تاریخ: ۲۶ آذر ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۲:۳۳
بازدید: ۱۴۸
کد خبر: ۳۶۲۱۱۵
سرویس خبر : آهن و فولاد
برای نخستین بار در کشور انجام شد؛

پوشش‌دهی آند‌های غیرقابل‌حل واحد قلع‌اندود نورد سرد فولاد مبارکه

پوشش‌دهی آند‌های غیرقابل‌حل واحد قلع‌اندود نورد سرد فولاد مبارکه
‌می‌متالز - برای نخستین بار در کشور، پروژه ترمیم روکش آند‌های غیرقابل‌حل واحد قلع‌اندود نورد سرد فولاد مبارکه با انطباق کامل با مشخصات قطعات اصلی با همکاری کارشناسان واحد‌های قلع‌اندود، تعمیرگاه مرکزی، خرید اضطراری و یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان، با موفقیت انجام شد.

به گزارش می‌متالز، برای نخستین بار در کشور، پروژه ترمیم روکش آند‌های غیرقابل‌حل واحد قلع‌اندود نورد سرد فولاد مبارکه با انطباق کامل با مشخصات قطعات اصلی با همکاری کارشناسان واحد‌های قلع‌اندود، تعمیرگاه مرکزی، خرید اضطراری و یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان، با موفقیت انجام شد.

علیرضا تابع‌جماعت، سرپرست ماشین‌های انتقال قدرت تعمیرگاه مرکزی در این ارتباط اظهار کرد: با دریافت درخواست ناحیه نورد سرد، پروژه مشترکی بین واحد قلع‌اندود نورد سرد، تعمیرگاه مرکزی و خرید اضطراری فولاد مبارکه تعریف شد و با همکاری جمعی از مهندسان فولاد مبارکه و شرکت مهندسی طرف قرارداد، ترمیم روکش این آند‌ها انجام شد. بررسی فنی به‌عمل‌آمده حاکی از آن است که کیفیت قطعات به‌دست‌آمده کاملاً منطبق بر مشخصات قطعات اصلی است.

مهدی صبوری، رئیس کارگاه مکانیک تعمیرگاه مرکزی در خصوص عملیات اجراشده برای آند‌های مذکور گفت: ابتدا پس از اعلام نیاز تیم فنی فولاد مبارکه و طی جلسات متعدد، فرآیند‌های سیستمی، مانند شناسایی موارد فنی درخواست ذکرشده، شناسایی و ارزیابی پیمانکاران توانمند، بازدید میدانی، تخصیص کد تأمین‌کننده و عقد قرارداد به کمک تیم فنی پروژه و واحد خرید اضطراری انجام شد و به یاری خدا نتایج قابل‌قبولی به دست آمد.

مهدی شفیعی، کارشناس دفتر فنی تولید ناحیه نورد سرد نیز در این خصوص گفت: آند‌های ذکرشده در واحد قلع‌اندود جهت کنترل غلظت یون قلع در الکترولیت پوشش‌دهی استفاده می‌شوند. در صورت خراب شدن پوشش این آندها، امکان کنترل دقیق غلظت وجود ندارد. آند‌های ذکرشده پس از کارکرد چندین ساله خواص خود را از دست داده بود، بنابراین درخواست تعویض آنها توسط بهره‌بردار واحد صادر و پس از انجام مطالعات اولیه و اجرای مراحل فنی مربوطه، آند‌ها در خط تست شد و در نتیجه امکان کنترل غلظت یون قلع در محلول پوشش‌دهی ایجاد گردید.

محمدباقر عطائی، سرپرست تعمیرات واحد قلع‌اندود هم ضمن تشریح فرآیند ساخت و تولید این قطعات افزود: روکش تخریب‌شده این آند‌ها با پایه تیتانیوم و روکشی از نوع ترکیب اکسید‌های فلزی با پایه ایریدیم (MMO) و روکش پلاتین است و برای اعمال این پوشش نیاز به تجهیزات و امکانات ویژه و دانش فنی زیادی وجود داشت.

از همه همکاران و دست‌اندرکاران این پروژه قدردانی می‌کنیم. خوشبختانه با همکاری گروهی از همکاران فولاد مبارکه و یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی موفق شدیم به دانش فنی تعمیر و بازسازی پوشش مذکور دست یابیم و فرآیند تولید و عملیات حرارتی قطعه مذکور را بومی‌سازی کنیم و به امید خداوند متعال در آینده از این دانش برای پوشش دادن سایر قطعات مستعمل نیز استفاده خواهیم کرد.

علی نوروزی، کارشناس تولید واحد قلع‌اندود تصریح کرد: عملکرد آند‌های غیرقابل‌حل از هر نظر مورد تأیید است. در این پروژه ضمن دست‌یابی به دانش فنی آند‌های غیرقابل‌حل و بومی‌سازی آنها و همچنین کنترل غلظت قلع در محلول پوشش‌دهی، موفق شدیم امکان فعالیت‌های توسعه‌ای را در آینده با هزینه معقول فراهم کنیم. این آند‌ها در حال حاضر در واحد نصب و در حال بهره‌برداری هستند و نتیجه کار تاکنون رضایت‌بخش بوده است.

در نهایت از مدیریت‌های تعمیرگاه مرکزی، نورد سرد و خرید مواد مصرفی که در اجرای این امر مهم این مجموعه را یاری کردند تشکر و قدردانی می‌کنیم.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده