به گزارش میمتالز، ابومحمد هاشمی در مراسم اختتامیه دومین دوره مسابقات ملی آزاد مهارت گوهرتراشی با بیان این مطلب گفت: نخستین دوره مسابقات گوهرتراشی سال گذشته در شهر فردوس با حضور ۱۰۰ شرکت کننده برگزار شد و امسال، تعداد شرکتکنندگان بیش از دو برابر بوده است.
مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ کشور درباره انتخاب استان محل برگزاری دومین دوره مسابقات گوهرتراشی گفت: با توجه به تقاضاهای فراوان برای انتخاب دوره دوم مسابقات، شاخصهای جذابیت در استانها با همکاری سازمان آموزش فنی حرفهای کشور مطرح و استان کرمان انتخاب شد.
وی افزود: اقدامات لازم برای آماده سازی محیط و ایجاد زمینههای لازم براساس دستورالعملهای سازمان آموزش فنی حرفهای از ۳ ماه قبل آغاز شد.
هاشمی با اشاره به برنامههای اجرا شده همزمان با برگزاری مسابقات تصریح کرد: با همکاری مجتمع مس میدوک، نمایشگاه دستاوردهای مصنوعات گوهرسنگ برگزار شد.
وی افزود: پنل تخصصی و کارگاههای آموزشی نیز در جریان این رویداد برگزار شد.
هاشمی با اشاره به شناسایی استعدادها و معرفی به سازمان آموزش فنی و حرفهای، هدف اولیه برگزاری مسابقات گوهرسنگ بوده است، گفت: برای توانمندسازی افراد، با همکاری سازمان مذکور، در مراکز استانها موضوع آموزش را پیگیری کرده ایم.
مجری طرح توسعه گوهرسنگ با اشاره به برنامه تشکیل شبکه مستعد گوهرتراشها و در مجموعه وسیعتر گوهرسنگ، گفت: اکنون خانواده بزرگ گوهرسنگ با بیش از ۷۵۰۰ گوهرتراش در کل کشور، از چالدران و چابهار در حال آموزش هستند.
وی ادامه داد: اکتشافات در ۱۱ استان در حال انجام است و تاکنون محدودههای مستعد شناسایی شده است.
مجری طرح توسعه گوهرسنگ اعلام کرد: با رای شورای عالی معادن، گوهرتراشان به زنجیره ارزش استان مربوطه وصل میشوند و این مصوبه، فرصت مناسبی برای توسعه گوهرسنگ در کارگاههای بزرگ است.
وی ادامه داد: برنامه ریزی برای ایجاد کارگاههای متمرکز و بازار محور برای ورود به بازارهای بینالمللی در حال پیگیری است.
مجری طرح توسعه گوهرسنگ اظهار امیدواری کرد: با همکاری مسئولان بتوانیم گوهرسنگ را از گروه کالای ۴ خارج کنیم.