به گزارش میمتالز، «سیدمحمد اتابک» وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران، شامگاه چهارشنبه ۲۱ آذرماه در ملاقات با عمر ولایت وزیر تجارت ترکیه و هیأت همراه اظهار کرد: اقتصاد ایران و ترکیه از موقعیت ممتاز در منطقه برخوردار است و با توجه به رابطه عمیق فرهنگی و تاریخی دو ملت و روابط اقتصادی دولتها، حجم تجارت دو کشور کمتر از انتظارات طرفین است.
وی با ابراز امیدواری از توافق دو کشور در قالب کمیسیون مشترک همکاری گفت: این اولین گام در گسترش تجارت تهران-آنکارا تاثیر به سزایی خواهد داشت.
وزیر صمت ایران، در پاسخ به درخواست عمر ولات در مورد گذرگاههای مرزی اظهار کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران برای گسترش فعالیت و افزایش ساعات کاری گذرگاههای مرزی و مسیرهای ترانزیتی برنامه جامعی طراحی کرده است.
وی در ادامه تاکید کرد: با افزایش میزان تجارت، اجرای برنامههای تسهیلکننده بازرگانی سرعت میگیرد و نقشه راهی که با سازمان توسعه تجارت مورد توافق قرار گرفته است در پیشرفت اجرایی و توسعه روابط اثر قابل توجه خواهد داشت.
اتابک از تشکیل کمیسیونهای تخصصی در موضوعات دو جانبه استقبال کرد و یادآور شد: بیشتر مسایل موجود در تجارت بین دو کشور از سوی سازمان توسعه تجارت قابل حل خواهد بود..
وی در تشریح قرارداد تجارت ترجیحی میان ایران و ترکیه گفت: این قرارداد مشمول زمان شده که میتوان با بازنگری در مفاد این قرارداد، میزان تجارت ترجیحی را افزایش دهیم.
وزیر صمت در ادامه افزود: ترسیم نقشه راه با سازمان توسعه تجارت میتواند شروع این فرآیند باشد.
وی تشکیل کمیتههای مشترک مرزی را مقدمه حل مسایل مرزی و گذرگاههای تبادل کالا برای دو همسایه دانست و رفع برخی از محدودیتهای تعرفهای را مقدمه افزایش تبادلات تجاری میان دو کشور اعلام کرد.
اتابک در پایان با تاکید بر مزیتهای فراوان صنعتی ایران و ترکیه در تولید مشترک، بار دیگر بر آمادگی کشورمان برای افزایش همکاری با کشور دوست و برادر ترکیه تاکید کرد.
«عمر ولات» وزیر تجارت ترکیه هم در این دیدار حجم تبادلات تجاری میان دو کشور را در حد انتظار ندانست و تاکید کرد: براساس توافقات با سازمان توسعه تجارت ایران و بازنگری در نحوه همکاری، تبادلات اقتصادی و تجاری میان ایران و ترکیه شتاب بهتری خواهد گرفت.
وی ضمن دعوت از وزیر صمت برای حضور در نشست آتی اکو به میزبانی کشورش گفت: برای توسعه روابط تجاری و بازرگانی ترکیه و ایران در چارچوب توافقات بین دو کشور و تعاملات بینالمللی به ویژه کشورهای اسلامی اصرار داریم.
وزیر تجارت ترکیه، همکاری دو کشور در تجهیز گذرگاههای مرزی، جادههای مواصلاتی، برداشتن محدودیتهای ترانزیتی و رفع موانع تعرفهای را از جانب طرفین راهگشای توسعه همکاریهای تهران-آنکارا برشمرد.
گفتنی است، اجلاس همکاریهای اکو در بهار سال آینده با حضور وزرای کشورهای عضو به میزبانی ترکیه برگزار خواهد شد.
منبع: شاتانیوز