به گزارش میمتالز به نقل از روابط عمومی سازمان نظام مهندسی معدن ایران، این رویداد با حضور مهندس «وجیهالله جعفری» معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت، مدیران کل این معاونت، دکتر «علیرضا شهیدی» رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور، مهندس «رضا محتشمیپور» مشاور وزیر صمت در امور معادن و صنایع معدنی، مهندس «محمدرضا بهرامن» رییس خانه معدن ایران، روسای سازمانهای نظام مهندسی معدن کل کشور و مدیران سازمان نظام مهندسی معدن ایران برگزار شد.
سامانه جامع سازمان نظام مهندسی معدن (سنم) با درگاههای متعدد، یکی از سامانههای فعال و معتبر بخش معدن کشور است که مبنای آن اعضای این سازمان هستند. این سامانه شامل درگاههای مختلفی برای دریافت اطلاعات طبقهبندیشده و انجام مراودات کاری در حوزه معدن از جمله ظرفیتهای اشتغال اعضا، مشاغل، احکام انتظامی، اطلاعات معادن ایران، ارجاع شغل، گزارشهای مسوولین فنی، اطلاعات مجوزهای معدنی و ... است که با توجه به سطوح دسترسی تعریفشده در اختیار وزارت صمت، ادارات کل صمت استانها، سازمانهای نظام مهندسی معدن استانها، اعضای سازمان، دانشجویان، بهرهبرداران معدنی، مکتشفین و ... قرار گرفته است.
برداشتهای متفاوت از قوانین و مقررات و اعمال سلیقه در اجرای آنها از مشکلات سازمانهایی با گستردگی سازمان نظام مهندسی معدن است که در استانهای مختلف به ارائه خدمات مشغول هستند. بهرهگیری از ابزارهای فناوری اطلاعات و هوشمندسازی فرآیندهای سازمانی و در نهایت مدیریت صحیح و بههنگام گسترده و فراگیر به نحو مطلوبی این موضوع را مدیریت میکند.
مطابق ماده ٢٩ قانون نظام مهندسی معدن، وزارت صنعت، معدن و تجارت برای صدور و تمدید کلیه مجوزهای اکتشاف، تجهیز و بهرهبرداری و فرآوری، فقط طرحها و گزارشهای عملیات اجرایی را میپذیرد که از طرف اشخاص حقیقی و حقوقی دارنده "پروانه اشتغال" در حدود صلاحیت و ظرفیت اشتغال آنها امضاء شده باشد و طبق تبصره ذیل آن، رعایت این ماده جهت صدور گواهینامه کشف نیز الزامی است.
با عنایت به حجم درخواستهای اعضای سازمان برای صدور، ارتقا و تمدید پروانههای اشتغال و لزوم اتصال این درخواستها به درگاه ملی مجوزها، سازمان نظام مهندسی معدن با همکاری و حمایت وزارت صمت، درگاه برخط پروانههای اشتغال را در سامانه سنم راهاندازی کرد. در این سامانه فرآیند با درخواست عضو آغاز میشود و سرعت ثبت درخواستها، چگونگی تکمیل و ارسال مدارک، نحوه بررسی در کمیتههای تشخیص صلاحیت استانها و همچنین شورای صدور پروانه در وزارت صمت، قابل رصد و پیگیری توسط ناظران و درخواستکننده است. نکته حائز اهمیت، هوشمندی این درگاه در موضوع محاسبات امتیازهاست که امکان خطای کاربری و مدیریتی را به حداقل رسانده است. با توجه به برنامهریزیهای به عمل آمده این درگاه تا پایان آذرماه ١۴٠٣ به درگاه ملی مجوزها متصل خواهد شد.
درگاه ملی ثبت حوادث معدنی، یکی دیگر از درگاههای ایجاد شده در سامانه سنم است که با رویکرد جمعآوری اطلاعات در خصوص حوادث معدنی در کشور، به تحلیل، پایش و ریشهیابی حوادث معدنی میپردازد و امکان تصمیمگیری در سطوح ملی برای فعالیت معادن و پیشگیری از بروز حوادث مشابه و شناسایی معادن پر ریسک را در اهداف خود دارد. این درگاه با کلیه اشخاص دارای مسوولیت در معدن من جمله مسوول فنی، مسوول ایمنی، سربازرس، مسوول بهداشت و ... در ارتباط است.
رییس سازمان نظام مهندسی معدن ایران، ابراز امیدواری کرد تا با شروع به کار این دو درگاه جدید که نگاه فنی در زمینه صدور پروانه و تحلیل حوادث معدنی دارند، شاهد بالا بردن کیفیت خدمات مهندسی و نظارت بر حسن اجرای خدمات در معادن کشور باشیم.