به گزارش میمتالز، بر اساس رتبهبندی امسال موسسه EY، فعالان بخش معدن و تولیدکنندگان فلزات، ۱۰ ریسک و فرصت تجاری پیش روی خود دارند که میتوانند کسبوکارهای این حوزه را با بحران روبهرو سازند. در عین حال در سال ۲۰۲۳ مدیران بنگاههای بینالمللی و جهانی حوزه معدن و فلزات، لازم است مسائل محیطزیستی، اجتماعی و حاکمیت (ESG)، ژئوپلیتیک و تغییرات آبوهوایی را به عنوان سه خطر بزرگ پیش روی تجارت خود در ۱۲ ماه آینده مدنظر قرار دهند.
این عوامل خارجی همراه با تورم همچنان ریسکها و فرصتهای بخش معدن و فلزات اساسی را تحت تاثیر قرار میدهند، سهامداران شرکتها را تحت فشار قرار داده و بازارهای سرمایه رهبران را در چندین جبهه وادار به واکنش کردهاند.
پاسخدهندگان، ژئوپلیتیک را بهعنوان دومین ریسک تجاری رتبهبندی کردند که نسبت به سال گذشته که این مهم در رتبه چهارم قرار داشت، خبر از حاد شدن این موضوع در بخش معدن دارد. گزارش EY تاکید دارد با توجه به اینکه ۷۲ درصد منابع معدنی به عنوان عامل مهمی در تحریک مسائل ژئوپلیتیکی نقشآفرینی میکنند، احتمال اثرگذاری بر عملکرد معادن بالاست، زیرا دولتها به دنبال پر کردن شکافهای درآمدی پس از هزینه بالایی هستند که در سراسر دوره همهگیری متحمل شدند.
البته در حوزه توسعه پایدار، ترتیب مسائل جالب توجه است. مساله آب در صدر است و پس از آن مشکلاتی نظیر معضل کودکان کار در انتهای جدول مخاطرات قرار دارد. در میانه نیز مسائل اجتماعی و سیاسی مانند مساله هویت، برابری و تنوع جزو مشکلات سرمایهگذاران است. آلایندگی نیز دیگر چالشی است که در بخش صنایع معدنی موضوع بحثوجدال است و به نظر میرسد در سال آینده میتواند کانون جنجالها، چالشها و برخی معضلات باشد.
برخی از بنگاهها البته به مقوله تنوع زیستی در حوزه معدنکاری و چالش حیات انسانی در بخش معدن اشاره کردهاند که این نیز چالشی است، ضمنا تولید سبز و حضور فعالانه در زنجیره تامین سبز جهان موضوعی است که میتواند تولید و تجارت معدنی را دچار مشکلاتی کند که تولید را کاهش یا دگرگون سازد.
عوامل خارجی و اجتماعی مختلف ناشی از تاثیر کووید-۱۹، جنگ در اوکراین و افزایش قیمت انرژی، چالشهایی را که مدتی است در راه بودهاند، تشدید کرده و اختلالاتی در روند تولید و تجارت جهان ایجاد کرده است.
در پاسخ به این مقوله، مشارکتکنندگان میگویند که به دنبال بهبود چشمانداز خود از زنجیره تامین جهانی، استفاده از فناوری برای بهبود عملیات و عملکرد و استراتژیکتر بودن در هنگام تجزیهوتحلیل فناوریهای جدید و سبد تامینکنندگان هستند. گزارش EY همچنین میافزاید: اختلال بزرگ و انتظارات در حال تغییر به سرعت ممکن است روی توانایی شرکتهای معدن و فلزات برای ایجاد ارزشافزوده پایدار تاثیر بگذارد. کاهش ریسک و به حداکثر رساندن فرصتها، شرکتها را ملزم میکند تا از طریق یک رویکرد فعال و متنوع که در استراتژی و برنامهریزی گستردهتر ادغام شده است، تغییرات قابلتوجهی را در کسبوکار خود ایجاد کنند.
منبع: روزگار معدن