تاریخ: ۱۲ آذر ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۱:۳۶
بازدید: ۱۲۱
کد خبر: ۳۶۰۶۱۶
سرویس خبر : زمین شناسی

برگزاری ۵۰ دوره آموزشی در راستای ارتقای مهارت و توانمندسازی کارمندان سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور

برگزاری ۵۰ دوره آموزشی در راستای ارتقای مهارت و توانمندسازی کارمندان سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور
‌می‌متالز - در عصر حاضر نیروی انسانی مهم­ترین منبع در تحقق اهداف سازمانی و توسعه همه جانبه تلقی می­‌شود که شناخت و به کارگیری موثر آن منجر به ارتقای علمی و فنی کارشناسان و در پی آن سطح سازمان‌­ها و دستگاه­‌های اجرایی می‌شود. از این­‌رو در مصاحبه با مدیر آموزش به عملکرد گروه آموزش سازمان زمین شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور پرداخته شده است.

به گزارش می‌متالز، به گفته مهران برازنده، گروه آموزش در راستای سیاست‌­های سازمان زمین­‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور، بر آن است که با به‌روز رسانی دانش فنی مدیران و کارمندان سازمان گامی در راستای تحقق اهداف سازمانی و طرح‌های تحولی بردارد.

وی تصریح کرد: حدود ۵۰ دوره آموزشی برای مدیران و کارمندان سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور در سال ۱۴۰۳ برنامه‌ریزی شده که ممکن است در طول سال دوره‌های آموزشی ابلاغی هم به این دوره‌های آموزشی اضافه شود.

برازنده با بیان این‌که، دوره‌های آموزشی پیش‌بینی شده با ساعت‌های آموزشی متفاوت براساس نیازسنجی‌های انجام گرفته در هر مدیریت تخصصی، در راستای ارتقای مهارت و توانمندسازی همکاران به تقویم آموزشی سال ۱۴۰۳ اضافه شده، خاطرنشان کرد: در یک بازه زمانی یک ساله تلاش خواهد شد هر مدیر یا کارشناس از ۶۰ ساعت آموزش مرتبط با رسته شغلی تعریف شده (تخصصی، فرهنگی-عمومی، بهبود مدیریت و توجیهی بدوخدمت) بهره‌مند شود.

مدیر آموزش سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور افزود: با اجرای طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی، سعی شد رویکرد دوره‌های آموزشی نیز با هدف اثربخشی دوره‌های تخصصی، از دوره‌های قالب تئوری به کارگاه‌های آموزشی تلفیقی تئوری به همراه بازدید‌های صحرایی تغییر یابد.

وی با بیان این‌که طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی، بستری مناسب و کاملا تخصصی فراهم آورد تا کارشناسان و استادان کارگاه‌های آموزشی، ضمن آموزش به تبادل اطلاعات و تجربیات در حوزه زمین‌شناسی و اکتشاف بپردازند، تصریح کرد: گسترش دانش، اشراف به زمین‌شناسی کل کشور، امکان مقایسه و یکپارچه‌سازی نقشه‌های زمین‌شناسی و تحلیل و تفسیر دقیق‌تر آنها و در نهایت ارتقای مهارت کارشناسان و اثربخشی حداکثری از مزیت‌های برگزاری دوره‌های آموزشی تحول محور است.

به گفته برازنده، اجرای برنامه توانمندسازی متخصصان زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی همزمان با طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشاف در استان‌های خراسان جنوبی، کردستان و آذربایجان غربی در قالب برنامه‌های آموزشی تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی، زمین‌شناسی اقتصادی و ژئوشیمی با حضور کارشناسان سازمانی، متخصصان حوزه معدن فعال در سازمان نظام مهندسی معدن، سازمان صمت استان‌ها، دانشگاه‌های مختلف و شرکت‌های مهندسی مشاور انجام شده و در ادامه در راستای اجرای طرح تحول در یک برنامه مشارکتی در سایر استان‌های هدف طرح تحول انجام خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: فرآیند فراخوان دوره‌ها، ثبت‌نام، ارزیابی، نظرسنجی و ارائه گواهینامه آموزشی به کارشناسان و مدیران به‌صورت کاملا الکترونیک و در سامانه جام زیرنظر اتوماسیون اداری امکانپذیر است و این فرایند برای همکاران مراکز با آموزش مجازی (برخط و محتوا محور) در حال برگزاری است.

مدیر آموزش سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور با بیان این‌که آموزش نیروی انسانی فرایندی است که به منظور توسعه و بهبود عملکرد افراد در سازمان‌ها انجام می‌شود؛ خاطرنشان کرد: این فرایند شامل انتقال دانش، مهارت‌ها، نگرش‌ها و رفتار‌های مورد نیاز برای اجرای بهتر وظایف و مسئولیت‌های شغلی است.

برازنده، مدیریت منابع انسانی را به عنوان یکی از کارکرد‌های مهم گروه آموزش سازمان متبوع خود یاد کرد و افزود: فراهم آوردن زمینه‌­ای که بر اساس آن توانایی‌­های بالقوه افراد به فعل درآید و استعداد‌های آنان شکوفا شود، مهم‌ترین هدف آموزش است که بر همین اساس بهسازی نیروی انسانی هنگامی تحقق می­‌یابد که به صورت آموزش‌­های ضمن خدمت در سازمان­‌ها به بهترین نحوه انجام شود.

به گفته وی، از وظایف گروه آموزش سازمان زمین­‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور، آموزش­ مدیران بر مبنای نظام آموزش کارکنان، دوره­‌های آموزش ویژه مدیران پایه، میانی، ارشد با هدف تعالی حرفه‌­ای مدیران در زمینه‌های بهبود نگرش و بصیرت‌افزایی و توسعه مهارت­‌های انسانی است.

منبع: سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده