به گزارش میمتالز، وضعیت بازار سرمایه در آستانه ۱۰۰ روزه شدن آغاز به کار دولت چهاردهم چندان تفاوتی با سایر بخشهای اقتصاد ندارد. این در حالی است که مشخصا یکی از اهدافی که تیم اقتصادی پزشکیان همواره نسبت به حمایت از آن موضع میگرفتند، بازار سرمایه بود.
امروز که حدودا ۱۰۰ روز از آغاز به کار دولت چهاردهم گذشته، وضعیت بازار سهام نشان میدهد که این بازار نیز همچنان وضعیت رکودی با ارزش معاملات بسیار پایین خود را حفظ کرده و شاخص کل همچنان به مسیر نزولی خود ادامه میدهد.
تحمل وضعیت نابسامان بازار سهام برای سهامدارن و فعالان بازار از آنجایی سختتر شد، که به گفته کارشناسان تصمیم ناپخته افزایش دامنه نوسان به ۳ درصد مجددا زیان سهامداران را تشدید کرد.
لازم به ذکر است یکی از اقدامات نسنجیده سازمان بورس که به نظر میرسد در تشدید وضعیت بحرانی بورس بی تاثیر نبود، افزایش دامنه نوسان به ۳ درصد است. اقداماتی که با توجه به عدم تزریق نقدینگی به بازار نه تنها منجر به بازیابی نقدشوندگی بازار نشد، بلکه زیان سهاماداران را بیشتر از گذشته کرد.
از طرفی به اعتقاد برخی از اگرچه وجود ریسکهای سیاسی در وضعیت امروز بازار سرمایه قطعاً بیتأثیر نیست، اما وجود سیاستهای ضدونقیض و از طرفی عدموجود نگاه واحد در دولت چهاردهم در خصوص وضعیت بازار سرمایه نیز در وضعیت نابسامان این بازار بیتأثیر نبوده است.
بهعنوان مثال در شرایطی که محدودیت دامنه نوسان وجود دارد، شاهد عرضه اوراق ۶۰ همتی در بازار بودیم که طبیعتاً فروش آنها فشار عرضه در بازار ایجاد میکند و وجود محدودیت دامنه این فشار عرضه را تبدیل به صفهای فروش میکند.
گفتنی است در شرایطی که رئیس سازمان بورس و وزیر اقتصاد سهم التهابات منطقهای و ریسکهای سیاسی را در وضعیت نابسامان بازار سهام و بازار ارز زیاد میدانند، این سوال برای سهامداران به وجود آمده است که چرا دامنه نوسان را افزایش دادند؟
اگرچه شاهد اظهارات و وعدههای مختلفی از سوی تیم اقتصادی دولت چهاردهم در خصوص بازار سرمایه در هفتههای گذشته بودیم، اما وضعیت بازار سهام آینهای شفاف از میزان تحقق این وعدهها است.
گفتنی است همانطور که شاهد اقدامات سریع و کوتاه مدتی برای بهبود وضعیت بازار سهام از سوی رئیس سازمان و تیم اقتصادی دولت نیستیم، از طرفی به نظر میرسد چشمانداز آینده بازار نیز با توجه به بودجه سال آتی چندان روشن نباشد.
لازم به ذکر است با توجه به حجم بالای اوراقی که در بودجه سال آتی گنجانده شده که مشخصا مانع بزرگی برای کاهش نرخ بهره محسوب میشود، احتمالا وضعیت بازار سهام در سال آتی نیز چندان تعریفی نباشد. شاید حداقل انتظار سهامداران از رئیس سازمان بورس این بود که نقش فعالانه تری در جلسات تدوین بودجه به منظور حمایت از بازار سهام ایفا کند.
شاید انتقاد دیگری که میتوان به رئیس سازمان بورس وارد کرد، این است که فعالان بازار سهام این انتظار را از او داشتند که بعد از موضعگیری شفاف وزیر اقتصاد در خصوص لزوم کاهش حجم انتشار اوراق، کنشگری بهتری داشته باشد و حداقل در این راستا جریانسازی کند.
طبیعتا در چنین شرایطی که سهامداران شاهد هیچ اتفاق مثبتی در خصوص بهبود وضعیت بازار سهام نیستند، حضور در یک نمایشگاه مالی در جزیره کیش، بسیار به چشم میآید.
منبع: خبرگزاری تسنیم