تاریخ: ۲۲ آبان ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۵:۱۲
بازدید: ۸۶
کد خبر: ۳۵۸۴۳۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

تأمین مالی ارزی صنعت پالایش گاز از طریق مرکز مبادله

تأمین مالی ارزی صنعت پالایش گاز از طریق مرکز مبادله
‌می‌متالز - معاون ارزی مرکز مبادله از راه‌اندازی بستر لازم برای تامین مالی ارزی صنایع نفت و گاز پتروشیمی، پالایشی و فلزات معدنی کشور خبر داد.

به گزارش می‌متالز، «علی طرزعلی» معاون ارزی مرکز مبادله ایران با اعلام خبر راه‌اندازی بستر لازم برای تامین مالی ارزی صنایع نفت و گاز پتروشیمی، پالایشی و فلزات معدنی کشور در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، گفت: مرکز مبادله ایران به عنوان بازوی اجرایی سیاست‌های ارزی بانک مرکزی در جهت پوشش تقاضا‌های واقعی ارز، اقدام به ایجاد تالار‌های مختلف ارز و طلا به منظور کم رنگ کردن بازار‌های غیررسمی و متعاقبا جلوگیری از نوسانات نرخ ارز کرده است.

وی با اشاره به اینکه تامین مالی ارزی صنایع بزرگ کشور از دیگر دغدغه‌های محوری بانک مرکزی از گذشته تا کنون بوده است، بیان کرد: به همین منظور در سال ۱۴۰۲ تالار قرارداد‌های نوین ارزی در مرکز مبادله ایران افتتاح و شروع به فعالیت کرد. در این تالار، بستر لازم برای انتشار اوراق ارزی فراهم شده است.

«طرزعلی» اظهار کرد: هم اکنون زمینه انتشار اوراق مرابحه ارزی برای تامین مالی طرح‌ها و پروژه‌های جدید و ناتمام شرکت‌های بزرگ که در حوزه‌های نفتی، پتروشیمی، پالایشی، فلزات و معدنی فعالیت دارند، فراهم شده است؛ البته تامین مالی ارزی از طریق اوراق مرابحه ارزی محدود به این صنایع نیست و حوزه‌های دیگر نیز می‌توانند مطابق با ضوابط و شرایط، درخواست و طرح‌های توجیهی خود را به این مرکز ارائه دهند.

معاون ارزی مرکز مبادله ایران در خصوص ویژگی‌ها و مزایای انتشار اوراق مرابحه ارزی در این مرکز توضیح داد: دریافت مجوز بانک مرکزی در خصوص طرح‌ها و پروژه‌های ارائه شده توسط شرکت‌ها در سریع‌ترین زمان ممکن، هزینه مناسب تامین مالی ارزی توسط ناشر، همکاری بانک مرکزی، شبکه بانکی کشور، صنایع صادرات محور و شرکت‌های تامین سرمایه در فرآیند عرضه اوراق و کاهش ریسک خریداران اوراق مرابحه ارزی برای دریافت سود سالیانه و اصل آن با توجه به تضمین اوراق توسط رکن ضامن، از ویژگی‌ها و مزایای انتشار این اوراق است.

«طرزعلی» در ادامه تاکید کرد: با توجه به شرایط دشوار تامین مالی ارزی از طریق بازار‌های بین‌المللی، ایجاد تالار قرارداد‌های نوین ارز با کمک بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، از ضرورت‌های فعلی اقتصاد کشور بود که با موفقیت انجام شد و در حال فعالیت است.

معاون ارزی مرکز مبادله ایران در پایان تشریح کرد: اجرایی شدن طرح‌ها و پروژه‌های جدید و ناتمام شرکت‌های بزرگ، موجب افزایش تولید، افزایش صادرات و نهایتاً رشد اقتصادی کشور می‌شود. شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس به منظور تامین مالی پروژه «بهسازی و احداث تاسیسات جمع‌آوری گاز‌های مشعل» از امروز سه‌شنبه ۲۲ آبان‌ماه ۱۴۰۳ اقدام به انتشار اوراق به مبلغ ۵۰ میلیون یورو کرد و پذیره‌نویسی آن به مدت یک هفته و تا ۲۹ آبان‌ماه ادامه دارد. این تامین مالی و توسعه فاز‌های این شرکت بزرگ بدون شک ارز آوری بالایی را در سال‌های آتی برای اقتصاد کشور فراهم خواهد نمود. این شرکت در آذرماه سال ۱۴۰۲ نیز ۱۰۰ میلیون یورو برای تکمیل این پروژه از طریق مرکز مبادله مبادله ایران تامین مالی کرده است.

با توجه به بررسی‌های کارشناسی صورت گرفته، شرکت پالایش گاز بید بلند خلیج فارس جهت تامین خوراک و کسب سود و ارزش افزوده بالاتر درصدد اجرای طرح بهسازی، جمع‌آوری و پالایش گاز‌های مشعل جهت بازیافت گاز‌های فلر است که از ارزش سوختی بالایی برخوردارند و می‌توانند به عنوان خوراک واحد‌های صنعتی مورد استفاده قرار بگیرد و از طرفی مشکلات محیط‌زیستی مانند آلودگی، دود، گرما، صدا و بوی نامطبوع و هدر رفت منابع اقتصادی را نیز مرتفع می‌کند. شرکت پالایش گاز بید بلند خلیج فارس برنامه دارد که از طریق جمع‌آوری منابع حاصل از عرضه اوراق مرابحه ارزی طرح بهسازی و جمع‌آوری گاز‌های مشعل را اجرایی کند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت