تاریخ: ۰۶ آذر ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۰:۵۳
بازدید: ۷۵
کد خبر: ۳۶۰۰۲۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

شاخص مدیران خرید صنعت چین در فاز رونق/ آیا چشم‌بادامی‌ها بازار‌های کالایی را امیدوار می‌کنند؟

شاخص مدیران خرید صنعت چین در فاز رونق/ آیا چشم‌بادامی‌ها بازار‌های کالایی را امیدوار می‌کنند؟
‌می‌متالز - فعالان بازار به عبور اقتصاد چین از فاز رکود در ماه نوامبر امیدوار شدند؛ به خصوص اینکه تحقق این پیش‌بینی مثبت می‌تواند از رشد بهای کالا‌های صنعتی با محوریت آهن و فولاد در دنیا حمایت کند.

به گزارش می‌متالز، از ۱۰ ماه ابتدایی سال ۲۰۲۴ منتهی به پایان اکتبر، در هفت ماه شاخص مدنظر در فاز رکود و تنها برای ۳ ماه این شاخص در فاز رونق اعلام شده بود؛ حال آنکه در این شرایط شرکت‌کنندگان در نظرسنجی رویترز به بازگشت بخش تولید به مسیر رشد در یازدهمین ماه سال میلادی امید بسته‌اند.

تحلیلگران شرکت‌کننده در نظرسنجی رویترز، شاخص مدیران خرید بخش تولید چین برای ماه نوامبر را برابر ۵۰.۳ واحد پیش‌بینی کردند. سطح ۵۰ واحدی مرز سنجش رونق و رکود شمرده می‌شود؛ قرارگرفتن این شاخص بالاتر از ۵۰ واحد بیانگر رونق و قرارگیری در سطحی کمتر از ۵۰ واحد بیانگر بروز رکود است.

بر این اساس، طی سال ۲۰۲۴ صنایع چینی به شکل مزمنی با رکود مواجه بوده‌اند، به نحوی که در ۱۰ ماه ابتدایی این سال، برای هفت ماه شاخص مدیران خرید در سطحی کمتر از ۵۰ واحد قرار گرفته بود.

با این وجود در ماه اکتبر شاخص مدیران خرید بخش تولید با امیدواری نسبت به اثرگذاری حمایت‌های اقتصادی دولت مجددا به فاز رونق وارد شد.

صعود سنگ‌ آهن با حمایت بخش مصرف

تا میانه روز سه‌شنبه ۲۶ نوامبر بر قیمت سنگ‌ آهن، سرب و روی در بازار جهانی افزوده شد و بخشی از این رشد قیمتی نتیجه امیدواری نسبت به داده‌های اقتصادی چین بود.

چین بزرگ‌ترین بازار تولیدی و مصرف فلزات آهنی و غیرآهنی در دنیا است و تحولات اقتصادی این کشور به شکل مستقیم بر بازار‌ها اثرگذار می‌شود؛ ضمن اینکه سنگ‌ آهن در بازار داخلی چین با ثبت رشد قیمت ۱.۵ یوآنی به سطح ۷۸۳ یوآن به ازای هر تن رسید. 

چین همچنین بزرگ‌ترین تولیدکننده و مصرف‌کننده سنگ‌ آهن در دنیا است؛ فولادسازان این کشور بخش قابل توجهی از سنگ‌ آهن مصرفی خود را از طریق واردات تامین می‌کنند و سهم موثر چینی‌ها در مصرف جهانی سنگ‌ آهن باعث می‌شود تا داده‌های اقتصادی چین بیشترین تاثیر را بر بازار آهن برجای بگذارد.

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده