تاریخ: ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۱:۰۴
بازدید: ۱۳۹
کد خبر: ۳۵۷۷۳۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
یک کارشناس ارشد بازار سرمایه در گفتگو با «می‌متالز» عنوان کرد:

۳ متغیر اثرگذار بر رفتار اخیر بورس/ چشم‌انداز آتی بازار سرمایه تعادلی است

۳ متغیر اثرگذار بر رفتار اخیر بورس/ چشم‌انداز آتی بازار سرمایه تعادلی است
‌می‌متالز - بازار سرمایه در هفته گذشته شرایط متفاوتی را تجربه کرد. بعد از افت‌های پیاپی و ثبت منفی‌های سنگین در هفته‌های گذشته بسیاری انتظار داشتند که این روند بعد از حمله اسرائیل به ایران در هفته گذشته شدت بیشتری به خود بگیرد، اما عملا اینگونه نشد و بازار‌های مالی رفتار متفاوتی را از خود نشان دادند. بازار ارز و سکه نزولی شد و بازار سرمایه مثبت‌های بالایی را به ثبت رساند. اما اتفاقات در میانه هفته گذشته و افزایش نرخ ارز شرایط را بار دیگر معکوس کرد.

به گزارش می‌متالز، حالا سوال این است که روند آتی بازار سرمایه در پایان آبان‌ماه چگونه رقم خواهد خورد. در این خصوص یک کارشناس بازار سرمایه معتقد است که روند آتی بازار سرمایه به فرض ثابت ماندن شرایط اقتصادی و سیاسی فعلی به سمت تعادل و روند صعودی با شیب ملایم خواهد بود.

«فردین آقابزرگی» در گفتگو با خبرنگار «می‌متالز» می‌گوید: هفته منتهی به ۹ آبان‌ماه بسیار پرتلاطم بود. بعد از حملاتی که دو طرف ایران و اسرائیل به یکدیگر داشتند، ابتدای هفته گذشته تا حدودی این استنباط و پیش‌بینی حاکم بود که مخاصمه تا حدودی فروکش کرده است، چرا که دو طرف اعلام کرده بودند که اگر حملات محدود باشد درگیری‌ها ادامه‌دار نخواهد بود.

او ادامه داد: متاسفانه اواسط هفته گذشته ابلاغیه‌ای در خصوص افزایش ۹ درصدی نرخ خوراک پتروشیمی در کدال رونمایی شد که البته مکاتبات و نامه‌نگاری‌های آن، یک پیش زمینه تاریخی دارد. احتمالا از اواسط هفته این اطلاعات در سطح خاص منتشر شده است.

آقابزرگی عنوان کرد: همچنین مدیریت بازار ارز در هفته گذشته که موجب شد نرخ ارز و سکه کاهش پیدا کند. به نظر من هم‌زمان شدن این سه موضوع یعنی استباط از اینکه تنش‌ها کم‌تر شده، ابلاغیه نرخ خوراک و کنترل نرخ ارز تا حدودی این ذهنیت را به وجود آورد که بورس با شتاب بیشتری رشد و حرکت خواهد کرد. اما با مشخص‌تر و روشن‌تر شدن برخی از گمانه‌های نظامی که دو طرف مطرح کردند و اینکه مجددا بازار ارز هم به جای خودش برگشت و روند صعودی پیدا کرد این اتفاق در اذهان اغلب فعالان بازار سرمایه - به ویژه افراد آماتور - باعث شد که این ذهنیت شکل بگیرد که اگر بازار ارز صعودی شده حتما تنشی وجود دارد و بازار سرمایه هم حتما باید روند نزولی پیدا کند و چهارشنبه هفته گذشته هم شاهد بودیم که این روند معکوس شد. یعنی کفه تقاضا بیش از عرضه بود.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: بنابراین این تلاطم و این وضعیت نشان داد که همه نگاه‌ها به سمت تنش‌های نظامی و مسائل ژئوپلوتیک است. یک نکته دیگر هم بحث بودجه ۱۴۰۴ است که کلیات قانون بودجه نشان می‌دهد که بودجه انبساطی با کسری تراز عملیاتی ۱۸۰۰ همتی باعث تداوم تورم و رشد نقدینگی و ناترازی دولت را به وجود می‌آورد که کاهش ارزش پول ملی را رقم می‌زند و با افزایش قیمت ارز و سکه همراه خواهد بود. در نتیجه افزایش بازدهی در سایر بازار‌ها مثل مسکن و خودرو که در آستانه حبابی بودن قرار دارند و یا شاید از حبابی بودن گذر کرده است. از این رو ارز و طلا هم افزایش قیمت پیدا کرده و بازدهی پرشتابی در دو سال گذشته پیدا کرده‌اند که بورس را از حیث بازماندگی شاخص و قیمت‌ها نشان می‌دهد.

آقا‌بزرگی تصریح کرد: در حال حاضر بخش کوچکی از پارامتر‌های مهم برای ارزش‌گذاری و قیمت‌گذاری سهام سودآوری شرکت‌ها است، البته نه مانند سال ۱۳۹۹، اما به هر حال همه چیز به سود شرکت‌ها و نوسان سود شرکت‌ها نخواهد بود. به خصوص که بخش‌نامه اخیر نرخ خوراک پتروشیمی‌ها به میزان ۹ درصد مطمئنا بسیار کم‌تر از افزایش نرخ نیما و اثرات مثبت آن بر سودآوری گروه پتروشیمی اثرگذار خواهد بود؛ لذا به نظر می‌رسد که هفته‌های پیش رو روند متعادل و رو به صعودی خواهد بود و افت بیش از این هم جایز نیست. اکنون در کانال ۲ و میلیون و ۱۰۰ هزار واحدی که در مرداد سال ۱۳۹۹ تجربه کردیم قرار داریم و به نظر من این افزایش تداوم خواهد داشت البته با فرض ثابت بودن شرایط حال حاضر مسائل سیاسی، نظامی و اقتصادی.

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده