به گزارش میمتالز، این جهش در شرایطی رخ داد که بازار با دامنه نوسان محدود ۳ درصدی دستوپنجه نرم میکند؛ «پابندی» که نتوانست مانع ثبت سومین رکورد روزانه شاخص شود. رشد ۴.۲ درصدی شاخص در ۱۶ تیر که بیشترین رشد درصدی سال جاری است، در دامنه نوسان ۶ درصد و رشد ۳.۵۲ درصدی شاخص کل در نخستین روز اردیبهشت در دامنه نوسان ۷ درصدی به وقوع پیوسته بود؛ بنابراین میتوان از لحاظ نسبت رشد روزانه به دامنه نوسان، صعود روز گذشته شاخص را بهترین رشد روزانه ۱۴۰۳ دانست. اخبار اقتصادی مثبت از ابتدای هفته، بازار سهام را به میدان رقابت برخی گروهها بهویژه خودرویی و بانکی مبدل کرد. برخی از کارشناسان بهدلیل افزایش نرخ تسعیر ارز گروههای بانکی، فضا را برای لیدر شدن این گروه همچنان مهیا و آماده میدانند.
علی عبدالمحمدی: تاخت و تاز قیمتها در تالار شیشهای همچنان ادامهدار است و بورس تهران به حرکت خود در مسیر صعودی ادامه میدهد. بررسیهای آماری نشان میدهد؛ از ابتدای شکلگیری روند صعودی در بورس تهران که از پنجم آبان ماه آغازشده، شاخصکل موفق شده ۲۱.۲ درصد بر ارتفاع خود بیفزاید و از کف تجربه شده در دوم آبان (محدوده یک میلیون و ۹۷۰هزار واحد) تا نزدیکیهای کانال ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار واحدی پیشروی داشتهباشد. بهنظر میرسد که اگر رویداد غیرمنتظرهای در خاورمیانه یا سیاست خارجی کشور رخ ندهد؛ شاخصکل در روند فعلی، قابلیت شکستن قله تاریخی ۲ میلیون و ۵۳۵ هزار واحدی (تجربه شده در اردیبهشت ۱۴۰۲) را دارد.
رشد ۲.۴۸ درصدی شاخصکل در روز گذشته در شرایطی رقم خورد که بازار با دامنهنوسان ۳ درصدی دستوپنجه نرم میکند؛ این در حالی است که رشد ۴.۲ درصدی شاخص در ۱۶ تیر که بیشترین رشد درصدی سالجاری است، در دامنهنوسان ۶ درصد و رشد ۳.۵۲ درصدی شاخصکل در نخستین روز اردیبهشت در دامنهنوسان ۷ درصدی بهوقوع پیوسته بود، بنابراین میتوان از لحاظ نسبت رشد روزانه به دامنهنوسان، صعود روز گذشته شاخص را بهترین رشد روزانه سال۱۴۰۳ قلمداد کرد.
موج صعودی فعلی بازار سهام، در ابتدا با استقبال از نمادهای شاخص ساز و پرتراکنش آغاز شد و سپس جریان تقاضا در جستوجوی ردپای بازدهی، نمادهای کوچک بازار را نیز در تیررس خود قرارداد تا این نمادها نیز وارد روند صعودی فعلی بازار شوند. رشد ۱۵.۶ درصدی شاخص هموزن از کف تجربه شده در اوایل آبان، خود مویدی بر این مدعا است. در معاملات دیروز، برای سومین روز متوالی، استقبال فوق العادهای از معاملات بورس تهران بهعمل آمد و ۹۶ درصد از نمادهای بازار در محدوده سبز تابلوی معاملات کار خود را به اتمام رساندند.
