تاریخ: ۱۰ آذر ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۵:۲۴
بازدید: ۱۸۵
کد خبر: ۳۶۰۴۳۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
همایون دارابی:

فعالان بازار سرمایه در انتظار راه اندازی «بازار رسمی نقره» هستند/ معاملات نقره هم مانند طلا، رسمی و شفاف می‌شود

فعالان بازار سرمایه در انتظار راه اندازی «بازار رسمی نقره» هستند/ معاملات نقره هم مانند طلا، رسمی و شفاف می‌شود
‌می‌متالز - همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه گفت: با وجود ارزش و جذابیت بالای فلز نقره برای سرمایه گذاری، اما به دلیل اینکه تاکنون مرجع رسمی و ساختارمندی برای معاملات این فلز در کشور وجود نداشته، سرمایه گذاری روی نقره فراگیری کمتری نسبت به طلا دارد که به زودی با راه‌اندازی معاملات رسمی و شفاف شمش نقره در بورس کالای ایران، نقره به یکی از فلزات گرانبهای مهم در سبد سرمایه‌گذاران مبدل می‌شود.

به گزارش می‌متالز، دارابی در گفتگو با کالاخبر اظهار داشت: راه‌اندازی معاملات گواهی سپرده شمش نقره در بورس کالای ایران، علاوه بر تنوع بخشیدن به ابزار‌های سرمایه‌گذاری، فرصتی تازه برای کاهش ریسک‌ها و افزایش شفافیت در بازار‌های مالی کشور فراهم می‌کند. این گام نوآورانه می‌تواند به فعالان بازار کمک کند تا با اعتماد بیشتری به سرمایه‌گذاری در فلزات گرانبها بپردازند و از مزایای ابزار‌های مالی نوین و کارآمد استفاده ببرند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: فعالان بازار سرمایه در انتظار راه‌اندازی معاملات نقره در بورس کالا هستند، زیرا در حوزه فلزات گرانبها، پس از طلا، نقره به عنوان یکی از فلزات با ارزش، سهم بالایی دارد و در کنار فلزاتی مانند پلاتینیوم و پالادیوم قرار می‌گیرد. از سوی دیگر با توجه به عملکرد مثبتی که بورس کالا در زمینه معاملات طلا دارد و عملا به بازار رسمی طلا در کشور و یک مرجع قابل اعتماد برای بخش طلا تبدیل شده است، لذا انتظار راه‌اندازی معاملات گواهی نقره از بورس کالای ایران وجود داشت.

کاهش ریسک بازار و افزایش اطمینان سرمایه‌گذاران

وی افزود: با تصویب قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها و رفع ابهام در مورد مالیات ارزش افزوده برای کالا‌های مشمول مالیات مزبور، به زودی گواهی سپرده انواع کالا‌های مختلف در بورس کالا راه‌اندازی می‌شود و این به معنای تنوع بالای گزینه‌های سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه خواهد بود.

به گفته دارابی، تنوع در ابزار‌های سرمایه‌گذاری به کاهش ریسک بازار و افزایش اطمینان سرمایه‌گذاران کمک می‌کند؛ در این میان بورس کالای ایران با ارائه ابزار‌های مالی متنوع و کارآمد، نقش مهمی در کاهش ریسک‌ها و افزایش شفافیت در بازار‌های مالی ایفا کرده است.

نقره هم صاحب «بازار رسمی» می‌شود

دارابی گفت: با وجود ارزش و جذابیت بالای فلز نقره برای سرمایه‌گذاری، اما به دلیل اینکه تاکنون مرجع رسمی و ساختارمندی برای معاملات این فلز در کشور وجود نداشته، سرمایه‌گذاری روی نقره فراگیری کمتری نسبت به طلا دارد.

او تاکید کرد: با وجود پتانسیل‌های بالقوه‌ای که در زمینه معادن نقره و تولید این فلز در ایران وجود دارد، نقره هنوز در کشور فراگیری کمتری نسبت به طلا دارد، اما با ورود بورس کالا به این بازار می‌توانیم شاهد آن باشیم که این بازار به سرعت از شفافیت و استاندارد‌های لازم برخوردار خواهد شد. بورس کالا می‌تواند به کشف قیمت عادلانه نقره کمک کرده و به عنوان مرجع قیمتی و معاملاتی این فلز در کشور شناخته شود؛ همان اتفاقی که برای شمش طلا افتاده و امروز بالغ بر ۶۰۰ هزار نفر در معاملات طلای بورس کالا مشارکت دارند.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: یکی از مزیت‌های بزرگ بورس کالا این است که با معرفی ابزار‌هایی مانند گواهی سپرده، معاملات آتی و صندوق‌های کالایی، ضمن کاهش هزینه‌های مبادلاتی، به سرمایه‌گذاران امکان می‌دهد تا بدون نیاز به معاملات فیزیکی، با امنیت و اطمینان بیشتری در بازار سرمایه‌گذاری کنند. این ابزار‌ها همچنین باعث افزایش شفافیت در معاملات شده و از ریسک‌های ناشی از معاملات غیرشفاف جلوگیری می‌کنند.

بورسی شدن نقره، خبری خوش برای تولیدکنندگان

دارابی افزود: ورود گواهی سپرده شمش نقره به بورس کالا، نه تنها برای سرمایه‌گذاران بلکه برای تولیدکنندگان این فلز نیز مفید خواهد بود. تولیدکنندگان نقره می‌توانند با استفاده از این ابزار‌های مالی، از موقعیت‌های آتی خود بهره‌برداری کنند و از ثبات بازار و تضمین فروش محصولاتشان اطمینان حاصل کنند. پیش‌تر ما این تجربه را با صندوق‌های طلا داشتیم که معاملات شمش‌های طلا به صورت غیر فیزیکی و با امنیت بالا انجام می‌شد و اکنون امیدواریم که این روند برای نقره نیز ادامه و بازار نقره در کشور رونق یابد.

وی در پایان گفت: دور از ذهن نیست که با ورود نقره بورس کالا، این فلز جای خود را در میان فلزات گرانبهای مورد توجه سرمایه‌گذاران پیدا کند و به یکی از گزینه‌های اصلی در سبد سرمایه‌گذاری‌ها تبدیل شود. بورس کالای ایران با ارائه ابزار‌های جدید و کارآمد، نه تنها به توسعه این بازار کمک خواهد کرد، بلکه می‌تواند زمینه‌ساز جذب سرمایه‌های بیشتر به بخش فلزات گرانبها و در نهایت پایداری بازار‌های مالی در کشور باشد.

منبع: کالاخبر

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده