به گزارش میمتالز، در عین حال بازار سرمایه در محدودههای حمایتی ارزنده و قابل قبولی قرار دارد که سبب شده است که شاخص کل بازار سهام از مرز ۱ میلیون و ۹۰۰ هزار واحد عقبتر نرود. در وضعیت فعلی بازارساز تلاش کرده است که با برخی ابزارهای حمایتی منابعی را برای سرپا نگه داشتن بورس تزریق کند و آرامش را به میان سهامداران حقیقی به ویژه سهامداران خرد بازگرداند. از این منظر به نظر میرسد که بازار سرمایه در بلندمدت همچنان ارزندگی خود را در قیمتها حفظ کرده و شرایط را برای سهامداران به شکل مثبت رقم خواهد زد. در این رابطه یک کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه معتقد است بازار سرمایه با وجود ریسکها و ابهامات موجود در محدودههای ارزندهای قرار دارد که میتواند از ریزشهای بیشتر آن جلوگیری کند.
«مریم محبی» در گفتگو با خبرنگار «میمتالز» اظهار کرد: هفته گذشته در روز شنبه (۰۵ آبان ۱۴۰۳) بعد از حمله اسرائیل به ایران که در شامگاه اتفاق افتاد یکی از ریسکهای بسیار با اهمیت بازار سرمایه تبدیل به واقعیت شد و چون شدت حملهها آنقدر نبود که بسیاری تصور میکردند آثار آن محدود ماند، چرا که بسیاری از افراد تصور میکردند که شدت حملات به گونهای خواهد بود که زیرساختهای ایران را منهدم کند و حتی آمادگی تعطیلی بورس وجود داشت.
او افزود: بعد از این حمله متوجه شدیم که شدت ریسکها آنقدر بالا نبوده است و این ریسک تبدیل به یک اتفاق شد که میتوانستیم ابعاد آن را اندازهگیری کنیم. مشاهده کردیم که بازار که محدوده ۲ میلیون واحد را از دست داده بود به سرعت به بالای ۲ میلیون واحد رسید و توانست خودش را ریکاوری کند، منتها این اصلاح بیش از دو تا سه روز دوام نیاورد و مجددا بازار را پر عرضه دیدیم. دلیل آن هم این بود که سایر ابهامات موجود در بازار مثل ناترازیهای بسیار زیاد در صنایع مختلف در فصل زمستان بسیار بالاست. این ناترازیها میتواند باعث قطعی گاز صنایع بشود و حاشیه سود شرکتها را تحت تاثیر قرار بدهد.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به انتخابات آمریکا و اثر آن بر بازار سرمایه تصریح کرد: از طرفی هم ما بحث انتخابات آمریکا را در پیش داریم و رویکرد برنده انتخابات در اقتصاد جهان تاثیر خواهد داشت، اقتصاد جهان از این منظر که میتواند بر قیمت کامودیتیها تاثیرگذار باشد و بازار ایران که یک بازار کامودیتیمحور است و قطعا از این انتخابات تاثیر میگیرد.
او در جمعبندی خود عنوان کرد: در نهایت باید گفت بنابراین یکی از ریسکهای با اهمیت بازار سرمایه تبدیل به یک اتفاق شد ولی شدت اهمیت خودش را از دست داد و به جایی رسید که قابل اندازهگیری شد و مشخص شد که ابعاد آن آنقدرها هم سخت نبوده و موضوع تمام شد. هفته گذشته، هفته خیلی خوبی برای بازار سرمایه نبود. آسیبپذیری بازار سرمایه مشخصا در بخش صندوقها مثل صندوقهای اهرمی که با ضریب کار میکنند را مشاهده کردیم و بیماری بازار بیش از هر زمانی آشکار شد و مشاهده کردیم که بازار خیلی سالم نیست و همچنان درگیر بیماری است. به نظر میرسد که در کوتاهمدت و مشخص نشدن برخی ابهامات از جمله انتخابات ریاست جمهوری آمریکا متغیرهایی مثل ناترازی و کسری بودجه، شرایط به همین منوال باشد. چرا که لایحهای هم که هفته گذشته تقدیم مجلس شد با کسری زیادی روبهرو بود و هزینههای زیادی در بخشهای مختلف وجود داشت که همه اینها میتواند در روند آتی بازار سرمایه تاثیرگذار باشد. به نظر میرسد بازار سرمایه همچنان طی هفتههای آینده با همین ابهامات هم دستوپنجه نرم کند و شرایط برای بازار کم ریسک نباشد.
او اضافه کرد: از طرف دیگر بازار سهام در محدودههای مطلوبی معامله میشود و به نظر میرسد این محدوده ارزنده میتواند از ریزشهای بیشتر حمایت کند.