تاریخ: ۱۲ آذر ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۷:۳۵
بازدید: ۵۷
کد خبر: ۳۶۰۶۵۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مبین ناظمی پیش‌بینی کرد؛

سرمایه‌گذاران از گواهی سپرده شمش و صندوق نقره استقبال می‌کنند

سرمایه‌گذاران از گواهی سپرده شمش و صندوق نقره استقبال می‌کنند
‌می‌متالز - مبین ناظمی، کارشناس بازار سرمایه، با پیش‌بینی استقبال سرمایه‌گذاران از گواهی سپرده شمش نقره و صندوق‌های مرتبط، این ابزار جدید مالی را گامی مؤثر در تسهیل معاملات نقره و افزایش شفافیت دانست.

به گزارش می‌متالز، «مبین ناظمی» با اشاره به نزدیک شدن زمان افتتاح گواهی سپرده شمش نقره، این ابزار مالی جدید را گزینه‌ای جذاب برای سرمایه‌گذاران دانست.

او تأکید کرد: معاملات فیزیکی شمش نقره به دلیل کم‌عمق بودن بازار و محدودیت‌های نقدشوندگی با دشواری‌هایی همراه است. اما ابزار جدید گواهی سپرده شمش نقره می‌تواند با تسهیل فرآیند معاملات، جایگزینی مناسب برای روش‌های سنتی باشد.

دسترسی آسان و شفافیت بالا

ناظمی در خصوص شیوه سرمایه‌گذاری در این ابزار، به دسترسی آسان به اطلاعات و معاملات آنلاین اشاره کرد و افزود: «شفافیت بورس کالا به سرمایه‌گذاران اطمینان می‌دهد که ذخایر پشتوانه گواهی‌ها معتبر هستند و خرید و فروش‌ها معادل موجودی‌های واقعی انجام می‌شود.»

مزیت قیمتی نقره نسبت به طلا

او هم‌چنین با اشاره به نسبت قیمتی جهانی نقره به طلا که حدود یک به ۹ یا یک به ۱۰ است، تاکید کرد: «به دلیل تعدیل قیمت نقره در مقایسه با طلا، انتظار می‌رود تقاضا برای گواهی‌های شمش نقره بیشتر باشد و این ابزار مورد استقبال گسترده‌تری قرار گیرد، به ویژه از سوی فعالان بازار سرمایه.»

فرآیند معاملات و سقف سفارش‌ها

او توضیح داد: برای معامله گواهی‌های شمش نقره، سرمایه‌گذاران باید ابتدا در سامانه سجام ثبت‌نام کرده و مراحل تکمیل احراز هویت را در سامانه ایبیگو انجام دهند. سپس از طریق کارگزاری‌های دارای زیرساخت معاملات کالا، امکان انجام معاملات آنلاین فراهم است.

به گفته او، سقف هر معامله معادل ۱۰ هزار گواهی یا ۱۰ کیلوگرم شمش تعیین شده و دامنه نوسان این معاملات تا ۵ درصد مثبت یا منفی است. ساعات معاملاتی از شنبه تا چهارشنبه، بین ساعت ۱۲ تا ۱۷ و در روز‌های پنجشنبه از ۱۲ تا ۱۵ برنامه‌ریزی شده است.

ذخایر نقره و عرضه‌کنندگان

به گفته ناظمی، ذخایر نقره انبار‌های بورس کالا حدود ۱۰ تن است که توسط شرکت‌هایی، چون پتروپالایش گوهر آبان (۴.۸ تن)، شرکت ملی سرب و روی ایران (۲ تن) و ذوب‌گران رنگین فلز (۳ تن) تأمین شده است.

صندوق‌های نقره و استقبال بازار

این کارشناس بازار سرمایه پیش‌بینی کرد: صندوق‌های سرمایه‌گذاری نقره، مشابه صندوق‌های طلا که ارزشی بالغ بر ۷.۸ هزار میلیارد تومان دارند، با استقبال مواجه خواهند شد. اما به دلیل محدودیت ذخایر نقره، احتمالاً تنها یک صندوق نقره در بازار فعال خواهد شد. وی افزود: «در صورت اصلاح اساسنامه صندوق‌های طلا، امکان خرید اوراق گواهی شمش نقره نیز برای این صندوق‌ها فراهم خواهد شد.»

او گفت: با توجه به محدودیت‌های اعمال‌شده در خرید گواهی‌های سکه، پیش‌بینی می‌شود که طیف گسترده‌تری از سرمایه‌گذاران، به ویژه افراد حقیقی، به ابزار جدید گواهی سپرده شمش نقره علاقه‌مند شوند.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده