تاریخ: ۲۰ آذر ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۲۳
بازدید: ۱۶۰
کد خبر: ۳۶۱۵۲۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

بورس در آستانه سقف تاریخی؛ هیجان و احتیاط در تقابل عرضه و تقاضا

بورس در آستانه سقف تاریخی؛ هیجان و احتیاط در تقابل عرضه و تقاضا
‌می‌متالز - بازار بورس امروز (سه‌شنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۳) با روندی مثبت و تقاضای قوی آغاز شد، اما در نیمه دوم روز، فشار عرضه‌ها بیشتر شد. با این حال، تقاضای قابل توجه در بازار از کاهش شدید شاخص جلوگیری کرد و اجازه نداد تا کلیت بازار منفی شود. کارشناسان معتقدند که نزدیک شدن به سقف تاریخی بازار، موجب افزایش هیجان و ترس میان سرمایه‌گذاران شده است و تقابل عرضه و تقاضا در این مرحله طبیعی است.

به گزارش می‌متالز، در آستانه شکستن سقف تاریخی، انتظارات مثبت و منفی در خصوص روند کوتاه‌مدت بازار باعث شد تا معاملات پر حجم و نوسانی به ویژه در گروه‌های بانکی، خودرویی و برخی تک‌سهم‌ها مانند ذوب مشاهده شود. همچنین، صندوق‌های اهرمی با نوسانات شدید همراه بودند. اگرچه این صندوق‌ها در نهایت در محدوده مثبت به کار خود پایان دادند، اما حجم بالای معاملات در نزدیکی سقف تاریخی، نیاز به احتیاط بیشتر را مطرح می‌کند. ارزش معاملات صندوق‌های اهرمی به ۲۸۷۹ میلیارد تومان رسید که رکورد جدیدی در این بخش به ثبت رساند.

شاخص کل بورس امروز (سه‌شنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۳) با افزایش ۱۱ هزار و ۹۰۰ واحدی، به سطح ۲ میلیون و ۵۱۸ هزار واحد رسید. همچنین شاخص هم‌وزن نیز رشد ۴۸ صدم درصدی را تجربه کرد و در سطح ۸۰۹ هزار واحدی قرار گرفت.

بازار امروز (سه‌شنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۳) با ثبت ۱۴ هزار میلیارد تومان معاملات خرد به پایان رسید که این رقم، چهارمین رکورد در ۱۹ ماه گذشته محسوب می‌شود. نکته قابل توجه این بود که ارزش معاملات نسبت به روز گذشته، ۶۰ درصد افزایش داشته است.

در روز سه‌شنبه، هرچند ورود نقدینگی نسبت به روز قبل کاهش یافت، اما همچنان بازار شاهد ورود ۶۶ میلیارد تومان نقدینگی بود. امروز، گروه‌های بانکی، خودرویی و فلزات اساسی بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند، که در این میان، بانک ملت به عنوان لیدر گروه بانکی عمل کرد.

در سوی دیگر، صندوق‌های درآمد ثابت برای سومین روز متوالی در این هفته، خروج پول ۶۴۰ میلیارد تومانی را ثبت کردند. همچنین، صندوق‌های طلا نیز با روند مثبت بازگشایی شده و ورود پول ۶۵۲ میلیارد تومانی را تجربه کردند.

اخبار مهم بازار

دلار نیما امروز با افزایش ۲۵۰ تومانی نسبت به روز قبل، به قیمت ۵۴،۱۷۵ تومان رسید.

در شرایطی که برخی سیاست‌گذاری‌ها موجب خروج واحد‌های تولیدی از مدار به دلیل قطعی گاز در صنایع مختلف شده است، امروز (سه‌شنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۳) در حوزه انرژی، معاملات گواهی صرفه‌جویی برق آغاز شد. این گواهی‌ها به عنوان یکی از راهکار‌های مهم برای حل ناترازی انرژی در کشور معرفی شده‌اند.

«حجت‌الله صیدی» رئیس سازمان بورس در مراسم گشایش بازار گواهی صرفه‌جویی برق گفت: دستکاری بازار عامل ناترازی انرژی است.

وی همچنین اشاره کرد که به دلیل ناترازی انرژی و قطعی برق، در شش ماه اول سال ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال گذشته، تولید در صنایع خودرو، معدن و فلزات کاهش داشته است.

اما از طرف دیگر «عباس علی‌آبادی» وزیر نیرو، در ادامه گفت که ۶۰ درصد انرژی در مسیر انتقال و مصرف هدر می‌رود.

امروز (سه‌شنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۳) گواهی سپرده شمش نقره در بورس کالا به قیمت ۸۸ هزار تومان برای نخستین بار به تابلو آمد. به عقیده تحلیل‌گران، این اقدام می‌تواند به تکمیل زنجیره ارزش و توسعه خدمات به ذی‌نفعان بازار سرمایه کمک کند.

کارشناسان می‌گویند که به دلیل فعال شدن محدوده مقاومتی حساس در نزدیکی سقف تاریخی بورس، احتمال دارد شاخص کل در روز‌های آتی با مقداری تعلل از این سقف عبور کند.

آنها می‌گویند: تقابل عرضه و تقاضا ویژگی طبیعی بازار است؛ جایی که فروشندگان به دنبال سود بیشتر و خریداران به دنبال پایین‌ترین قیمت هستند.

«ساره محبعلی» کارشناس بازار سرمایه، اظهار داشت: تقابل عرضه و تقاضا ویژگی طبیعی بازار است؛ جایی که فروشندگان به دنبال سود بیشتر و خریداران به دنبال پایین‌ترین قیمت هستند.

وی افزود: در شرایط کنونی، برخی تحلیل‌گران رشد بازار را کوتاه‌مدت می‌دانند، در حالی که عده‌ای دیگر این روند را بلندمدت و پایدار ارزیابی می‌کنند.

محبعلی درباره عبور بازار از سقف‌های مهم گفت: عبور از این نقاط حساس نیازمند اخبار مثبت و بنیادی قوی است.

وی افزود: حجم معاملات و ورود نقدینگی نشان‌دهنده طراوت بازار است و با تقویت این عوامل، امکان عبور از سقف‌های فعلی و تقویت اعتماد در بازار سرمایه وجود دارد.

این کارشناس تأکید کرد که تحلیل‌گران باید با بررسی دقیق بنیاد‌های بازار از رفتار‌های هیجانی جلوگیری کنند، زیرا ورود غیرتحلیلی سرمایه‌گذاران آسیب‌های جدی به بازار وارد می‌کند.

وی همچنین با اشاره به گواهی‌های صرفه‌جویی انرژی گفت: این ابزار می‌تواند به بهینه‌سازی مصرف انرژی کمک کند، اما پیش‌شرط موفقیت آن حذف قیمت‌گذاری دستوری و واقعی‌شدن قیمت‌هاست تا هم مصرف کاهش یابد و هم منابع درآمدزایی جدید ایجاد شود.

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده