به گزارش میمتالز، «مجید گلشنی» اظهار کرد: با انجام اقداماتی همچون احیای معادن غیر فعال با برگزاری مزایده معادن، اخذ تعهد از بهرهبرداران معادن، برگزاری جلسات بررسی مشکلات فعالان معادن و اتخاذ تصمیمات لازم جهت رفع آنها، شاهد فعالسازی ۹۴ معدن در سطح استان بودیم.
وی با اشاره به برگزاری چند برابری مزایدهها طی این مدت، عنوان کرد: صرفا طی دو سال اخیر نزدیک به هشت مرحله مزایده برگزار و منجر به کاهش معادن سلب صلاحیت شده از ۸۵ معدن به ۴۰ معدن شده است.
گلشنی یادآور شد: بیش از ۴۰ فقره فرم ماده ۲۰ جهت سلب صلاحیت معادن غیر فعال تهیه شده است که از این تعداد حدود ۳۰ فقره جهت سلب صلاحیت معدن به شورای عالی معادن ارسال شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان از صدور ۲۱ فقره پروانه بهرهبرداری معدنی با سرمایهگذاری ۶۰ میلیارد تومان و اشتغالزایی ۱۰۵ نفر خبر داد و تصریح کرد: در راستای جذب سرمایهگذاران بزرگ معدنی و صنایع معدنی به استان، واحدهای بزرگی همچون واحد ثمین به عنوان بزرگترین تولیدکننده شمش منیزیم خاورمیانه، پارت گوال، فولاد خوزستان اقدامات خود را جهت سرمایهگذاری در استان آغاز کردهاند و واحد فرآوری ماده معدنی بور برای اولین بار در استان از طریق صدور سه جواز تاسیس اسید بوریک از سال ۱۴۰۱ تاکنون با ظرفیت مجموع ۵۶۲۰۰ تن اسید بوریک در حال انجام عملیات اجرایی است.
وی در خصوص اخذ حقوق دولتی معادن طی دو سال اخیر در استان، ادامه داد: از آذر ۱۴۰۱ تا آذر ۱۴۰۳ بیش از ۲.۳ همت حقوق دولتی از معادن استان اخذ شده است که بدون در نظر گرفتن معدن انگوران، طی سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ بیش از ۳۰۰ درصد و طی سال ۱۴۰۳ نسبت به ۱۴۰۲ نزدیک به ۶۰ درصد رشد داشته و این درحالی است که درصد حقوق دولتی افزایش چندانی نداشته است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان یادآور شد: بهروزرسانی ضمانتنامههای بانکی پس از سه سال وقفه به صورت مستمر اجرا شده و ۶۲۷ ضمانتنامه اصلاح، کارسازی یا ضبط شده است.
گلشنی تصریح کرد: تعیین و تکلیف بدهیهای معوق معادن خصوصی از سال ۹۳، تعیین تکلیف محدودههای ایمیدرو و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران که از سال ۹۲ بلاتکلیف بودند و تعیین تکلیف محدوده طلای گلوجه و صدور گواهی کشف برای آن به عنوان بزرگترین معدن طلای استان از جمله اقدامات صورت گرفته در این مدت بود.
وی در ادامه از پیگیری محدودههای امید بخش استان خبر داد و افزود: برگزاری جلسه شورای عالی محیط زیست، احیا محدوده اکتشافی مشکین، صدور مجوز اکتشاف اولیه محدوده آهن بلقیس و اجرای ۱۲ برگه نقشه ژئوشیمیایی استان توسط ایمیدرو در این مدت پیگیری شده است.
گلشنی با اشاره به اینکه از آذر ماه سال ۱۴۰۱ تا آذر ۱۴۰۳، ۹۵ فقره پروانه اکتشاف معادن در استان صادر شده است، افزود: در این مدت ۹۵ فقره پروانه اکتشاف با سرمایهگذاری ۵۱۱ میلیارد تومان و اشتغالزایی ۲۸۵ نفر و ۳۷ فقره گواهی اکتشاف با سرمایهگذاری ۱۸۶ میلیارد تومان صادر شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان افزود: در خصوص اکتشافاتی که متاسفانه سنوات قبل با عدم سختگیریهای لازم برای ذخایر اندک گواهی کشف و پروانه بهرهبرداری صادر میشد، با اصلاح روند در ساختار کمیته فنی بررسی گزارشات پایان عملیات اکتشاف با هماهنگی سازمان نظام مهندسی معدن، اکتشافات هدفمند و تقویت شده است و برای ذخایر واقعی که قابلیت فعالیت دارند گواهی کشف صادر میشود.
وی با اشاره به اینکه ترغیب و راهنمایی بهرهبرداران، اکتشاف حین استخراج و اکتشاف مواه معدنی دوم و سوم و سرمایهگذاری در حوزه اکتشاف تقویت شده است، ادامه داد: با اقدامات صورت گرفته در این راستا امیدواریم طی سالهای آتی شاهد اکتشاف ذخایر جدید در استان باشیم که یکی از این موارد معدن سنگ آهن و دولومیت گوزلدره است که با جذب سرمایهگذار، ذخیره قطعی سنگ آهن معدن از ۸۰۰ هزار تن به ۷.۳ میلیون تن افزایش یافته و سرمایهگذاری بسیار خوبی در منطقه انجام شده است.
وی افزود: در راستای تکمیل زنجیره تولید و جلوگیری از خامفروشی مواد معدنی، با اخذ موافقتهای استقرار زیستمحیطی و منابع طبیعی در داخل محدوده معدن واحد خردایش و دانهبندی آهن احداث شده است.
گلشنی با اشاره به اجرای نقشهبرداری معادن برای تعیین حجم برداشت معادن برای اولین بار در استان، اظهار کرد: در حال حاضر نقشه حدود ۴۰ معدن در حال نهایی شدن است.
وی همچنین مکانیزه کردن میزان حجم برداشت واحدهای شن و ماسه طارم با آب منطقهای با استفاده از دوربین و پهپاد و الزام شرکت تهیه و تولید مواد معدنی در توسعه اکتشاف معدن انگوران و ایمیدرو در محدوده بلقیس را از دیگر اقدامات انجام شده در جهت توسعه اکتشافات معدنی در استان عنوان کرد.