در جریان معاملات روز گذشته بورس تهران، شاخصکل بورس با رشد ۲.۴۸ درصدی همراه شد و به سطح ۲ میلیون و ۳۸۹ هزار واحدی رسید. رشد روز گذشته، سومین رشد برتر شاخصکل در سالجاری بود و بهنظر میرسد که اگر دامنهنوسان بازار در شرایط عادی بود، رکورد رشد روزانه شاخص به لحاظ آماری شکسته میشد. شاخص هموزن نیز در معاملات دیروز، ۲.۱۹ درصد بر ارتفاع خود افزود و به سطح ۷۵۷ هزار واحدی رسید. شاخصکل فرابورس نیز با رشد ۲.۱۳ درصدی همراه شد. در معاملات دیروز، ۸۲۸ میلیارد تومان پول حقیقی وارد گردونه معاملات سهام و حقتقدم شد. ارزش معاملات خرد بازار نیز رقم ۵هزار و ۹۹۸ میلیارد تومان را ثبت کرد.
در سال۱۴۰۱ نیز که روند صعودی بازار آغاز شد، رشد بازار از ماه آبان آغاز شد. شاخصکل در سه ماه متوالی آبان، آذر و دی با رشد همراه شد، اما در بهمن شاخص بخشی از مسیر رفته در این سه ماه را به عقب بازگشت. در دو ماه اسفند و فروردین، رشد فوق العادهای در شاخص تجربه شد و نماگر اصلی بازار سهام در این دو ماه به ترتیب ۲۷.۹ و ۱۸.۶ درصد بر ارتفاع خود افزود:، اما از میانههای اردیبهشت افت قیمتها در تالار شیشهای آغاز شد و بازار هنوز نتوانسته قله تجربه شده در اردیبهشت آن سالرا مجددا فتح کند. در آنجا نیز بازار از دل ناامیدی قدعلم کرد و قدم در مسیر صعودی گذاشت. به مانند آن سال، در آبان امسال نیز شاخصکل پس از تجربه کف یک میلیون و ۹۷۰ هزار واحدی، در مسیر صعودی قرارگرفت و اکنون شاخص از سطح مذکور، رشد ۲۱.۲ درصدی را بهثبت رساندهاست. روند صعودی شکلگرفته در آبان ۱۴۰۱، در نهایت منجر به فتح قله تاریخی تجربه شده در مرداد ۹۹ شد و شاخص پس از ۳۱ ماه توانست سقف تاریخی خود را جابه جا کند. باید منتظر ماند و دید که در روند صعودی فعلی، آیا شاخص پس از ۱۹ ماه، قادر به فتح قله خود خواهدشد یا خیر؟
بررسیهای آماری نشان میدهد؛ شاخصکل در روند صعودی شکلگرفته از ابتدای آبان رشد ۲۱.۲ درصدی را بهثبت رساندهاست. درمیان صنایع ۳۹ گانه بورس تهران، ۱۰ صنعت موفق بهثبت بازدهی بیشتر از شاخصکل در این بازه زمانی شدهاند. صنایع سایر معادن، خودرو و ساخت قطعات، تامین آب، برق و گاز، فنی و مهندسی، محصولات فلزی، محصولات شیمیایی، لاستیک و پلاستیک، بانکها و موسسات اعتباری، فلزات اساسی و انتشار و چاپ، صنایعی هستند که عملکرد بهتری نسبت به شاخصکل از خود برجای گذاشتهاند. در این بازه زمانی فقط صنعت منسوجات با بازدهی منفی همراه بوده و ۳۸صنعت دیگر با رشد همراه شدهاند. با توجه به تزریق اخبار مثبتی که پیرامون صنعت خودروسازی در یک ماه اخیر صورتگرفته، این صنعت توانسته یکی از صنایع برتر بازار در روند صعودی اخیر تالار شیشهای باشد. ماجرای عرضه خودرو در بورسکالا، افزایش نرخ ۳۰ درصدی خودروهای دو شرکت ایرانخودرو و سایپا و اخبار مربوط به تجدیدارزیابی نمادهای خودرویی از مهمترین درایورهایی بوده که دراین مدت، موجی از تقاضا را بههمراه خود به تالار شیشهای آوردهاست.
منبع: دنیای اقتصاد