوسط از ۴۹.۲ به ۴۹.۴ رسید. با این حال، عملکرد شرکت‌های کوچک در ماه سپتامبر بدتر شد. همچنین ژو مائوهوا، محقق اقتصاد کلان در بانک اوربرایت چین گفت: بازگشت بخش تولید به بهبود در ماه اکتبر نشان می‌دهد که اقتصاد در سه‌ماه پایانی سال ۲۰۲۴ شروع خوبی داشته است.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت