تاریخ: ۲۲ آبان ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۲۷
بازدید: ۸۳
کد خبر: ۳۵۸۵۴۳
سرویس خبر : مسکن و ساختمان
رئیس انجمن صنعت ساختمان در سخنرانی افتتاحیه همایش چشم‌انداز صنعت ساختمان تشریح کرد

مسوولیت دولت در بخش مسکن

مسوولیت دولت در بخش مسکن
‌می‌متالز - پژمان جوزی رئیس هیات مدیره انجمن صنعت ساختمان در همایش چشم انداز صنعت ساختمان گفت: دانه‌ای که سال پیش کاشتیم، امروز نهال تنومندی شده که همچنان با سرعت رشد می‌کند، این نهال تنومند، از این پس، در برابر تندباد ناملایمات تاب آوری دارد و در زمین ریشه دوانده است.

به گزارش می‌متالز، وی افزود: انجمن صنعت ساختمان را با جمعی از بهترین‌های این صنعت، اواخر سال پیش بنیان نهادیم و با مرارت‌های فراوان از آن نگهداری کردیم و امروز با افتخار در خدمت شما عزیزان، نخستین «همایش چشم انداز صنعت ساختمان» را با نگاه به آینده این صنعت و رصد فرصت‌های پیش رو برای بالندگی و رشد بیشتر برگزار می‌کنیم. این راه؛ پرفراز و نشیب بود، اما ما هم خستگی ناپذیر بودیم و با مشکلات آشنا! رئیس هیات مدیره انجمن صنعت ساختمان گفت: صنعت ساختمان را نباید بی کس رها کنیم و می‌دانستیم که این صنعت به یک متولی نیاز دارد تا صدای صنعت باشد و در مواقع ضرورت، فریاد آن.

جوزی خطاب به آقامحمدی رئیس دفتر اقتصادی مقام معظم رهبری گفت:‌ای کاش خانم دکتر صادق دعوت خانواده صنعت ساختمان را پذیرفته بودند و امروز در این جمع حاضر می‌شدند البته افراد متخصصی مانند مهندس مانی فر، مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان حضور دارند، اینها را در حضورتان گفتم؛ تا بدانید و بدانیم که ما راه سختی پیمودیم تا به اینجا برسیم، اما از این فرصت استفاده می‌کنم و می‌گویم: نگذارید قوانین خلق الساعه صنعت ساختمان را زمین بزند؛ نگذارید زمان طولانی و غیرقابل دسترسی دریافت مجوز این صنعت را نابود کند؛ نگذارید در دوره شما تصمیم‌گیری‌ها پشت در‌های بسته باشد؛ نگذارید قوانین کهنه و منسوخ سایه و سلطه خود را بر صنعت ساختمان بیندازند؛ نگذارید رانت‌خواران با پوستین سازنده راه را بر سازندگان واقعی سد کنند.

جوزی گفت: حضار محترم، نمایندگان محترم مردم، رئیس محترم و محبوب اتاق بازرگانی ایران، قوانین این صنعت نیازمند تغییرات اساسی است. مدیران استانی و میانی جسارت تصمیم‌گیری‌های سخت ندارند و متاسفانه قانون برنامه هفتم توسعه همچنان بر زمین مانده و جزئیات آن ابلاغ نمی‌شود. من با تاکید می‌گویم، جلوی شعار‌های توخالی را در همین ابتدای امر بگیرید. مسکن ۲۵ متری در‌شأن مردم بزرگ ایران نیست. در‌شأن کشوری که به فکر ازدیاد جمعیت است، نیست. تصدی ساخت مسکن مهر و نهضتی و اسامی این‌چنین، کار دولت نیست.

دولت باید به بخش خصوصی اعتماد کند

رئیس هیات مدیره انجمن صنعت ساختمان خاطرنشان کرد: دولت چاره‌ای جز اعتماد به بخش خصوصی و واگذاری کار‌ها به بخش خصوصی سالم و پرتوان ندارد، دولت باید به نقش رگولاتوری بازگردد و کار‌های اساسی را به بخش خصوصی وانهد. این راه حل نهایی و آزمایش‌شده در دنیاست، پس چرخ را از ابتدا اختراع نکنید. اگر می‌خواهیم ایران زیبای خود را آن‌گونه که در‌شأن مردم آن است، بسازیم، باید دست به دست هم دهیم. دولت باید بخش خصوصی را به عنوان یک دوست در کنار خود ببیند، تا گام به گام این کشور پهناور و زیبا را آباد کنیم. وی افزود: من بار‌ها گفته ام و از این فرصت نیز استفاده می‌کنم و می‌گویم، ما نه رانت دولتی می‌خواهیم، نه زمین رایگان. دولت تسهیل گری کند و چوب لای چرخ بخش خصوصی نگذارد، ما همگی راه خود را بلدیم. هم علم ساخت وساز نوین در میان جوانان این سرزمین هست و هم توان.

لطفا سد معبر نکنید

جوزی افزود: خوشبختانه نظام حکمرانی ایران به این درجه از آگاهی و شناخت رسیده است که رشد و توسعه متوازن و پرسرعت، میسر نخواهد شد، مگر با فرصت دادن و هموار کردن راه برای بخش خصوصی. نهاد‌های اجرایی باید به این باور برسند که بخش خصوصی به آرمان‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران معتقد است و برای اعتلای کشور همه توان خود را می‌گذارد. البته در این راه حتما مشکلاتی هست. از جمله آنکه جداکردن نهاد‌ها و دستگاه ها، از اقتصاد کشور کاری دشوار است، اما اگر از جراحی اقتصاد سخت می‌گوییم، اصل جراحی در این بخش است. باید آهسته آهسته این روند پیموده شود تا اقتصاد از کنترل نهاد‌های دولتی خارج شود اگرچه این جراحی در قرن بیست و یکم به درد و خونریزی هم نیاز ندارد.

رقابت عادلانه شرط اقتصاد سالم

کافی است تا عرصه برای رقابت عادلانه باز شود، نهاد‌های غیرکارآمد، خود به خود با وجود بخش خصوصی متخصص و با اهلیت به نفع منافع مردم ایران، کنار خواهند رفت. اما شرط آن ایجاد شرایط عادلانه برای رقابت است. چراکه در اقتصاد، رقابت سالم اصل مهم ماندگاری است و از همین رو است که اقتصاد دستوری محکوم به شکست است. رئیس هیات مدیره انجمن صنعت ساختمان گفت: چندی پیش خبری مبنی بر حضور پیمانکاران و سازندگان خارجی در ایران مطرح شد. ما هم از این موضوع استقبال می‌کنیم به شرط آنکه شرایط برای رقابت برابر باشد. قطعا به پیمانکار خارجی نمی‌گویید، بیاید و ماه‌ها و چه بسا سال‌ها به دنبال دریافت مجوز باشد. حتما پایان کارش را معطل یک امضای طلایی نخواهید کرد. حتما قوانین دست وپاگیر را برایش سهل می‌کنید. ما در چنین شرایطی آماده رقابت هستیم.

جوزی گفت: «چشم‌ها را باید شست؛ جور دیگر باید دید.» عزیزان، ساخت وساز را باید جور دیگر دید. باید این بخش را یک صنعت ببینیم. جا برای پیشرفت گسترده در این عرصه هست، به شرط آنکه صنعتی سازی ساخت وساز را جدی بگیریم. صنعتی سازی از ملزومات این حوزه است و انتظار می‌رود دولت و مجلس به آن اهتمام ورزند.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده