تاریخ: ۲۱ آذر ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۱:۵۳
بازدید: ۱۰۹
کد خبر: ۳۶۱۵۵۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

توسعه ابزار‌های مالی در بورس کالا؛ از ابزارمشتقه تا طلاونقره

توسعه ابزار‌های مالی در بورس کالا؛ از ابزارمشتقه تا طلاونقره
‌می‌متالز - برخی کارشناسان معتقدند بازار‌های مالی کشور باید تکامل پیدا کنند و نباید تنها به بانک‌ها برای تأمین مالی تکیه کنیم.

به گزارش می‌متالز، وزیر امور اقتصادی و دارایی، در سخنرانی اخیر خود به اهمیت توسعه بازار سرمایه و استفاده از ابزار‌های مالی نوین برای تأمین مالی اقتصاد کشور پرداخت. وی با اشاره به نواقص موجود در تأمین مالی اقتصاد، تأکید کرد که تمرکز دولت بیشتر بر بازار سرمایه است تا این بازار جایگاه واقعی خود را به دست آورده و نقش موثرتری در تأمین مالی ایفا کند.

رونق بازار سرمایه و بازگشت اعتماد

وزیر اقتصاد اظهار داشت که در ماه‌های اخیر بازار سرمایه جان تازه‌ای گرفته و اعتماد عمومی به این بازار در حال بازگشت است. وی ابراز امیدواری کرد که با کاهش ریسک‌های اقتصادی و تثبیت شرایط عمومی کشور، بازار سرمایه شاهد رونق بیشتری باشد. همتی تأکید کرد که کاهش ریسک در این بازار‌ها می‌تواند به رشد پایدار و شادابی آن کمک کند.

توسعه ابزار‌های مالی مشتقه

برخی کارشناسان معتقدند "بازار‌های مالی کشور باید تکامل پیدا کنند و نباید تنها به بانک‌ها برای تأمین مالی تکیه کنیم. " وزیر اقتصاد نیز ابزار‌های مشتقه را ابزاری موثر برای کاهش ریسک تولیدکنندگان و معامله‌گران دانست و بر اهمیت توسعه این ابزار‌ها در کشور تأکید کرد.

به گفته وی، بازار مشتقه امکان انتشار اوراق چند برابری دارایی‌های گواهی‌شده را فراهم می‌کند که می‌تواند به کاهش ریسک بازار و حمایت از تولیدکنندگان کمک کند.

تأمین مالی معادن طلا و فلزات

وزیر اقتصاد به نقش بورس کالا در تأمین مالی معادن طلا اشاره کرد و گفت: "فروش طلا در بورس کالا به تولیدکنندگان این امکان را داد که منابع مالی لازم را تأمین کنند. " وی افزود که این روند به‌زودی برای نقره، مس و دیگر فلزات و همچنین محصولات پتروشیمی گسترش خواهد یافت. دکتر همتی اعلام کرد که دولت آماده هر گونه حمایت برای افزایش عمق این بازار‌ها است.

شفاف‌سازی و مبارزه با رانت

از سوی دیگر "شفاف‌سازی در بازار‌ها مانع از ایجاد شبهاتی مانند پولشویی یا رانت می‌شود و اعتماد عمومی به قیمت‌گذاری را تقویت می‌کند. " وی این اقدام را گامی موثر در ایجاد اقتصادی رقابتی و شفاف دانست.

تأمین مالی غیرتورمی

همچنین "چاپ پول پرقدرت از طریق بانک‌ها آثار تورمی دارد و رشد و تولید را از بین می‌برد، اما تأمین مالی از طریق بازار سرمایه رویکردی اساسی و پایدار است. "با توجه به اینکه تأمین مالی غیرتورمی از اهداف مهم هر دولتی استو قانون جدید تأمین مالی یکی از اقدامات موثر در این زمینه است.

اتصال بیمه‌های بازنشستگی به بازار سرمایه

همتی از ظرفیت‌های بازار سرمایه برای رشد بیمه‌های بازنشستگی سخن گفت و افزود: "بیمه‌های بازرگانی می‌توانند منابع خود را به سمت بازار کالا و گواهی‌های متصل به دارایی‌هایی که با تورم رشد می‌کنند هدایت کنند. این اقدام می‌تواند درآمد باثباتی برای خریداران بیمه‌های زندگی ایجاد کند. "

پیشنهاد عرضه اوراق سلف ارزی

وزیر اقتصاد همچنین به موضوع اوراق سلف ارزی اشاره کرد و آن را اقدامی موثر برای مدیریت منابع ارزی کشور دانست. وی تأکید کرد که این طرح باید با هماهنگی بانک مرکزی اجرا شود تا اعتماد عمومی نسبت به بازپرداخت و دسترسی به ارز در آینده جلب شود.

تاکید بر اقتصاد رقابتی

"برای مبارزه با رانت و ایجاد شفافیت در اقتصاد باید از قیمت‌گذاری دستوری فاصله بگیریم و شرایطی فراهم کنیم که معاملات در فضایی رقابتی انجام شود. " در مجموع این اقدامات می‌توانند تأثیرات مثبتی بر رشد اقتصادی کشور داشته باشد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده