به گزارش میمتالز، این روند نماد «خساپا» باعث بهبود وضعیت کلیت بازار سهام شد. همچنین دیروز برخی نمادهای بزرگ جادهمخصوص ازجمله ایرانخودرو، پارسخودرو و سرمایهگذاری رنا مثبت شدند. ازسویدیگر روز یکشنبه در گروه خودرویی طی ۴۵ هزار نوبت معاملاتی۲.۱ میلیارد سهم به ارزش ۷۵۱میلیارد تومان معامله شد که نسبتبه روز شنبه با افت روبهرو بود. همچنین ارزش روز بازار گروه خودرویی تا پایان معاملات روز شنبه بالغبر ۲۶۷ هزار میلیارد تومان شد.
روز یکشنبه و در معاملات بازار سهام شاخص کل بورس با افت ۱۵.۵۱۳واحدی در محدوده دومیلیون و ۳۹۹هزار واحد قرار گرفت. شاخصکل هموزن، اما با رشد ۱.۰۰۶هزار واحدی در محدوده ۷۶۹ هزار واحد ایستاد. در این بازار نیز ۱۷.۴میلیارد ورقه سهم به ارزش بیشاز ۱۰.۹هزار میلیارد تومان معامله شد. شاخص فرابورس نیز با رشد ۱۶واحدی در محدوده ۲۳هزارواحد قرار گرفت.
در فرابورس نیز ۸.۲ میلیارد ورقه اوراق بهادار به ارزش بیشاز ۱۱.۳هزارمیلیارد تومان دادوستد شد. کارشناسان بازار سهام معتقدند، بهطور تاریخی بورس از دو محل، با رشد P/E همراه شده است. نخستآنکه دلار نیما و قلههای جدیدی که فتح میکند، همواره موجب سقفشکنی بورس تهران شده است.
بهعبارت دیگر، شاخصکل بورس از محل رشد نرخ دلار، از قلههای تاریخی عبور میکند. دوم اینکه کاهش نرخ بهره سبب سرریز پولها به بازار سهام خواهد شد. اکنون بازار با رشد قیمت دلار و نگاهی بر کاهش نرخ سود، امنیت بالایی را در فضای سرمایهگذاری در بورس احساس میکند.
پیشبینی میشود از این محل، بورس بازدهی واقعی بالایی را برای سهامداران خود خلق خواهد کرد. همچنین سهامداران وزن بالایی را به گزارشهای ۹ماهه خواهد داد؛ چراکه صورتهای مالی پاییز، به لحاظ بنیادی میتوانند حاشیه سود بالاتری را نسبتبه تابستان و بهار گزارش کنند.
زیرا افزایش نرخ دلار سطح درآمد صنایع بورسی وارد کانال جدیدی کرده است. همچنین در سالهای گذشته بازار سهام برای عبور از سد محکم ۲.۵میلیون واحدی تلاشهای بسیاری کرد.
بارها شاخص کل بورس تا این سقف تاریخی رفت و موفق نشد تا از این مقاومت روانی عبور کند. محدوده ۲.۵میلیون واحدی، سد بتنی محکمی است و بهنظر میرسد با حمایت حقیقیها، برای اولینبار بورس آمادگی شکست این سد را خواهد داشت.
بازار سهام با حمایت دلار و کاهش نرخ بهره و همچنین عوامل بنیادی متعدد در صنایع مختلف بهویژه خودرو، برای مقابله با مقاومت اردیبهشت سال قبل، تجهیز شده است. درصورتیکه این حمایتها پابرجا بماند، احتمالا بورس برای سدشکنی صرفا به یک نقدینگی تازه نفس احتیاج خواهد داشت.