تاریخ: ۱۶ آذر ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۹:۳۸
بازدید: ۴۰
کد خبر: ۳۶۰۹۹۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

بورس سئول زیر سایه جنجال‌های سیاسی

بورس سئول زیر سایه جنجال‌های سیاسی
‌می‌متالز - دولت کره جنوبی در شرایط تحولات سیاسی اخیر، تزریق ۱۰ تریلیون وون (۷.۰۷ میلیارد دلار) به صندوق تثبیت بازار سهام را وعده داده است، در حالی که به اعتقاد تحلیل‌گران، در صورت استمرار تنش‌های سیاسی و داخلی، مشتریان خرد به سرمایه‌گذاری در بورس کره‌جنوبی تمایل کم‌تری خواهند داشت.

به گزارش می‌متالز، گروه تحلیل و ترجمه شرکت اطلاع‌رسانی بورس به نقل از خبرگزاری رویترز، آورده است: تحولات سیاسی اخیر و جدال پارلمان با رئیس‌جمهور کره جنوبی دغدغه‌های زیادی در بورس این کشور به وجود آورده و سرمایه‌گذاران نسبت به ثبات سیاسی بلندمدت در کره، که دنبال جهانی‌تر کردن بازارهایش بوده، محتاط شده‌اند.

در حالی که بورس کره جنوبی بر مبنای جذب سرمایه‌های منطقه‌ای (در شرق آسیا) و جهانی ریل‌گذاری شده و استراتژیست‌های اقتصادی این کشور مصمم به پیشبرد این نقشه راه هستند، حوادث غیرقابل پیش‌بینی در سئول برای سرمایه‌گذاران کره‌ای و غیرکره‌ای دغدغه‌آفرین شده است.

دولت کره جنوبی برای کنترل هیجانات ناشی از بحران سیاسی اخیر بر بازار، اعلام کرده نقدینگی نامحدودی را به بازار سهام، اوراق قرضه، بازار پول کوتاه‌مدت و همچنین بازار فارکس تزریق خواهد کرد تا بر تلاطمات بازار مسلط شود و همه بازار‌های مالی و بازار‌های سهام به‌طور عادی فعالیت کنند، اما سوال اصلی برای سرمایه‌گذاران، معطوف به آینده سیاسی سئول و تحقق ثبات یا بی‌ثباتی واقعی در کره جنوبی است.

دولت کره جنوبی در چنین شرایطی تصمیم به حمایت از مؤسسات مالی و بورسی برای حمایت از عملکرد روان بازار گرفته و با پذیرش اوراق قرضه بانکی صادر شده توسط برخی شرکت‌های دولتی، روند اداری وثیقه‌گذاری و وثیقه‌پذیری در بازار‌های مالی و سهام را تسریع و تسهیل کرده و حتی وعده داده در صورت نیاز ۱۰ تریلیون وون (۷.۰۷ میلیارد دلار) به صندوق تثبیت بازار سهام تزریق می‌کند.

اگرچه همه این اقدامات ضروری و مؤثر به نظر می‌رسد، اما در صورت تثبیت مؤلفه‌های بحرانی در سطح بالای قدرت، نمی‌تواند نقش نسخه‌ای دائمی را برای اقناع سرمایه‌گذاران درباره ثبات بازار سهام ایفا کند و گزاره‌هایی وجود دارد که مداخله اطمینان‌بخش دولت کره جنوبی در بازار سهام را تقریباً کم اثر کرده است.

نخست این‌که ارزش "وون" پس از اعلام حکومت نظامی تنها در یک شب به پایین‌ترین سطح خود در دو سال گذشته رسید؛ دوم آن‌که مقامات سئول از نظر دلالان محلی ارز‌های خارجی مظنون به دلارفروشی به‌عنوان بخشی از عملیات هموارسازی بازارند و به محض باز شدن بازارها، برای محدود کردن کاهش وون به شدت مداخله می‌کنند و لذا دلالان ارز‌های خارجی در کره جنوبی نگاه خوش‌بینانه‌ای به کلیت مداخله دولت در بازار سهام و فرجام آن ندارند و سوم این‌که در عرض یک شب، سهام شرکت‌های کره جنوبی، فهرست شده در بورس‌های ایالات متحده، کاهش یافته و این مساله خود را در ارزشگذاری عرضه‌های اولیه نشان داده است.

تحلیل‌گران می‌گویند؛ در صورت استمرار تنش‌های سیاسی و داخلی، سرمایه‌گذاران در درازمدت متقاعد خواهند شد که شرکت‌های محلی در کره جنوبی حاضر به عرضه سهام‌شان با ارزشی پایین‌تر خواهند بود و این مساله به‌طور طبیعی تمایل مخاطبان و مشتریان خُرد نسبت به سرمایه‌گذاری گسترده را تا زمان حل و فصل قطعی بحران سیاسی در این کشور کاهش می‌دهد.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

عناوین برگزیده