تاریخ: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ ، ساعت ۲۲:۵۳
بازدید: ۵۱۵
کد خبر: ۳۶۱۷
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
مدیر اولین صندوق کالایی بازار سرمایه تشریح کرد

ضرورت‌های راه‌اندازی صندوق طلا

می متالز - یکی از اصلی‌ترین کارکردهای صندوق کالایی افزایش شفافیت اقتصادی است و تمام سرمایه‌گذاری‌های آن نیز از مجاری رسمی این بازار مالی صورت می‌گیرد، در نتیجه در افزایش شفافیت اقتصادی نقش مهمی ایفا خواهد کرد.
ضرورت‌های راه‌اندازی صندوق طلا

به گزارش می متالز به نقل از «پایگاه خبری بورس کالای ایران» اولین صندوق کالایی بازار سرمایه کشور با دارایی پایه سکه طلا به زودی در بورس کالای ایران پذیره‌نویسی خواهد شد. در همین راستا «پایگاه خبری بورس کالای ایران»، با علی تیموری، فعال بازار مالی درباره ضرورت‌های راه‌اندازی صندوق طلا گفت‌وگویی داشته است که شرح آن را در ادامه می‌خوانید.علی تیموری با اشاره به اینکه صندوق طلا، ابزار جدید برای سرمایه‌گذاری با کارکردها و مزایای جدید نسبت به ابزارهای سرمایه‌گذاری موجود و سرمایه‌گذاری مستقیم در فلز طلاست، گفت: نفت و طلا به‌عنوان بزرگ‌ترین کالاهایی هستند که در دنیا روی آنها سرمایه‌گذاری می‌شود.

با توجه به اینکه ۹۰ درصد معاملات کالاها در دنیا به‌صورت کاغذی است و تنها ۱۰ درصد معاملات، فیزیکی صورت می‌گیرد؛ لزوم ایجاد ابزارهای سرمایه‌گذاری به‌صورت اوراق بهادار و صندوق‌های کالایی در کشور احساس می‌شود. او ادامه داد: سرمایه‌گذاری در کالاها به‌عنوان جایگزینی برای سرمایه‌گذاری‌های دیگر شناخته می‌شود. عموما زمانی که سرمایه‌گذاری در سایر دارایی‌ها به دلایل مختلف اقتصادی یا سیاسی خطرناک باشد، سرمایه‌گذاران به سمت سرمایه‌گذاری در طلا حرکت می‌کنند. به همین دلیل برای پوشش ریسک‌های سیستماتیک و کاهش ریسک سبد سرمایه‌گذاری، اختصاص بخشی از ثروت و سرمایه توسط سرمایه‌گذاران به این‌گونه دارایی‌ها مناسب است. در کنار آن معمولا طلا همبستگی بالایی با تورم و نرخ ارز دارد و سرمایه‌گذاری در آن پوشش تورمی برای سرمایه‌گذاران ایجاد می‌کند.

 

مزایای صندوق در مقابل بازار فیزیکی

وی توضیح داد: سرمایه‌گذاری در فلز طلا برای همگان امکانپذیر نیست یا دارای هزینه‌های سربار بسیار بالایی است. افراد برای سرمایه‌گذاری مستقیم در فلز طلا باید به بازار فیزیکی آن مراجعه کنند و با توجه به اینکه عموما دارای شناخت کافی از آن نیستند ممکن است در معرض زیان قرار بگیرند. در کنار آن با توجه به اینکه فاصله قیمت خرید و فروش طلا توسط فعالان بازار فیزیکی عدد قابل توجهی است افراد هزینه معاملاتی بالایی را پرداخت می‌کنند.

این فعال بازار سرمایه خاطر نشان کرد: در بحث طلا و جواهر هزینه‌های بالاسری مانند اجرت، سود و... به مبلغ خرید اضافه می‌شود که در هنگام فروش، در ارزش فروش در نظر گرفته نمی‌شود و سرمایه‌گذار دچار زیان قابل توجهی می‌شود. در حالی که با سرمایه‌گذاری در صندوق طلا با توجه به اینکه فاصله قیمت خرید و فروش بسیار اندک است و کارمزد معاملاتی پایینی دارد، این نقیصه برطرف می‌شود. از جهت دیگر با توجه به معامله واحدهای صندوق در بازار متشکل و امکان خرید و فروش آنلاین، خطراتی همچون سرقت که در هنگام معامله فیزیکی طلا وجود دارد از بین می‌رود و دیگر نیازی به در نظر گرفتن هزینه برای نگهداری طلا با خطرات خاص خودش نیز وجود ندارد. همچنین، با توجه به قانون بازار سرمایه و قانون ابزارهای نوین سرمایه‌گذاری، سرمایه‌گذاری در این ابزار، دارای معافیت مالیاتی است و این مزیت را برای سرمایه‌گذاران ایجاد می‌کنند که از سپر مالیاتی آن استفاده کنند.

عناوین برگزیده