به گزارش میمتالز، بانکها همچنان لیدر بازار بودند و بانک صادرات در مرکز توجه قرار داشت. این بانک معاملات پرحجمی داشت و در کنار بانک ملت و بانک تجارت از منفی به مثبت حرکت کرد. در گروه خودرویی، سایپا آخر وقت مثبت شد همچنین خاور معاملات پرتقاضایی داشت و شایعاتی درباره تجدید ارزیابی آن در بازار دستبهدست میشد.
پس از چهار هفته رشد متوالی، بازار در دو روز گذشته با افت روبهرو شد. اما حرکت بسیاری از نمادها از محدوده منفی به مثبت، امیدواریها نسبت به صعود شاخص در روز آینده را تقویت کرده است. امروز شاخص کل بورس با افت ۱۶ هزار واحدی به سطح ۲ میلیون و ۴۵۲ هزار واحد رسید.
شاخص هموزن نیز با کاهش ۴ هزار و ۲۰۰ واحدی در سطح ۷۹۰ هزار و ۲۹۸ واحدی قرار گرفت.
ارزش معاملات خرد بازار سهام امروز (یکشنبه ۱۸ آذرماه ۱۴۰۳)، به ۱۱ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به روز گذشته کاهش ۳۰۰ میلیارد تومانی را نشان میدهد. با این حال، تحلیلگران معتقدند تا زمانی که ارزش معاملات بالای محدوده ۸ هزار میلیارد تومان باقی بماند، نگرانی جدی درباره روند بازار وجود ندارد.
روز یکشنبه، ورود ۴۲ میلیارد تومان پول حقیقی به بازار ثبت شد، در حالی که تا ساعت ۱۲:۱۵ خروج پول حقیقی از بازار مشاهده میشد. این روند حاکی از پمپاژ پول در لحظات پایانی معاملات است که توانست تراز نقدینگی را مثبت کند.
بانکیها، خودروییها و فلزات اساسی همچنان بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند.
با وجود ثبت ورود پول به بازار سهام، صندوقهای درآمد ثابت با خروج ۹۷ میلیارد تومان مواجه شدند و از جذب نقدینگی بازماندند.
همزمان با افزایش تنشها در منطقه، پیشبینی میشد توجه سرمایهگذاران به صندوقهای طلا افزایش یابد. این پیشبینی محقق شد و صندوقهای طلا موفق به جذب ۳۹۰ میلیارد تومان نقدینگی شدند، که نشاندهنده تقویت اقبال به داراییهای امن در شرایط پرریسک منطقهای است.
نرخ دلار نیمایی از ۵۳ هزار تومان عبور کرد و قیمت حواله دلار نسبت به ۱۱ ماه گذشته ۳۴ درصد افزایش داشته است. جالب اینکه ۱۵ درصد از این رشد تنها در دو ماه و نیم اخیر رخ داده است.
اما گزارشهای آماری از معاملات بازار سهام حاکی از آن است که در هفته منتهی به ۱۴ آذرماه، سهم حقیقیها، حقوقیها و صندوقهای سهامی به ترتیب ۵۳۳ هزار و ۶۴۲ میلیارد ریال (۷۰.۴درصد)، ۱۰۶هزار و ۲۵۷ میلیارد ریال (۱۴ درصد) و ۴۸ هزار و ۶۶۱ میلیارد ریال (۶.۴ درصد) بود.
همچنین، در هفته یادشده، تعداد سهامداران فعال در بازار اعم از حقیقی و حقوقی (بدون احتساب کدهای دارای معامله در عرضههای اولیه) ۹۸۹ هزار و ۲۸۸ نفر بود که به تفکیک ۹۸۷ هزار و ۲۶۱ نفر شامل سهامداران حقیقی و دو هزار و ۲۷ نفر مربوط به حقوقیها میشود.
در این بازه زمانی، سه صنعت ۱. خودرو و ساخت قطعات ۲. بانکها و موسسات اعتباری ۳. فلزات اساسی جزو سه صنعت پرگردش در معاملات بازار سهام بودند.
آمارها حاکی از آن است که در هفته گذشته این سه صنعت ۳۴ درصد ارزش کل معاملات بازار را، به خود اختصاص دادند.
کارشناسان این آمار را نشانهای از بازگشت تدریجی سهامداران به بازار و بهبود شرایط معاملاتی میدانند.
بورس کالا نیز اعلام کرد که معاملات گواهی سپرده شمش نقره از روز سهشنبه، ۲۰ آذرماه، آغاز میشود. نماد معاملاتی این گواهی با عنوان CD۱SIB۰۰۰۱ در سامانه قابل معامله خواهد بود.
بانک مرکزی در بیانیهای اعلام کرد که بازگشت ارز حاصل از صادرات زنجیره فلزات همچنان مطابق مصوبات قبلی است و تغییری در رویهها ایجاد نشده است. این در حالی است که انتشار خبری مبنی بر خروج گروه فلزی از سامانه توافقی و بازگشت به نرخ نیما، روز گذشته جو منفی در بازار ایجاد کرد و معاملات پرعرضهای را رقم زد.