به گزارش میمتالز، مهدی دلبری ارتباط بین بازار سرمایه و رشد اقتصادی را یکی از مهمترین مسایل مطرح شده در گفتوگوی تلویزیونی وزیر اقتصاد برشمرد و افزود: براساس اظهار نظرهای مطرح شده، برای دستیابی به رشد اقتصادی ۸ درصد، باید از ظرفیتهای بازار سرمایه بهره برد.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: در عین حال باید توجه داشت که در راستای افزایش سهم بازار سرمایه از رشد اقتصادی، حتما باید ضمن افزایش دو برابری ظرفیت تامین مالی از بورس، وزن تامین مالی از طریق بازار سرمایه نیز بیشتر شود.
دلبری با اشاره به آثار منفی ناترازی بانکها در اقتصاد کشور، ادامه داد: مشکل ناترازی بانکها ناشی از بنگاهداری آنها است و دولت قصد دارد با جمعآوری املاک و داراییهای مازاد آنها در یک صندوق، این چالش اقتصادی را حل و فصل کند و این عارضه اقتصادی را بهبود ببخشد. در برنامه هفتم توسعه نیز مالیاتها و جرائمی برای فعالیتهای بنگاهداری دیده شده است.
او ادامه داد: کاهش فاصله بین دلار نیما و آزاد نیز خبر خوش دیگری بود که وزیر اقتصاد به بازار داده و عنوان کرده که خود دولت خواهان حذف این فاصله است و به تدریج و پلکانی این فاصله را کاهش خواهد داد. با اجرای این سیاست بسیاری از مشکلات بنگاههای بورسی حل خواهد شد.
دلبری با استناد به موضع وزیر اقتصاد بر افزایش تامین مالی از طریق بازار سرمایه نیز تاکید کرد: در بودجه و سایر سیاستهای کلان اقتصادی هم شاهد حمایتهای دولت هستیم و دولت سعی دارد منابع را به سمت بازار هدایت کند. این امر در بازار سرمایه دلگرمی و خوشبینی را بهوجود آورده است.
این کارشناس بازار سرمایه در پایان ابراز امیدواری کرد: در دولتهای قبلی همواره در مورد حمایت از بازار سرمایه صحبت میشد؛ اما عملا حمایتی صورت نمیگرفت، امید میرود، دولت چهاردهم با اجرای سیاستهای حمایتی اعلامی و رفع موانع FATF، مسیر رشد بازار و اقتصاد را هموار کند.