تاریخ: ۱۳ آذر ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۵۸
بازدید: ۶۲
کد خبر: ۳۶۰۸۲۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
دادستان خواف:

معادن «پلاسری» سنگان تنها هفت درصد واحد‌های تخریبی را احیا کردند

معادن «پلاسری» سنگان تنها هفت درصد واحد‌های تخریبی را احیا کردند
‌می‌متالز - دادستان عمومی و انقلاب خواف گفت: شرکت‌های معادن «پلاسری» سنگان این شهرستان اهتمام لازم به احیای مناطق تخریب شده نداشتند و تنها هفت درصد این مناطق را احیا کردند.

به گزارش می‌متالز، سیدمحمد رسولی روز سه‌شنبه در نشست با جمعی از مدیران معادن پلاسری سنگ آهن سنگان خواف افزود: با وجود ارسال دعوت‌نامه از یک هفته گذشته، برخی از شرکت‌های پلاسری منطقه سنگان خواف در این جلسه غیبت دارند که غیر قابل توجیه است و باید فعالیت آنان رصد جدی شود.

وی ادامه داد: طبق آمار اعلام شده، معادن پلاسری سنگان تنها هفت درصد از مناطق تخریب‌شده را احیا کرده‌اند که باید در مدتی مشخص از سوی اداره منابع طبیعی و معادن با نگاه همه جانبه احیا و بازسازی به عددی قابل توجه برسد.

دادستان عمومی و انقلاب خواف اظهار کرد: مدیران معادن سنگان باید مقوله مسوولیت اجتماعی که یکی از وظایف قانونی معادن است را جدی بگیرند و تنها نگاه سودآوری و منفعت شخصی ملاک کار آنها نباشد.

وی اضافه کرد: تلاش ما این است که از مسیر قانونی مشکلات را برطرف کنیم ولی اگر مدیران معادن بخواهند از مسیر غیرقانونی مشکل خود را حل کنند، با این مساله برخورد می‌کنیم.

رسولی خاطر نشان کرد: نگاه مجموعه شهرستان خواف حمایت از فعالان اقتصادی است و مدیران معادن سنگ آهن سنگان که خود نخبه اقتصادی نیز هستند، در خط مقدم اقتصاد کشور فعالیت می‌کنید.

وی از مدیران کل استان خراسان رضوی خواست که در تصمیم گیری‌های خود به شرایط ویژه شهرستان خواف توجه کنند و مسائل مورد انتظار مسوولان شهرستان را نیز بررسی کنند.

دادستان عمومی و انقلاب خواف تأکید کرد: برای نظارت و مسوولیت‌های اجتماعی شرکت های صنعتی و معدنی سنگ آهن سنگان، کمیته ویژه با نظارت دستگاه قضایی، فرمانداری و سایر مسوولان مرتبط تشکیل خواهد شد.

وی گفت: اگر مدیران این شرکت‌های معدنی بخواهند دستگاه قضایی در کنار آنان باشد باید نگاه همه جانبه به موضوعات شهرستان خواف داشته باشند و طوری فعالیت کنند که اتفاقات خوبی برای مردم افتاده باشد.

معادن «پلاسری» سنگان تنها هفت درصد واحد‌های تخریبی را احیا کردند

برخی کانی‌ها بر اثر هوازگی سنگ‌ها و متلاشی شدن آنها، در توده خاک باقی مانده و یا توسط باران، رودخانه، باد یا امواج حمل شده و در نقاطی دیگر ته‌نشین می‌شوند که به چنین تمرکز‌هایی از کانی‌های آواری پلاسر می‌گویند.

کانسار‌های پلاسر اصلی‌ترین منابع تولید جهانی قلع، الماس، نیوبیم و تیتانیوم به شمار می‌روند و مهمترین خصوصیت این کانی ها، مقاومت مکانیکی و شیمیایی و وزن مخصوص بالای آنها است.

پلاسر سنگ آهن، ذخیره نابرجایی است که در آهن موجود است، که از یک نقطه به محیطی دیگر انتقال می‌یابد، برخی از کانی‌های آهن و مخصوصا مگنتیت در مقابل هوازده شدن استقامت دارند، این کانی شامل وزن تقریبا بالایی است و به این خاطر در پلاسر‌ها جمع شده و ذخیره نابجای آهن را شکل می‌دهد.

مجتمع سنگ‌ آهن سنگان خواف با یک میلیارد تن ذخیره یکی از ۱۰ معدن بزرگ سنگ‌ آهن در جهان و تامین‌کننده خوراک اولیه برای تولید ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره، ۱۵ میلیون تن گندله و پنج میلیون تن سنگ‌ آهن در ایران است.

مجموعه کانسار‌های سنگان با ۳۰ درصد ذخایر سنگ‌ آهن کشور در گستره‌ای به طول ۲۲ کیلومتر و عرض ۱۰ کیلومتر در ۳۰۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد، ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر خواف و ۱۸ کیلومتری شمال شرقی سنگان در جنوب شرقی خراسان رضوی و نزدیک مرز افغانستان قرار دارد.

بارزترین ویژگی‌های این معادن سنگ‌ آهن امکان فعالیت‌های معدنکاری در طول ۱۲ ماه سال، وجود ماده معدنی در سطح زمین، کاهش هزینه‌های استخراج و معدنکاری و وجود عناصر نادر خاکی است.

شهرستان ۱۷۰ هزار نفری خواف با ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان در ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) خراسان رضوی

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده