تاریخ: ۲۰ آبان ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۴:۱۷
بازدید: ۷۰
کد خبر: ۳۵۸۱۶۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
موفقیت و بهبود عملکرد "وپارس" در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ رقم خورد؛

عملکرد مثبت تابستانی بانک پارسیان

عملکرد مثبت تابستانی بانک پارسیان
‌می‌متالز - در مقایسه فصل با فصل مشابه سال گذشته مشاهده می‌کنیم که "وپارس" عملکرد بسیار خوبی را در تابستان امسال ثبت کرده است. "وپارس" در تابستان نسبت به بهار نیز کاهش ۳۳ درصدی زیان خالص را ثبت کرده و در مجموع روند رو به رشد بانک ادامه دار است.

به گزارش می‌متالز، بانک پارسیان در گزارش عملکرد صورت‌های مالی میاندوره‌ای خود در ۶ ماه نخست سال جاری میزان درآمدی عملیاتی که از خود بر جای گذاشت برابر با مبلغ یک‌هزار و ۹۸۸ میلیارد تومان بود. این میزان درآمد به دست آمده در سال جاری با روند روبه‌رشدی همراه بود و این موضوع در صورتی است که در دوره مشابه سال گذشته این بخش با مبلغ منفی ۳ هزار و ۴۳۰ میلیارد تومان به ثبت رسیده بود.

نکته مثبتی که صورت‌های مالی “وپارس” قابل مشاهده است کاهش زیان‌دهی این بانک است. بانک پارسیان در ۶ ماه نخست سال گذشته میزان زیان خالصی که از خود بر جای گذاشت برابر با ۳ هزار و ۵۲۴ میلیارد تومان بود و اکنون در ۶ ماه آغازین سال ۱۴۰۳ با کاهش زیان‌دهی ۲۹ درصدی به مبلغ ۲ هزار و ۵۱۹ میلیارد تومان رسیده است.

در مقایسه فصل با فصل مشابه سال گذشته مشاهده می‌کنیم که "وپارس" عملکرد بسیار خوبی را در تابستان امسال ثبت کرده است. "وپارس" در تابستان نسبت به بهار نیز کاهش ۳۳ درصدی زیان خالص را ثبت کرده و در مجموع روند رو به رشد بانک ادامه دار است. بانک پارسیان در چند وقت اخیر از زیان دهی نیز خارج شده است و به سود رسیده و نسبت P/E آن مثبت شده است.

عملکرد مثبت تابستانی بانک پارسیان

همان‌طور که در نمودار فوق ملاحظه می‌کنید بانک پارسیان در ۴ سال اخیر با زیان‌دهی دست و پنجه می‌کند اما؛ نکته قابل تأمل آنجایی است که این بانک در ۲ سال اخیر سعی بر آن دارد که میزان زیان‌دهی خود را کاهش دهد و این موضوع را در روند سود (زیان) خالص شرکت مشاهده می‌کنیم که موفق عمل کرده است و به مراتب مسیر کاهش زیان‌های خود را می‌تواند ادامه دهد.

کاهش زیان‌دهی بانک‌ها یکی از چالش‌های مهم در نظام بانکی است که می‌تواند به بهبود وضعیت مالی و اقتصادی کشور کمک کند. در ایران، برخی بانک‌ها به دلایل مختلفی دچار زیان‌دهی هستند، و برای کاهش این زیان‌ها، اقداماتی لازم است. تعدادی از راهکار‌ها و اقدامات موثر برای کاهش زیان‌دهی بانک‌ها عبارت است از بهبود ساختار مالی و مدیریت منابع، کاهش مطالبات معوق و مدیریت ریسک اعتباری، افزایش نظارت و کنترل داخلی، استفاده از فناوری‌های نوین و بانکداری دیجیتال، تنوع‌بخشی به منابع درآمدی، مدیریت دارایی‌ها و بدهی‌ها، تسهیل همکاری با بانک مرکزی و دریافت حمایت‌های قانونی و افزایش شفافیت و مبارزه با فساد. 

میزان سرمایه‌ای که بانک پارسیان در این بازه زمانی از خود بر جای گذاشته است مبلغی برابر با ۱۵ هزار و ۶۳۴ میلیارد تومان است که در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته تغییری را به همراه نداشته است و خط مستقیم خود را ادامه می‌هد.

هم‌اکنون نگاهی خواهیم داشت به آخرین گزارش فعالیت ماهانه بانک پارسیان که در راستای عملیات مالی خود در مهرماه به ثبت رسانده است. میزان درآمدی که "وپارس" از بخش تسهیلات اعطایی شناسایی کرد برابر با ۲ هزار و ۲۳۱ میلیارد تومان بود، همچنین "وپارس" از ابتدای سال مالی تا پایان مهرماه نیز مجموع تسهیلات اعطایی خود را ۱۶.۴ همت رسانده است.

عملکرد مثبت تابستانی بانک پارسیان
بانک پارسیان، میزان تسهیلات وصولی که در پایان شهریورماه اعلام کرد برابر با ۱۳ هزار و ۲۸ میلیارد تومان بود، همچنین "وپارس" از ابتدای سال مالی تاکنون میزان سرمایه به ثبت رسیده این بانک ۱۵ هزار و ۶۳۴ میلیارد تومان به اطلاع سهامداران رسید.

میزان درآمد ماهانه‌ای که بانک پارسیان در مهرماه سال ۱۴۰۳ از خود بر جای گذاشت نسبت دوره مشابه سال گذشته افزایش ۳۷ درصدی را تجربه کرد. میزان درآمد تجمیعی "وپارس" برای این دوره هفت ماهه برابر با ۱۶.۴ همت به ثبت رسیده که نسبت به دوره مشابه سال گذشته بیش از ۷۷ درصد رشد داشته است.

عملکرد مثبت تابستانی بانک پارسیان
بیشترین درآمدزایی که بانک پارسیان از بخش تسهیلات اعطایی مربوط به بخش (مرابحه) با یک هزار و ۱۳ میلیارد تومان بود و در جایگاه بعدی نیز تسهیلات ارزی با ۴۲۸ میلیارد تومان قرار داشت. میزان درآمدی که "وپارس" از این ۲ بخش به دست آورد به ترتیب دربرگیرنده‌ی ۴۶ درصد و ۱۹ درصد از درآمد تسهیلات اعطایی در شهریورماه بودند.

عملکرد مثبت تابستانی بانک پارسیان
بانک پارسیان در گزارش ماهانه منتهی به مهرماه، میزان درآمد عملیاتی که در این دوره از محل تسهیلات اعطایی، سپرده‌گذاری، اوراق بدهی، سرمایه‌گذاری‌ها و کارمزد به ثبت رساند مبلغی برابر با ۲ هزار و ۸۷۰ میلیارد تومان بوده است.

منبع: بورس نیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده