تاریخ: ۱۲ آذر ۱۴۰۳ ، ساعت ۰۰:۰۶
بازدید: ۳۶
کد خبر: ۳۶۰۶۳۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
بلومبرگ نگاه غالب تحلیلگران را بررسی کرد؛

تداوم برتری بورس آمریکا در ۲۰۲۵

تداوم برتری بورس آمریکا در ۲۰۲۵
‌می‌متالز - در هفته‌ای که داده‌های اقتصادی حاکی از احتمال افزایش تورم بود، دونالد ترامپ نزدیک‌ترین همسایه‌های آمریکا را به اعمال تعرفه‌های سنگین تهدید کرد و بسیاری از فعالان وال استریت در مرخصی بودند، بازهم شاخص معیار S&P ۵۰۰ عملکرد بهتری در مقایسه با رقبای اروپایی و آسیایی خود ثبت کرد؛ روندی که به گفته حرفه‌ای‌های بازار باید به آن عادت کرد. بر اساس گزارش بلومبرگ، بسیاری از تحلیلگران بر این باور هستند که بازار سرمایه آمریکا در ۲۰۲۵ نیز برتری خود را نسبت به سایر بازار‌های جهانی سهام حفظ خواهد کرد.

به گزارش می‌متالز، شرکت‌های بزرگ بورسی آمریکا در مسیر ثبت بهترین عملکرد خود در مقایسه با همتایانشان در سایر نقاط جهان از سال‌۱۹۹۷ قرار دارند. با وجود اینکه نرخ بهره کماکان در سطح بالایی قرار دارد، این شرکت‌ها به‌آسانی تامین مالی می‌کنند و معامله‌گران اغلب دارایی‌های آمریکایی از صندوق‌های قابل معامله اهرمی گرفته تا صندوق‌های مبتنی بر رمزارز، سود‌های تاریخی کسب کرده‌اند. عملکرد برتر بازار‌های آمریکا بار دیگر در هفته معاملاتی گذشته که به دلیل تعطیلی روز شکر گزاری کوتاه‌تر بود، به نمایش در آمد. در ابتدای این هفته پرخبر، سرمایه‌گذاران به اعلام گزینه ترامپ برای وزارت خزانه داری واکنش مثبت نشان‌دادند.

چند روز بعد، تهدید ترامپ به وضع تعرفه‌های سنگین بر واردات، بازار را متلاطم کرد. در همین‌حال، گزارش مربوط به سنجه تورمی موردعلاقه فدرال‌رزرو منتشر شد که حاکی از مقدار کمی افزایش در سطح عمومی قیمت‌ها در اکتبر بود، با این‌حال بورس آمریکا به مسیر خود ادامه داد و شاخص S&P ۵۰۰ رشد هفتگی ۱.۱‌درصدی را تجربه کرد و شاخص نوسانات ویکس که سنجه تقاضا برای پوشش‌ریسک محسوب می‌شود، در پایین‌ترین سطح خود در ۴ ماه گذشته قرارگرفت. در مقابل، بازده اوراق خزانه ۱۰‌ساله ۰.۲۲واحد‌درصد تنزل یافت. طی هفته گذشته شاخص اروپایی Stoxx ۶۰۰ تنها ۰.۴‌درصد رشد کرد و به ارتفاع شاخص آسیایی MSCI ۰.۸‌درصد افزوده‌شد.

جریان پول

با وجود شکاف فزاینده میان شاخص‌های ارزش‌گذاری دارایی‌های آمریکایی و دارایی‌ها در سایر نقاط جهان، ورود پول به بازار سهام آمریکا در هفته گذشته شتاب گرفت؛ این در حالی است که بازار‌های سهام اروپا و کشور‌های نوظهور با خروج پول مواجه شدند. مدیر پرتفوی شرکت مدیریت سرمایه فیدیلتی اینترنشنال می‌گوید: «وقتی تصویر کلی را از بالا نگاه می‌کنیم، ترجیح ما بازار سهام آمریکا است و به‌نظر می‌رسد که رشد درآمد شرکت‌های آمریکایی کماکان قدرتمند باشد.» شتاب رشد اقتصادی آمریکا از زمان همه گیری کرونا در مقایسه با سایر کشور‌های توسعه‌یافته بیشتر بوده‌است. خوش‌بینی درباره تداوم این روند فراگیر است و این نگاه مثبت در سیاست‌های ترامپ ریشه دارد که انتظار می‌رود به تقویت بازار‌های داخلی کمک کنند. حمایت گرایی او از طریق وضع تعرفه‌ها نیز به بقیه کشور‌ها ضربه وارد می‌کند، درحالی‌که اقتصاددانان پیش‌بینی خود برای رشد اقتصادی آمریکا در سال‌آینده را ارتقا داده‌اند، برآورد‌ها در مورد رشد اقتصادی اروپا تعدیل شده‌است.

البته برخی کارشناسان هشدار می‌دهند که ممکن است این خوش‌بینی‌ها بیش از حد باشد. آدام اسلیتر از موسسه اقتصادی آکسفورد یادآوری می‌کند که احتمال آنکه اعمال تعرفه‌های تهاجمی آمریکا به اتخاذ رویکرد انتقامی قابل توجه از سوی سایر کشور‌ها منجر شود وجود دارد. در همین حال، تحلیلگران موسسه خدمات مالی اینوسکو انتظار دارند با توجه به اینکه بانک‌های مرکزی جهان در حال تسهیل سیاست پولی هستند و به دلیل پایین‌تر‌بودن شاخص‌های ارزش‌گذاری سهام در بورس‌های اروپایی، بازار‌های سهام قاره‌سبز بتوانند عملکرد بهتری از وال‌استریت داشته باشند. اما کسانی که روی بازار سهام آمریکا شرط بسته‌اند، بار‌ها برنده بوده‌اند و توصیه کارشناسان به متنوع سازی سبد سرمایه‌گذاری از طریق خرید سهام بورس‌های دیگر نتیجه مطلوبی نداشته‌است.

به‌نظر می‌رسد نسبت‌های بالای ارزش‌گذاری بازار سهام آمریکا، مانعی برای تداوم رشد شاخص‌های بورسی این کشور نبوده‌است. بازار سهام آمریکا در همه سال‌های بعد از بحران مالی جهانی ۲۰۰۸ به غیر‌از دو سال بهتر از سایر بورس‌های جهانی عمل کرده‌است. تحلیلگران بانک UBS نیز دلایل روشنی مانند احتمال کاهش مالیات‌ها و مقررات‌زدایی را برای پیش‌بینی خود مبنی‌بر عملکرد بهتر بورس آمریکا در مقایسه با سایر بازار‌های مالی در سال‌آینده مطرح می‌کنند.

به‌گفته یکی از کارشناسان این بانک، «آمریکا پایین‌ترین نسبت اهرم عملیاتی (در نتیجه پایین‌ترین سطح هزینه‌های ثابت) درمیان بازار‌های اصلی را دارد، بنابراین در صورت کند‌شدن رشد اقتصاد جهانی، انتظار می‌رود که بورس آمریکا موفق‌تر از همتایان خود عمل کند.» بر اساس گزارش رویترز، انتشار گزارش بازار کار ایالات متحده در هفته آینده، تصویری بهتر از وضعیت اقتصاد این کشور در اختیار سرمایه‌گذاران قرار خواهد داد.

این گزارش می‌تواند مسیر نرخ بهره در ماه‌های پیش رو را تا حد زیادی روشن کند. بازار سهام آمریکا در حالی وارد ماه دسامبر شده‌است که شاخص معیار S&P ۵۰۰ از ابتدای سال با رکوردشکنی‌های پیاپی بیش از ۲۵‌درصد رشد کرده‌است. بخشی از این بازده درخشان ناشی از انتظار سرمایه‌گذاران برای تداوم کاهش نرخ بهره در سال‌آینده بوده‌است، اما نااطمینانی در مورد مسیر تعدیل سیاست پولی فدرال‌رزرو در ماه‌های اخیر همزمان با انتشار داده‌های قوی اقتصادی (از جمله گزارش غیرمنتظره درباره رشد اشتغال در ماه سپتامبر) این نگرانی را ایجاد‌کرده‌است که در صورت کاهش بیش از حد نرخ بهره، تورم‌بار دیگر شعله ور شود و دستاورد‌های دو سال‌گذشته بانک‌مرکزی آمریکا در مهار فشار‌های تورمی را از بین ببرد.

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده